Sport vei vähämaalisen kamppailun Lahdessa voittolaukauskilpailun jälkeen

LIIGA / Raportti
Sport väänsi voiton Lahdesta tiukkojen vaiheiden jälkeen.
Vaasan Sport onnistui palaamaan takaisin pelikentille voitokkaasti, kun se voitti vieraissa Pelicans maalein 2−1 voittolaukausten jälkeen. Vaasalaisten sankareihin lukeutui vahvasti maalilla pelannut Rasmus Reijola.

Lahdessa kohtasivat runkosarjan viimeisessä keskinäisessä väännössä Pelicans ja Sport. Lahtelaiset olivat voittaneet kaikki kolme ottelua, joista pistetili oli karttunut yhteensä kahdeksalla pisteellä, kun vaasalaisille oli näistä peleistä jäänyt ainoastaan käteen yksi piste.

Pelicans sai tänään kokoonpanoon kaksi tšekkiä suoraan olympialaisista. Paluun Lahteen teki maalivahti Patrik Bartošák, joka oli yksi lahtelaisten viime kauden tukipilareista. Alkukausi maalivahdilta kului KHL:ssä pelaavassa Amur Habarovskin riveissä.

Lisäksi myös Bartošákin kanssa olympialaisissa pelannut maanmies Jiří Smejkal palasi ottelussa lahtelaisten kokoonpanoon yhdeksän ottelun tauon jälkeen.

Smejkal oli ensimmäisessä erässä esillä, niin hyvässä kuin pahassa. Ensiksi hyökkääjä kulutti jäähyaitiota estämisestä, mutta paikkasi sen erinomaisesti, kun hyökkääjä petasi Elias Vilénin tekemän 1−0 -osuman, johon syöttöpisteen nappasi myös Pelicansin puolustuksen uusin hankinta Kārlis Čukste, joka pelasi kolmatta otteluaan lahtelaisten riveissä.

Ensimmäinen erä oli tasaväkistä peliä. Parin viikon pelitauon jälkeen kentille palanneet vaasalaiset olivat erän alkupuolella vahvempia kaksinkamppailuissa, joista aukesi vieraille hyviä painostuksia kotijoukkueen puolustusalueella. Varsinaisia huippupaikkoja erässä ei kuitenkaan nähty, vaan molemmat joukkueet puolustivat hyvin tiiviisti omaa aluettaan.

Kotijoukkue pääsi kahdesti erässä yrittämään johtonsa lisäämistä ylivoimalla, mutta tuloksetta. Pelicansin ylivoima oli jo pidempään ollut heikkoa, eivätkä ensimmäiset yritykset tuoneet ratkaisua kotijoukkueen tehottomaan ylivoimaan. Myös vieraat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla, mutta samalla lopputuloksella kuin kotijoukkue.

Pelicansin kolmosketju järjesti heti toisen erän alkuun erinomaisen maalipaikan. Tilanne lähti liikkeelle kotijoukkueen vahvasta suoraviivaisesta hyökkäyksestä, mutta vaasalaisten maalilla pelannut Rasmus Reijola löi luukut kiinni Mikko Kousalta ja ottelu pysyi edelleen tilanteessa 1−0. 

Erän puolivälissä vaasalaisten vaarallisin maalipaikka aukesi, kun Sebastian Stålberg pääsi punnertamaan hyvälle maalipaikalle, mutta varmalla pelipäällä ollut Bartošák nappasi yhden 23 torjunnastaan lahtelaisten maalilla.

Brad Lambert osoitti toisen erän puolivälin jälkeen vaarallisuuttaan, kun taitava nuorukainen murtautui laidalta aina hyvälle maalintekosektorille asti, mutta Reijola oli jälleen mies paikallaan ja otti komean räpylätorjunnan laukauksesta.

Vaasalaisille avautui erinomainen mahdollisuus ottelun tasoitukselle erän loppupuolella, kun lahtelaisille vihellettiin kaksi peräkkäistä kahden minuutin rangaistusta. Jäähyaitioon istahtivat vuoronperään Leevi Tukiainen ja Aleks Haatanen. Pyörityksestä huolimatta kiekkoa vaasalaiset eivät vielä toisessakaan erässä lahtelaisten maaliin saaneet.

Ottelun maalipaikkojen vähäisyydestä kertoivat myös joukkueiden maaliodottomat, jotka olivat 40 minuutin jälkeen niukasti lahtelaisille luvuin 0,98−0,76. Luvut kertoivat myös sen, ettei kumpikaan joukkueista päässyt useasti parhailta maalipaikoilta laukomaan.

Sport nousi tasoihin päätöserässä ja korjasi lisäpisteen rankkareiden jälkeen

Kolmannen erän alussa vaasalaiset onnistuivat ensiksi selvittämään kahden minuutin alivoimansa, ja vain reilua minuuttia myöhemmin vieraat tasoittivat ottelun 1−1:een. Sebastian Stålberg pääsi viimeistelemään Sportin tasoituksen Valtteri Viljasen ja Teemu Väyrysen syötöistä. Maali oli ruotsalaishyökkääjälle kauden kahdeksas.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkueista pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, mutta tämän illan pelissä ei nähty yhtäkään osumaa erikoistilanteista, vaikka molemmat saivat pelata ottelun aikana viidesti ylivoimalla. 

Pelicansilla oli vielä aivan kolmannen erän päätöshetkillä alivoimalla pelatessaan paikka napata täydet kolme pistettä. Mikko Kokkonen ja tšekkiduo järjesti erinomaisen tilanteen Sportin puolustusalueella. Lukáš Jašek pääsi vielä yrittämään maalin edestä voittomaalin tekemistä, mutta Reijola varmisti torjunnallaan ottelun etenemisen jatkoajalle.

Maalittoman jatkoajan jälkeen lisäpiste ratkaistiin voittolaukauskilpailussa, jossa sankariksi nousi Viljanen, joka onnistui ainoana maalinteossa. Lisäksi voiton takuumiehenä hääräsi maalivahti Reijola, joka otti myös vaasalaisten maalilla tärkeitä koppeja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo