Vahvasti puolustanut TPS vei Lahdesta kaksi pistettä mukanaan – Maalivahdit loistivat molemmissa kenttäpäädyissä

TPS voitti tasaisen kamppailun.
Pelicansin ja TPS:n välinen kamppailu oli vähämaalinen ja fyysinen kamppailu, jonka ratkaisu haettiin jatkoajalta. Pelicans hallitsi kokonaisuudessaan enemmän kiekkoa, mutta vahvasti puolustanut TPS ei horjunut.

Pelicansin ja TPS:n välinen kamppailu lähti aaltoillen liikkeelle, kun peli virtasi harhasyöttöjen saattelemana päädystä päätyyn.

Pelicans avasi ottelun maalihanat ajassa 03:02, kun Leevi Tukiainen pääsi puttaamaan kiekon tyhjään maaliin taidokkaan suoran hyökkäyksen päätteeksi. Tukiaisen maalista voidaan käyttää fraasia four passes break any defence.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen meni kiekkoa hallinneen Pelicansin hallinnassa. Kotijoukkueen suorat hyökkäykset kohdistuivat erinomaisesti maalille ja turkoosinutut kykeni luomaan myös pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä.

Pelicans-paitaan paluun tehnyt Jesse Saarinen pelasi myös erinomaisen erän. Hyökkääjä oli vahva kiekolla, minkä lisäksi hän jakoi pari painavaa taklausta. Sama suorittaminen jatkui läpi ottelun.

Puolustusvoittoisesti erän alun pelannut TPS pääsi kiekolliseen pelaamiseen erän puolivälin tienoilla kiinni siten, että joukkueen ei enää tarvinnut roiskia kiekkoa pois omista ja antaa kiekon hallintaa Pelicansille. Tätä kautta turkulaisten hyökkäyspelaaminen parani ja TPS pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, mutta tulos jäi uupumaan.

Toinen erä oli pelillisesti melko tasainen ja kumpikin joukkue pääsi maalipaikoille, joskin TPS kotijoukkuetta useammin. Joukkue loi paikkoja enimmäkseen suorista hyökkäyksistä, mistä syntyi myös Juhani Jasun turkulaisittain tärkeä tasoitusmaali. Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla syntynyttä osumaa edelsi vahvasti pelanneen Eetu Liukkaan kaksi mojovaa taklausta.

Erän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Pelicansin Brad Lambert jäi keskialueella Niklas Arellin taklauksen alle ja Arellin polvi osui Lambertin polveen. Taklausta väistänyt Lambert loukkasi oikean polvensa tilanteessa, josta ei vihelletty jäähyä. Oikeaa jalkaansa ontunut Lambert luisteli lopulta omin jaloin pukukoppiin. Tilanteessa ei onneksi käynyt pahemmin, sillä hyökkääjä palasi kolmanteen erään.

Ratkaisu antaa odottaa itseään

Päätöserää ehdittiin pelaamaan vajaat kolme minuuttia, kun TPS-puolustaja Ville Lajunen komennettiin jäähyaitioon estämisestä. Ylivoima ei alkanut lahtelaisittain mairittelevalla tavalla, kun Liukas karkasi läpiajoon.

Liukasta puolustanut Mikko Kousa puolusti tilanteessa rikkeen arvoisesti ja tilanteesta vihellettiin rangaistuslaukaus, jota ampumaan saapui Jaedon Descheneau. TPS-hyökkääjän yritys kuitenkin epäonnistui, eikä Pelicansin toinenkaan ylivoima tuonut tulosta.

Erä jatkui melko seesteisenä, eikä maalipaikkoja nähty juurikaan kummassakaan päässä. Pelicans kontrolloi enemmän kiekkoa ja pelasi pidempiä kulmapelejä, mutta TPS:n tiiviistä puolustusviisikosta ei löytynyt rakoja.

Jos Jasper Patrikainen esiintyi edukseen Pelicans-maalilla, ei toisessa päässä torjunut Andrei Karejev ollut pekkaa pahempi. Tasaisen vahvasti läpi ottelun torjunut Karejev koppasi kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla usean huipputorjunnan.

Lämminhenkinen ottelu eteni lopulta jatkoajalle, varsinaisen peliajan päättyttyä lukemin 1–1.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain kuusi sekuntia, kun TPS:n kultakypärä Juuso Pärssinen koukki itsensä jäähylle ja Pelicans pääsi pelaamaan illan neljättä ylivoimaansa. Tehottomasti läpi illan pyörinyt Pelicans-ylivoima pääsi jäähyn lopulla jo lähelle, kun Iikka Kangasniemi laukoi kiekon maalirautoihin. Ratkaisu antoi kuitenkin yhä odottaa itseään.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajan lopulla, kun Pärssinen lapioi kiekon maalinedustilanteesta ohi Patrikaisen. Pelicansin kultakypärä Lukáš Jašek kuittasi tilanteen jälkeen vielä itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.