Ryan Laschin paluu jätti rutkasti parannettavaa − Pelicans mursi avausviikonloppujen Sport-kirouksensa

LIIGA / Raportti
Isku Areenalla seurattiin Ryan Laschin otteita kahdeksan vuoden tauon jälkeen.
Pelicans ja Sport väänsivät tiukan kamppailun Lahden perjantai-illassa. Turkoosipaitojen 3−1 -voittoon päättyneessä ottelussa valokeila oli paluun tehneen Pelicans-suuruus Ryan Laschin yllä. Miehen otteet jättivät parantamisen varaa.

Lahdessakin saatiin uusi Liiga-kausi aloitettua perjantain kierroksella, kun vastaan asettui Vaasan Sport. Otteluun toi suurta lisämielenkiintoa Pelicansin hopeakauden sankarin, yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan Laschin, paluu.

Sport on ollut Pelicansin Liigan avausviikonlopun vastuksena neljänä edeltävänäkin syksynä ja Pelicans on jokaisen näistä hävinnyt. Tällä kertaa tuo putki katkesi, kun Pelicans sai raavittua itselleen voiton.

Lasch väläytteli, mutta kesäterä näkyi

Laschin paluulla Pelicans loi kovan positiivisen markkinointipöhinän avausottelun ympärille. Yleisöä tulikin paikalle reilut 1300 henkeä seuraamaan hopeasankarin otteita. Born in the USA raikasi ja kannattajat osoittivat suosiotaan vahvistukselle.

Miehen otteet eivät kuitenkaan olleet vielä ensimmäisessä pelissä dominointitasoa. Ylivoimalla jenkkilaituri oli alati vaarallinen, jakeli hyviä syöttöjä ja laukoi terävästi. Tulos kuitenkin jäi piippuun, vaikka yritystä olikin. Toisessa erässä siunaantui myös paraatipaikka avata maalitili, kun tämä pääsi nokikkain Sport-vahti Niko Hovisen kanssa. Pätevä yritys ujuttaa kiekko patjojen välistä maaliin, mutta Hovisen längit pysyivät kiinni.

Avauspiste syntyi kuitenkin kolmannessa erässä, kun rightin väkkärä merkittiin toiseksi syöttäjäksi. Tekopaikkoja riitti loppuun asti, jopa tyhjää maalia oli tarjolla. Maalit kuitenkin jäivät odottamaan tulevaisuuteen.

Liki seitsemän kuukauden pelaamattomuus näkyi Laschin tekemisessä, mutta tuttua juonikkutta oli nähtävillä. Miehestä tulee varmasti olemaan jatkossakin iloa Pelicansille niin kauan kuin hän turkoosissa pelaa.

Pelicansilla vahva alku, Sportin kiri tyrehtyi kolmannessa erässä

Pelicans aloitti ottelun räväkästi, luoden vahvaa painetta vieraiden päätyyn. Ensimmäiset ylivoimatkin olivat vaarallisia, vaikkakin tuloksettomia. Hiljalleen kotkapaidat alkoivat saada paremmin otetta pelistä ja vaarallisia paikkojakin oli useita. Patrik Bartošák oli itse varmuus Pelicansin maalilla nollaten monta vaarallista maalipaikkaa. Puolustus tuki myös jämäkästi, kun muutama aivan maalin edustalla pyörinyt kiekko saatiin siivottua turvallisesti pois.

Sport sai murrettua Bartošákin nollan kolmannessa erässä, kun joukkue pääsi maalin päähän erän alussa. Ari Gröndahlin maalissa oli onneakin matkassa, kun ruuhkan takaa lauottu kiekko löysi tiensä maaliin maalinedusruuhkan läpi ja maalivahdin suojien ohi. Pelicans haastoi tilanteen, mutta maali pysyi taululla. 

Sport yritti vielä kaventaa peliä ilman maalivahtia ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla lähes kahden minuutin verran lopussa. Tulosta ei tullut, eikä Pelicanskaan onnistunut viimeistelemään tyhjiin, vaikka yrittäjinä olivat muun muassa Iikka Kangasniemi ja kapteeni Hannes Björninen.

Juttua muokattu klo 23.10: kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo