Pelicans palasi voittokantaan Tapparan kustannuksella − Vierasjoukkueen viimeistely takkusi pahemman kerran

LIIGA / Raportti
Pelicansin ykkösvitja tehoili yhteensä viiden tehopisteen verran.
Pelicans suoritti kasvojenpesun kotiyleisön edessä eilisen KooKoo-tappion jälkeen voittamalla Tapparan vakuuttavasti 5 −1-lukemin. Tapparalle tappio oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Pelicansin ja Tapparan välisen kohtaamisen avausminuutit olivat pelillisesti sekavia. Kiekkoa roiskittiin ja harhasyöttöjä sattui molemmin puolin. Alkukankeuden selätettyään joukkueiden pelaaminen alkoi kuitenkin jo näyttää paremmalta.

Waltteri Merelä hankki kotijoukkueelle illan ensimmäisen ylivoiman vajaan neljän peliminuutin jälkeen taidokkaalla yksi vastaan yksi -haastolla, mutta Pelicansin illan ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Erän puolivälin tienoilla oli Tapparan vuoro kokeilla ylivoimapeliä. Vierasjoukkue aloitti vaarallisesti, kun ylivoiman ensimmäiseen 30 sekuntiin joukkue loi kolme hyvää maalipaikkaa. Pelicansin maalivahti Patrik Bartošák pelasi kuitenkin erinomaisesti ja illan ensimmäinen maali antoi vielä odottaa itseään.

Avauserä oli hyvin tasainen, sillä joukkueet pääsivät maalipaikoille tasakentällisin ja hyökkäysalueaikaa kertyi kummallekin. Pelicans hyökkäsi avauserässä enemmän pidempiä hyökkäyksiä ja Tappara vuorostaan vasta- sekä suorahyökkäyksiä.

Toista erää kerettiin pelaamaan vain puolitoista minuuttia, kun kotijoukkueen kapteeni Hannes Björninen ohjasi maalin edestä Alex Lindroosin viivatoimituksen ohi Christian Heljankon.

Ottelun puolivälissä Tapparan hyökkääjä Olavi Vauhkonen tasoitti ottelun suoraan aloituksesta, kun Pelicansille oli vihelletty aikaisemmasta tilanteesta pitkä kiekko. Vauhkonen laukoi kiekon pienestä kulmasta, ja kiekko pomppi lopulta Bartosakin selän kautta maaliviivan yli.

Toisessa erässä 9 kertaa maalia kohti laukonut Tappara oli hallitsevampi osapuoli, osittain kotijoukkueen jäähyilyn antaman momentumin vuoksi. Vierasjoukkue vyöryi päätykiekoilla ja rintamahyökkäyksillä turkoosinuttujen keskialueen ohjauspelin yli.

Neljän maalin erä

Pelicans aloitti ottelun kolmannen erän räväkästi värkkäämällä 2−1-johtomaalin heti erän alkuun Hannes Björnisen toimesta. Maali oli sentterille illan toinen.

Erä virtasi päädystä toiseen hyvän tovin, kunnes Tapparan Kristian Kuusela sai kaksiminuuttisen törmättyään Pelicans-vahti Bartosakiin. Kotijoukkue käytti kiekon heti ylivoiman alkuun raudoissa, mutta lopulta vierasjoukkue selvitti erikoistilanteen.

Hetki ylivoiman jälkeen Pelicans meni kuitenkin 3−1-johtoon, kun Casimir Jürgensin viivatoimitus kimposi päätylaudasta maalin eteen Jonatan Tanukselle kuin taivaan lahjana ja hyökkääjä sai lapioida kiekon rauhassa maaliin Heljangon nenän edestä.

Tappara ei tehnyt takaa-ajoaan helpoksi, kun hetki Pelicansin kolmannesta maalista Anton Levtchi koukki itsensä jäähylle. Samassa vierasjoukkue vaihtoi maalivahtia ja maalin suulle luisteli Dominik Hrachovina.

Ottelun lopukiriä viritellyt Tappara otti hyvissä ajoin maalivahdin pois ja haki kuudella kenttäpelaajalla kavennusmaalia, kun kolmatta erää oli pelaamatta yli neljä minuuttia.

Lopulta uhrautuvasti puolustanut Pelicans ja hyviä torjuntoja poiminut Bartosak oli tamperelaisjoukkueelle liikaa ja Waltteri Merelä naulasi ottelun laukomalla kiekon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Otto Nieminen heilutti verkkoja vielä kerran päästyään nokikkain Hrachovinan kanssa ja iski kotijoukkueen viidennen maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo