Sport tasoitti vain 13 sekuntia ennen pelin loppua − Vierasjoukkue voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Jasper Patrikaisella riitti töitä illan ottelussa.
Kuva © Niko Niinivirta
Pelicans ja Sport tarjoilivat hyvin sekavan ottelun, jossa organisoitu pelaaminen ja sen mukana tulevat toisteisuudet loistivat poissaolollaan. Jokainen hyökkäys tuntui olevan erilainen ja harhasyöttöjen osalta pää sekosi laskuissa jo ottelun alkumetreillä. Tasainen ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti ja lopulta Sport vei voiton nimiinsä.
Lähtökohdat 

12 pisteen päähän pudotuspeliviivasta pudonnut Pelicans peluuttaa riveissään nuoria pelaajia aiempaa enemmän. Jo viime pelissä vastuuta saaneet hyökkääjät Leevi Tukiainen ja Aleks Haatanen olivat jälleen pelaavassa kokoonpanossa. Paluun kokoonpanoon teki puolustaja Santtu Kinnunen, joka on tällä kaudella kiekkoillut Pelicansin riveissä 22 ottelun verran, joissa pistetilille on kertynyt vain yksi piste. 19-vuotias Jasper Patrikainen aloitti kotijoukkueen tolppien välissä.

Maalivahtipelaaminen 

Jasper Patrikainen esiintyi vakuuttavasti kotijoukkueen maalilla torjuen kohti tulleet kiekot varmuudella. Kotijoukkueen tappiosta ja kahdesta päästetystä maalista huolimatta Patrikainen oli yksi ottelun parhaista pelaajista. Torjuntoja nuorelle maalivahdille kertyi 28 kappaletta, ja näihin mahtui mukaan lukuisia huipputontteja, jotka Patrikainen selvitti hyvin.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaamisen osalta Pelicans ei vakuuttanut. Niin karvauspeli, keskialueen puolustaminen kuin oman pään puolustaminen oli kokonaisuudessaan melkoisen repaleisen näköistä. Pelicansin alueella maalipaikoille pääseminen ei ollut järin kovan työn takana. Tämän lisäksi Pelicansille sattui todella paljon harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä omalla alueella, jotka vain pahensivat tilannetta entisestään.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin kiekollinen pelaaminen ei vakuuttanut tasaviisikoin. Ottelua sävyttäneet harhasyötöt aiheuttivat kotijoukkueelle roimasti vaikeuksia kiekollisessa pelaamisessa. Pelicansin hyökkäykset kaatuivat monesti jo omalle alueelle, eikä joukkue meinannut löytää keinoja murtautua laidoilta Sportin maalille. Illan yhtenä valopilkkuna lahtelaisittain toimi Leevi Tukiaisen eka liigapiste syöttöpisteen muodossa.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ylivoimapeli oli aluksi hieman väkinäistä, mutta toisella yrittämällä ylivoimaviisikot löysivät rentoutta pakkopeliin ja saivat kiekon kertaalleen ylivoimalla maaliin.

Kotijoukkueen alivoimapelaaminen oli varsin hyvännäköistä. Ahkerasti paikan tullen paineistanut alivoimaneliö sai häirittyä riittävästi vierasjoukkueen ylivoimapelaamista.

Lähtökohdat 

Viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden ottelun voittanut Sport oli sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Kotkapaitojen otteet eivät ole vakuuttaneet, eikä pudotuspelit ole Vaasassa tälläkään kaudella realismia. Erityisesti erikoistilanteet ovat olleet Sportille murheenkryyni kymmenen ottelun ajanjaksolla, sillä yli- ja alivoimaprosentin yhteenlaskettu lukema oli ainoastaan 83,74.

Maalivahtipelaaminen 

Sportin maalilla torjunut Stefan Steen pelasi vahvan ottelun torjuen 26 kertaa, joskin kohti tulleet laukaukset tulivat suurimmaksi osaksi maalintekosektorin ulkopuolelta. Taakse menneet maalit menivät enemmänkin edessä esiintyneen joukkueen virheiden piikkiin eikä niinkään Steenin.

Puolustuspelaaminen 

Tasaviisikoin vierasjoukkueen puolustuspelissä ei ollut erityisemmin vaikeuksia. Sport sai pidettyä Pelicansin pois pahimmilta maalipaikoilta. Sport sai monesti katkaistua kotijoukkueen hyökkäykset jo ennen kuin kiekko ehti kotkapaitojen alueelle. Hyökkäysalueella Sport sai ahkeran karvauspelaamisen ansioista riistoja aikaiseksi pakotettuaan kotijoukkueen kiekollisiin virheisiin.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport tuli otteluun terävästi ja sai heti ottelun alkuun muutaman hyvän maalipaikan, mutta kolme kahden minuutin rangaistusta sekoittivat joukkueen peliä sen verran, että Sport ei päässyt avauserässä enää peliin kunnolla mukaan. Ottelutapahtumiin peilaten Sportilla oli mahdollisuus viedä kolme pistettä mukanaan, mutta tehottomuus maalipaikoissa vei rentoutta tekemisestä ja pelaaminen meni liiaksi mailasta puristamiseksi.

Erikoistilanteet 

Kotkapaitojen ylivoima ei rauhoittunut uomiinsa ottelun aikana, eikä joukkue saanut siitä etua ottelun voittamiseen. Alivoimapeli vuorostaan toimi kohtalaisesti, vaikka kiekko löytyikin kertaalleen alivoiman päätteeksi Sportin maalista.

Ottelun ratkaisu 

Santeri Haaralan ainoa maali voittomaalikilpailussa yhdessä lahtelaisten ponnettomien yritysten kanssa ratkaisi ottelun Sportille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo