TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Maalinteon armoton tuska - jatkuvasti petrannut Tappara tylytti tuskaisen tehotonta Pelicansia

LIIGA / Raportti
Tappara sai tuulettaa keskiviikon lisäksi myös torstaina.
Kuva © Saana Hakala
Kun et itse tee, vastustaja rokottaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä huimia hyökkäyspään paineita luonut Pelicans kohtasi Lahdessa uskomattoman viimeistelyn tuskan Tapparan rokottaessa armotta. Tamperelaisten näkökulmasta niin pelillisesti kuin numerollisestikin nousujohteinen ilta kääntyi vieraille numeroin 1−3.
Lähtökohdat 

Lahtelaisille viime viikot ovat olleet tuskaisia, kun se hyppäsi kotikaukaloon neljän ottelun tappioputkessa. Häviöt maistuivat taatusti happamilta niiden tullessa sarjataulukossa lähellä niskaan hengittäviä KooKoota, Lukkoa ja Jukureita vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Toisessa erässä maalille väkisin ajaneen ex-pelikaani Antti Erkinjuntin soolon nollaaminen osoitti sen, että Jakub Skarek oli jälleen kerran hereillä. Tsekki ei ehkä joutunut venymään muihin maagisiin torjuntoihin, mutta toisaalta hän oli vireessä hajanaisesti tulleista maalipaikoista huolimatta.

Puolustuspelaaminen 

Kun Tappara sai etenkin viimeisessä erässä hyökkäyspelinsä toimimaan, vaikutti Pelicans kokonaisvaltaista pelaamista tuijottamalla kangistuvan hetki hetkeltä. Jos kaksi ensimmäistä kaksikymppistä menivät isossa kuvassa isäntien käsikirjoituksen mukaan, niin päätöserässä laulu oli toinen.

Hyökkäyspelaaminen 

Keskiviikkona urakoinut vierasjoukkue jäi Pelicansin raivokkaan hyökkäämisen takia etenkin ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla sekä tasaisesti toisessa erässä pahasti jalkoihin. Lahtelaiset loivat vaarallisia myllyjä noina aikoina, mutta viimeistelyt olivat kovin onnettomia laukausten ollessa heikkoja ja kaiken lisäksi ne painuivat kaikkialle muualle kuin kohteeseen.

Tapparan taistelulle kaikki kunnia, mutta surkeasti viimeistelleet isännät saavat syyttää myös itseään tappiosta.

− Tänään emme ollleet siinä mielessä ihan parhaimmillamme, ettemme olleet ihan terävimmillämme maalin edessä, isäntien luotsi Ville Nieminen näki.

Erikoistilanteet 

Sarjataulukossa heti kärkipään takana hengittävän Pelicansin olisi pitänyt lahtelaisten näkökulmasta naulata avauserässä kummallakin ylivoimalla maali, sillä niin laadukkaita paikat olivat. Toisaalta varsin potentiaalisen oloiset ylivoimat tuntuivat antavan kotijoukkueelle potkua koneisiin mahdollisuuksiin nähden heikosta viimeistelystä huolimatta.

Lähtökohdat 

Liigassa jo kolmanneksi kivunnut kirvesrintainen joukkue saapui Lahteen peräti seitsemän ottelun pisteputkessa. Tappara pelasi viimeeksi keskiviikkona, jolloin se kellisti ennakkoluulottoman Jukurit yllättävien haasteiden jälkeen. Mikkeliläisten isäntänä voiton takeet olivat rutiini ja pitkästä aikaa toiminut ylivoima.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko piti vieraita pinnalla tuskaisen avauserän avauspuoliskolla, eikä raivokkaasti hyökännyt Pelicans päässyt lyömään veskarin loistavien otteiden takia taululle 2−0:aa. Jos isännät olisivat hurjastelleet kahden maalin johtoon, pisteet olisivat saattaneet jäädä mastokaupunkiin. Tappara-veskarin torjunnat etenkin alkuhetkillä nousivat siinä mielessä suureen arvoon.

− Pelin alku oli meiltä heikko, olimme eilisen pelin jälkeen jollain tavalla telineissä. Vastustaja tuli peliin hyvin mukaan, sai meidät kaksi kertaa boksiin, Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi arveli.

Puolustuspelaaminen 

Heljangon lisäksi Tapparan puolustus nousi ottelun yhdeksi ratkaisutekijäksi. Pelicans teki vieraiden puolustuspäässä järkyttävän määrän töitä luoden tasaisesti jokaisella ketjulla pitkiä paineita - tuloksetta. Vierasjoukkueen alakerran armoton vääntö saattoi jollain tavalla masentaa viimeistelyn kanssa tuskaillutta lahtelaislaumaa.

− Toisessa erässä jouduimme puolustamaan paljon, mutta puolustimme erittäin kärsivällisesti, vieraiden päävalmentaja kiitteli.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara löysi hyökkäämisen punaisen langan todellisesti vasta viimeisessä erässä, jossa vieraiden maali leijui ilmassa pidemmän aikaa. Hyökkäyspelin määrässä ja pyörittämisessä vieraat ehkä jäivät jalkoihin, mutta viimeistelyn suhteen kellossa oli eri ääni.

− Kolmanteen erään pitää löytää vielä seuraava steppi ja sellainen tuli. Pelasimme päätöserän ensimmäisellä kympillä tämän pelin parasta jääkiekkoa. Siinä oli taas osoitus siitä, että väsymyksen kuvittelu oli pelkkä harhakuva.

Jarkko Malinen oli Tapparan ykkösmies kahdella maalillaan, Otto Rauhala alusti kaksi häkkiä.

Erikoistilanteet 

Tappara joutui pari kertaa alivoimalle, mutta ylivoimaa se ei päässyt yllättäen pelaamaan kertaakaan. Miesvajaalla vieraiden tekeminen oli tarpeeksi laadukasta, kun väkevästi aloittanut Pelicans ei päässyt rankomaan yhtä kertaa enempää.

Erikoista 

Pelicans ei ottanut ottelussa yhden ainoatakaan jäähyä armottomasta taistelusta huolimatta. Tapparallekin kakkosia tuomittiin vain kolme, vaikka ainakin kovasti vislanneen lahtelaisyleisön mielestä niitä olisi ilmeisesti voinut antaa useammankin.

Ottelun ratkaisu 

Tapparan otteista paistoi ensimmäisessä ja toisessa erässä se, että joukkue oli urakoinut keskiviikkona Jukurien kanssa hiki hatussa. Kun hitaasti, mutta varmasti herännyt Tappara heräsi, sammui Pelicansin leirissä valo toisen perään.

On sanomattakin selvää, että lahtelaisten mieliä taatusti painoi kamppailun aikana romukoppaan valuneet lukuisat maalintekotontit.

− Tuollainen pomppu tulee työn kautta. Ei maalia voi tehdä tekemällä, vaan työn kautta, Rautakorpi huomautti viitaten ratkaisevaan osumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo