Pelicans palasi voittokantaan nollaamalla Tapparan kotonaan

Pelicans jätti Tapparan nollille kotonaan.
Pelicans nappasi maukkaan voiton, kun se voitti Tapparan kotonaan maalein 3–0. Lahtelaisryhmä on onnistunut edelleen voittamaan kaikki kauden kotiottelunsa. Tällä kertaa Patrik Bartošákin 23 torjunnan nollapeli varmisti kolme sarjapistettä lahtelaisille.

Tappara lähti Lahteen hakemaan jälleen paluuta voittokantaan, kun se oli edellisessä ottelussa hävinnyt kotonaan Ässille 4–1. Kotijoukkue halusi myös päästä jälleen voittojen tiellä, kun se oli taipunut Mikkelissä jatkoajalla Jukureille torstai-illan kamppailussaan.

Lahdessa nähtiin tasainen kamppailu, jossa kotijoukkue onnistui puolustamaan sitkeästi maaliaan. Viimeisenä lukkona toimi jälleen hyvin maalilla esiintynyt Patrik Bartošák, joka kirjasi 23 torjunallaan kauden ensimmäisen nollapelinsä. Lahtelaisten voitto merkittiin lopulta maalein 3–0.

Sakke Hämäläinen löi alkutahdit ottelulle

Avauserässä Pelicans oli alussa hieman pulassa Tapparan kanssa. Erän edetessä kotijoukkue sai ottelustaan koko ajan paremmin kiinni. Varsinkin Elias Vilénin johtama kenttä sai painettua kiekkoa hyvin Tapparan puolustusalueelle. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta maalilla ketjua ei palkittu.

Avausmaali syntyi kotijoukkueelle, kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Pelicans sai hyökkäyspäädyn aloitusvoitosta rakennettua tilanteen. Sakke Hämäläinen pääsi lyömään irtokiekon ohi Vilho Heikkisen. Hyökkääjä osui nyt jo toisessa peräkkäisessä ottelussa maalikehikoiden väliin. Lenni Killiselle ja Anton Myllärille kirjattiin ensimmäiset tehopisteet Pelicansissa.

Tapparan pelasi hyvin erän alkuhetkillä, mutta sen jälkeen tamperelaiset eivät juuri päässeet parhaille maalipaikoille erässä. Jori Lehterän kenttä väläytteli pari kertaa vaarallisuuttaan ja oli hyökkäyssuuntaan näkyvin kenttä Tapparan puolelta.

Maalit tiukassa Lahden lauantai-illassa

Toinen erä oli maaliton, eikä myöskään jäähyaitio kulunut joukkueiden osalta, joten koko erä päästiin rullaamaan täysilukuisina. Kiekonhallinta meni myös tässä erässä hyvin samoissa merkeissä kuin ensimmäisessä kotijoukkueen ollessaan siinä hieman aktiivisempi osapuoli.

Molemmat joukkueet pelasivat puolustuspäädyssä tarkasti, joten vaarallisilta tilanteilta vältyttiin molemmissa päädyissä. Tästä kertoi myös se, että laukauksia ei juuri parhailta paikoilta päässyt kumpikaan ampumaan. Maaliodottama ottelussa oli 40 minuutin jälkeen kohtuullisen maltillinen molemmin puolin 0,66–0,36.

Tapparan erän paras paikka tasoitusosumalle tuli Niko Ojamäelle, joka pääsi kirmaamaan puolikkaaseen läpiajoon. Viime kaudella 29 maalia KHL:ssä tehnyt hyökkääjä ei omasta paikastaan onnistumaan ohittamaan Patrik Bartošákia.

Pari maalia tyhjiin ja kolme pistettä Pelicansille

Päätöserässä nähtiin myös hieman tunnetta. Joni Tuulola taklasi kovaa keskialueella Pelicansin Otto Kivenmäkeä, mistö kotiyleisö vaatii jäähyä puolustajalle. Hetkeä myöhemmin nahinat nähtiin Iikka Kangasniemen ja Mikael Seppälän välillä, mutta jäähypenkin ovet pysyivät edelleen tiukasti kiinni.

Tappara sai todellisen mahdollisuutensa erän loppupuolella, kun maalintekijä Hämäläinen passitettiin reilu viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä jäähyaitioon. Vieraat yrittivät tasoitusta kahden miehen ylivoimalla, kun maalivahti Heikkinen luisteli vaihtoaitioon. Hyvästä paineesta huolimatta Pelicans kesti nämä yritykset mainiosti pelanneen Bartošákin johdolla.

Pelicans ratkaisi ottelun iskemällä vielä kahdesti kiekon tyhjään maaliin. Ensin ruotsalaishyökkääjä Lars Bryggman sai vapauttavan ensimmäisen osumansa kauteen. Hetkeä myöhemmin asialla oli Lukáš Jašek, joka viimeisteli taululle loppunumeroiksi 3–0.