Tappara siirtyi askeleen lähemmäs mestaruutta − alun salamamaali riitti ratkaisuksi

Tappara on askeleen lähempänä mestaruutta.

Liigan finaalisarjan toinen ottelu pelattiin Lahdessa, ja Tappara johti ottelusarjaa 1–0. 1970-luvun isoäidin tamineisiin pukeutunut Lahden Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Miika Laakso kävi pudottamassa seremoniallisen avauskiekon ja ottelu oli valmiina alkamaan.

Pelicansin maaliverkkojen venyvyyttä testattiin jo ajassa 1.04, kun Maksim Matushkin ampui viivalta kiekon maalille, ja kapteeni Otto Rauhala ohjasi laukauksen häkkiin. Pian avausmaalin jälkeen Pelicans-maalivahti Patrik Bartošák esti lähes varman 2–0-johtomaalin, kun hän nollasi Waltteri Merelän lähietäisyydeltä.

Ottelun ensimmäinen ylivoima tuli Pelicansille, ja pitkän siirretyn rangaistuksen jälkeen Marcus Davidsson lähti istumaan Lukáš Jašekin kampittamisesta langetettua rangaistusta. Tapparan 95-prosenttinen alivoima teki kuitenkin tehtävänsä, ja tulostaulu ei toistaiseksi kaivannut päivitystä.

Ensimmäisen erän lopulla saatiin hämminkiä, kun Pelicansin Ben Blood taklasi Tapparan Casimir Jürgensia ja sai sen jälkeen kovan osuman Ben Thomasilta. Blood vietiin taklauksen jälkeen pukukoppiin, ja Thomas lensi ulos ottelusta Pelicansin päästessä ylivoimalle viideksi minuutiksi. Erätauolle mentiin vieraiden 1–0-johdossa, ja Pelicansin ylivoimaa jäi jäljelle kolme minuuttia ja 45 sekuntia.

Tunteet kuohuivat

Tappara selvitti Thomasin viisiminuuttisen toisen erän alussa, ja ottelua jatkettiin tasaviisikoin. Pelicans sai kuitenkin ylivoiman ansiosta vahvan otteen pelistä ja pukuhuoneesta jäälle palannut Blood hankki isännille uuden ylivoiman, rangaistavana tällä kertaa Anton Levtchi. Erän toinen erikoistilanne päättyi Christian Heljangon tyylikkääseen räpylätorjuntaan.

Toinen erä oli vaiheikas niin tapahtumien kuin tunteidenkin suhteen, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt yllättämään toistensa maalivahteja. Kauden mahdollisesti viihdyttävin maaliton erä päätettiin ryhmäpainilla, ja joukkueet siirtyivät koppeihin puhaltamaan höyryä ja pyyhkimään vaahtoa suupielistään.

Tappara iski tyhjiin

Pelicans pääsi neljättä kertaa ylivoimalle kolmannen erän alussa, kun Tappara sai joukkuerangaistuksen liian monesta pelaajasta kentällä, ja vain tolppa pelasti vieraat Elias Vilénin tasoitusmaalilta.

Tappara sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa kolmannen erän puolivälissä, kun Topias Vilén tuomittiin kaksiminuuttiselle estämisestä. Pelicans selvitti kuitenkin tilanteen kunnialla.

Kotijoukkue otti aikalisän, kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia. Aikalisän jälkeen peliä jatkettiin aloituksella Tapparan puolustusalueelta ja ilman Pelicans-maalivahti Bartošákia. Ottelun loppuniitin iski Merelä, joka pääsi nauttimaan Jori Lehterän keskialueen katkosta ja läpisyötöstä.

Tappara johtaa nyt finaalisarjaa 2–0, ja seuraava ottelu pelataan jo huomenna Tampereella.