Liiga palasi tauolta tyhjän katsomon edessä Pelicansin ottaessa jatkoaikavoiton TPS:sta − ennen taukoa säkenöinyt ylivoimapeli hakusessa

LIIGA / Raportti
Ryan Lasch pääsi tuulettamaan voitto-osumaa jatkoajalla.
Pelitauolta palattiin odotettua aiemmin, kun Lahdessa pelattiin keskiviikkoiltana Pelicansin ja TPS:n välinen kamppailu ilman yleisöä. Tasainen vääntö venyi aina jatkoajalle saakka, jonka ratkaisi Ryan Lasch puoli minuuttia ennen loppua numeroihin 3−2.
Erikoista 

Ainoana fanina hallissa oli lahtelaisten maskotti Pekko, joka jaksoi vipeltää läpi ottelun. Valikoimasta löytyi niin rummutusta, kylttien esittelyä kuin päälläseisontaakin. Erikoisempi työpäivä maskotillekin.

Liigan yli joulun kestäväksi aiottu tauko päättyi yllättäen kahden viikon jälkeen, kun viikonloppuna tehtiin päätös jatkaa pelejä. Ensimmäiseksi tauon jälkeiseksi peliksi osui Pelicansin ja TPS:n välinen kohtaaminen suljettujen ovien takana Isku Areenalla. Ottelu oli myös historiallinen Lahdessa, sillä koskaan ennen ei kaupungissa ole Liigaa pelattu vastaavaan aikaan keskiviikkopäivänä.

Peli oli kokonaisuudessaan tiukka kamppailu, jossa kummallakin oli paikkansa ottaa voitto jo varsinaisella peliajalla.

Avauserässä painittiin tasaisissa merkeissä, vaikka ote pelistä hienoisesti kotijoukkueen puolella olikin. Erän ainoan maalin taituroi Jesse Ylönen, joka uitti kiekon rystyltä ohi TPS-vahti Andrei Kareevin. Pelicans kolisutti tolppiakin pariin kertaan, joten tulos olisi voinut olla isompikin erätauolle mentäessä. 

Toisessakin erässä näytti, että mentäisiin Pelicansin komennossa. Huippupaikkoja siunaantui useampia, muun muassa läpiajo Iikka Kangasniemelle. Tulosta ei tullut ja Kareev kesti maalillaan. Maalinteon makuun pääsi erän puolivälin jälkeen TPS ja viime kauden komeetta Lauri Pajuniemi terävällä rannelaukauksellaan. Heti maalin jälkeiseen vaihtoon Josh Kestnerillä oli tilaisuus siirtää TPS johtoon, kun herra pääsi yksin häärimään Pelicansin maalin edessä. Patrik Bartošák sai tähän kuitenkin patjaa väliin.

Sama tasainen kaava jatkui myös päätöserässä. Molemmilla oli paikkoja ja molemmat saivat niistä viimeisteltyäkin. Ensin Kestner vei turkulaiset johtoon ylivoimamaalillaan, johon Joel Janatuinen teki esimerkillistä maskia maalin edessä. Kotijoukkueen tasoihin toi Antti Tyrväinen kauden toisella maalillaan Ryan Laschin syötöstä.

Pelicans sai loppuminuuteille jopa kahden miehen ylivoimaa ja mahdollisuutta ratkaista ottelu tarjottiin. Ennen taukoa hirmuliekissä ollut ylivoimapeli ei ottanut toimiakseen ja ratkaisua haettiin jatkoajalla. Sen ratkaisi vähemmän yllättävä sankari, Ryan Lasch, viimeisellä minuutilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo