Pelicansin tehokas toinen erä liikaa Sportille – Ryan Lasch maalasi kolmesti

Pelicans pääsi juhlimaan viidesti.
Pelicans palasi jälleen voittokantaan kaatamalla Sportin kotonaan maalein 5-0. Ottelun hahmoina ehdottomasti kolme maalia tehnyt Ryan Lasch. Pelicansia olivat siivittämässä voittoon myös ensimmäisen Liiga-maalinsa tehnyt Matias Rajaniemi ja ensimmäisen nollapelinsä torjunut Jasper Patrikainen.

Lahdessa torstai-illan vieraaksi saapui viime peleissä vahvasti esiintynyt Vaasan Sport. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta vaasalaiset olivat voittaneet peräti seitsemän. Viime pelissä joukkue kaatoi vieraissa KalPan maalein 4-2. Kotijoukkue Pelicans lähti otteluun tappio alla, kun joukkue kärsi vierastappion Lappeenrannassa numeroin 4-2. Tappioon päättyi samalla kahdeksan pelin pisteputki.

Pelicans sai peliin hyvän startin, kun karvauksen päätteeksi ykkösketju pääsi kahdesti yrittämään Sportin maalissa pelanneen Rasmus Reijolan yllättämistä. Ensiksi pääsivät kokeilemaan Iikka Kangasniemi, jonka laukauksen irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Waltteri Merelä. Tällä kertaa Reijola vetää molemmissa tilanteissa pidemmän korren.

Pelicans iski ottelun avausmaalin, kun peliä on pelattu 05:57. Aleks Haatasen kääntö maalille pomppi Niclas Almarille, joka laukoi ohi Reijola. Maali oli Almarille kauden ensimmäinen.

Hieman erän puolivälin jälkeen Sportin Stuart Percylle sattui synkkä hetki, kun puolustaja syötti kiekon suoraan Pelicansin Rudolf Červenýn lapaan. Kiekko poltteli lavassa, eikä Reijolalla vaikeuksia torjua laukausta. Irtokiekko päätyi lopulta Ryan Laschin lapaan vielä, mutta amerikkalainen ei onnistunut pienestä kulmasta ohittamaan hyvin pelin aloittanutta Reijolaa.

Erän edetessä Sport pääsi peliin paremmin mukaan. Vaasalaiset pääsivät ylivoimalle, kun Artturi Toivola otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Paikkoja Sport yritti pelata joukkueen kultakypärää kantaneelle Sebastian Stålbergille, mutta Pelicansin maalilla torjunut Jasper Patrikainen kesti nämä yritykset. Pelicansille lisää harmaita hiuksia tuotti Červenýn jäähy, jolloin Sport pääsi 11 sekuntia kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa, mutta kotijoukkue pystyi selvittämään tämänkin alivoimansa.

Ote pelistä siirtyi erän edetessä vieraille, mutta maalia Sport ei saanut pyörityksistään huolimatta aikaiseksi. Vielä erän loppuun vierailijat saivat hankittua jäähyn Pelicansille, kun Joonas Jalvanti lähti kärsimään rangaistusta kampituksesta erätaukosummerin soidessa.

Pelicans karkasi toisessa erässä

Sportin hallinnasta huolimatta Pelicans oli se, joka iski kiekon maaliin. Hannes Björninen sai katkaistua kiekon rännistä, ja pelattua sen kohti maalia. Siellä ensiksi kiekon pääsi ohjaamaan Iikka Kangasniemi, mutta sen yrityksen Reijola pystyi vielä selvittämään. Irtokiekko tippui sopivasti Laschille, joka viimeisteli vuoren varmasti kiekon maaliin. Pelicans siirtyi näin 2-0 johtoon.

Pelicansilla oli ylivoimalla paikka lisätä johtoaan, mutta ylivoimalla kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa. Ylivoiman jälkeen kuitenkin Bryan Adams alkoi jälleen soimaan Lahden torstai-illassa, kun Pelicans siirtyi ottelussa 3-0 johtoon. Päädyssä voitetun kiekon toimitti maalille Artturi Toivola, jonne oli noussut puolustaja Matias Rajaniemi. Maali oli Rajaniemen kauden ja uran ensimmäinen.

Sportin ongelmat kasvoivat rangaistusten muodossa. Percy ja Jonne Virtanen ottivat reiluun minuuttiin jäähyt mieheen. Ylivoimien aikana Lasch iski kaksi maalia ja täydensi kypärätemppunsa. Taululla näin onkin jo yllättäen numerot 5-0. Tämän illan jälkeen Laschin tehopisteet näyttävät 8+23= 31, jolla irtoaa pistepörsissä kärkipaikka.

Kolmannen erän alkupuolella Kangasniemellä oli vielä kaksikin paikkaa lisätä Pelicansin johtoa, mutta Reijola kesti nämä yritykset. Vaikka Reijola päästi ottelussa viisi kiekkoa selkänsä taakse, monesta maalista ei Reijolaa käy syyttäminen. Sportille tarjottiin ylivoimalla vielä kavennusta, mutta tänään ylivoima ei tuottanut tulosta.

Numeroista huolimatta vierasjoukkue ei ollut pelillisesti täysi vastaantulija. Isännät olivat maalin edustalla tehokkaina ja pääsivät viimeistelemään ajoittain liiankin helposti.

Kolmas erä ei enää tarjonnut enää lisää osumia ja näin Pelicans palasi jälleen voittokantaan. Samalla Sportin neljän ottelun voittoputki napsahti poikki. Pelicansin maalilla Patrikainen onnistui pelaamaan uransa ensimmäisen nollapelin, joka irtosi komeasti 34 torjunnalla.