Pelicans ja TPS väänsivät pitkän kaavan kautta − Hannes Björninen Pelicansin voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Pelicansin ja TPS:n välinen tasainen ottelu päättyi lopulta lahtelaisten 4−3-voittoon rankkareiden jälkeen.

Lahdessa iskivät yhteen Pelicans ja TPS. Pelicans hävisi viimeisen tärkeän ottelun kotonaan KalPalle maalein 2−4. Vahvassa kevätvireessä oleva TPS puolestaan saapui Lahteen myös tappio niskassaan, kun se hävisi HPK:lle vieraissa numeroin 2−1.

Ottelun avauserä oli kaksijakoinen. Alkua hallitsi vierasjoukkue TPS, ja loppua kohden painostavana osapuolena oli Pelicans. TPS aloitti ottelun todella terävästi, ja joukkue siirtyikin nopeasti ottelussa jo 1−0-johtoon, kun Ruben Rafkin pääsi viimeistelemään avausosumaan ohi Patrik Bartošákin.

TPS:n paine tuotti tulosta varsinkin alussa. Eikä 2−0-maalikaan ollut kaukana. Kertaalleen vieraat kolisuttivat tolppaa, mutta sitä lähemmäs eivät turkulaiset lisämaalia päässeet ottelun avauserässä.

Pelicansin sai vaikean alun jälkeen sai peliään paremmin uomiinsa. Erän puolivälin jälkeen Pelicans olikin jo selkeämmin kuskin paikalla ottelussa. Hyvästä painostuksesta kotijoukkue sai palkinnon, kun Hannes Björninen ohjasi Julius Bergmanin lähettämän kiekon ohi TPS:n maalia vartioineen Karri Rämön. Näin 1−1-lukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

TPS:llä oli oiva mahdollisuus siirtyä erän alussa jälleen johtoon. Markus Nurmi teki oivan esityön Henrik Larssonille maalin eteen, mutta ruotsalaisen viimeistelyn tiellä oli ainoastaan Bartošák.

Illan toinen kaksiminuuttinen oli liikaa turkulaisille, kun Ruslan Ishakovin jäähy päättyi lahtelaisten 2−1-johto-osumaan. Rudolf Červený oli tällä kertaa ohjaajana Bergmanin laukaukseen

Jos toinen rangaistus kostautui TPS:lle, niin sama kohtalo kävi lahtelaisille. Joonas Jalvannin ei tarvinnut istua kuin 25 sekuntia omaa jäähyään, kun Ishakovin terävä rannelaukaus hyvästä maskista painui Pelicansin verkkoon, ja valotaululla numerot vaihtuivat lukemiksi 2−2. 

Pelicansille murhetta aiheutti se, että Filip Chlapík loukkasi toisen erän loppupuolella itseään ja samalla joutui jättämään koko pelin kesken.

Heti kolmannen erän alkuun nähtiin pari osumaa. Ensiksi osui vierasjoukkue TPS. Juuso Pärssinen oli päästä yksin läpi, mutta kiekko sotkeutui jalkoihin. Jälkitilanteesta kuitenkin Eemil Viro teki erinomaisen esityön Topias Haapaselle, joka iski kiekon maalin kattoon ja TPS:n 3−2-johtoon.

Kauan ei tarvinnut TPS:n olla johtoasemassa, kun oli Pelicansin vuoro iskeä. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Björninen oli nokikkain Rämön kanssa ja parasta liigakauttaan pelaava Pelicans-kapteeni ei erehtynyt, vaan tasoitti ottelun 3−3-numeroihin.

Ottelun varsinaista peliaikaa oli jällellä viitisen minuuttia, kun TPS:lle siunautui erinomainen paikka pistää peli pakettiin, kun kaksi Pelicansin pelaajaa komennettiin kolme sekunnin välein jäähypenkille. Ensiksi jäähylle komennettiin Otto Nieminen ja heti perään Casimir Jürgens. Tätä kahden miehen ylivoimaansa TPS ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään, vaan lahtelaiset kestivät tämän erikoistilanteen. Näistä 3−3-numeroista lähdettiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta.

Jatkoajalla Pelicansille tarjottiin ylivoimalla mahdollisuuden ottaa kaksi pistettä, kun Pärssinen otti kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. TPS:n alivoimalle onnistui kuitenkin oikeaan paikkaan, kun se tylsytti kokonaan Pelicansin yritykset.

Rangaistuslaukauksilla ratkaisijaksi nousi lopulta Pelicansin puolelta kahdesta maalista varsinaisella peliajalla vastannut Björninen. Näin kaksi pistettä jäi Lahteen tiukan ja hieman jopa tunteikkaankin pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo