Tapparalta onnistunut ryöstöretki Lahdesta – Pelicansilta pelillinen tason nosto

LIIGA / Raportti
Tappara oli kärsivällinen illan ottelussa.
Kuva © Ari Lehtola
Tappara jatkoi vahvoja otteitaan hakemalla täyden pistepotin Pelicansin vieraana. Tuloksesta huolimatta kotijoukkueen pelaaminen oli parasta mitä siltä on tällä kaudella nähty.
Lähtökohdat 

Viimeisestä 10 ottelusta vain kolme ottelua voittanut Pelicans sai torstaina täydennystä valmennustiimiinsä, kun Jesse Welling siirtyi K-Vantaasta lahtelaisten penkin taakse. Sairastuvalta kuului Pelicansin osalta hyviä uutisia, kun Janos Hari ja Jesse Mankinen palaa pelaavaan kokoonpanoon. Myös kahden ottelun lainapestillä Lahteen saapunut Ossi Ikonen pukee turkoosipaidan päällensä illan ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Tomi Karhunen pelasi vaikean ottelun, sillä torjuntoja kertyi ottelun aikana vain 15, mutta laukaukset tulivat suurimmaksi osaksi vaarallisilta paikoilta.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin puolustusvalmius oli suurimmaksi osaksi hyvää ja joukkue sai puolustettua omalla alueella keskustaa varsin mallikkaasti. Kolmannessa erässä viisikko alkoi rakoilemaan jonkin verran ja Tappara pääsi rankaisemaan paikoistaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kauden parhaan ottelunsa pelillisesti pelannut Pelicans hallitsi valtaosan ajasta pelin virtausta ja sai sitä kautta hyökättyä erinomaisesti. Joukkueen peli-ilme oli huomattavasti raikkaampi ja se heijastui myös hyökkäyspelaamiseen, sillä turkoosipaidat loi runsaasti paikkoja ja piti kiekkoa pitkiä aikoja hyökkäysalueella.

Erikoistilanteet 

Pelicans pääsi yrittämään ylivoimapeliään kolme kertaa ottelun aikana, tuloksetta. Pakkopeli pyöri hyvin, mutta laukaukset menivät usein ohi maalista ja siitä puuttui viimeinen päättäväisyys.

Alivoimalle Pelicans joutui vain kerran ja suoriutui siitä mallikkaasti, pitämällä Tapparan laukaukset ykkössektorin ulkopuolella.

Lähtökohdat 

Sarjataulukon toisena oleva Tappara saapuu lahteen hyvin levänneenä allaan voitto KalPan vieraana viime lauantailta. Tapparan edellisestä 10 ottelusta neljä on vaatinut ratkaisunsa varsinaisen peliajan jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Joukkueen maalilla torjunut Michael Garteig oli vierasjoukkueen voiton tärkein palanen. 29 kertaa torjunut Garteig piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä ja antoi avaimet voittoon.

Puolustuspelaaminen 

Tappara joutui viettämään pitkiä aikoja omalla puolustusalueellaan varsinkin ottelun avauspuolella, kun Pelicans sai ottelun hallintaansa ja vyöryi päälle. Tapparan viisikkoa se ei kuitenkaan hetkauttaunut, sillä vierasjoukkue sai puolustettua ykkösaluetta ja piti kolmannen erän loppua lukuun ottamatta Pelicansin maalipaikat maltillisina.

Ottelun viimeiset minuutit Tappara suojeli tiiviisti johtoaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Dieselmäisesti peliin hyökkäyspelin osalta lähtenyt Tappara sai avausmaalinsa heti toisen erän toisessa vaihdossa suoraan aloituksesta. Vähäisemmästä pelin hallinnasta huolimatta Tappara oli todella vaarallinen joukkue aina päästessään hyökkäysalueelle ja joukkue loi riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen.

Kolmannessa erässä Tappara pääsi pelissä hetkeksi niskan päälle Pelicansin hylätyn maalin jälkeen.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalle Tappara pääsi vain kerran. Pakkopeli pyöri hyvin ja laukauksia tuli, mutta parhaille paikoille joukkue ei päässyt.

Kolme kertaa alivoimalle joutunut vierasjoukkue pelasi ne mallikkaasti ja alivoimaneliö ei vuotanut.

Erikoista 

Hannes Björnisen illan kolmas maali hylättiin maalivahdin estämisen takia Tapparan valmentajan haaston seurauksena.

Ottelun ratkaisu 

Hylätyn maalin jälkeen Niko Ojamäki hyödynsi lamaantununeen Pelicansin hetkellisen herpaantumisen, nousemalla kulmasta maalille ja iskemällä ottelun voittomaalin ohi Tomi Karhusen. Tämän jälkeen Pelicans sai vielä takaa-ajoaan käyntiin, mutta se ei riittänyt tasoitukseen asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo