Lahdessa nähtiin tunteikas perjantai-ilta – Sport korjasi täyden pistepotin

Sport oli tehokas Lahdessa.
Kuva © alehtola
Sport oli terävänä heti ottelun alussa ja vei ansaitusti kolme pistettä matkaansa. Ottelussa nähtiin kahdeksan maalin lisäksi myös kaksi tappelua.
Lähtökohdat

Sarjataulukon kolmantena majaileva Lahden Pelicans on aloittanut kautensa erinomaisesti, eikä ole jäänyt pisteittä kertaakaan viiden pelatun ottelun jälkeen. Valmennus on vaihdellut paljon ketjukoostumuksia alkukaudesta, vaikka voittoja on tullut.

Maalivahtipelaaminen

Pelicansin maalin suulla oli vahvan alkukauden pelannut Tomi Karhunen. Ottelu oli hänelle vaikea, kun joukkue edessä ei auttanut juurikaan. Karhuselta ei myöskään nähty mitään huippupelastuksia.

Puolustuspelaaminen

Pelicans oli etenkin ottelun ensimmäiset kaksi erää pulassa Sportin hyökkäyspelin kanssa. Pelicansin elekieli oli haluton ja se kostautui oman pään menetyksien jälkeen kaksi kertaa omissa. Sen lisäksi joukkue vetäytyi usein Sportin hyökkäysten jälkeen todella passiiviseksi omalle alueelle, ja joutui pitkiin oman alueen pyörityksiin.

Hyökkäyspelaaminen

Ensimmäiset kaksi erää oli Pelicansilta kiekollisesti heikkoa pelaamista. Avauspelistä lähtien kiekot pomppi, syötöt eivät tavoittaneet omia ja kiekonmenetyksiä tuli liikaa. Viimeisessä erässä joukkue sai maalipaikkoja pitkien pyöritysten seurauksena Sportin suojatessa johtoaan, mutta lopulta kiri ei riittänyt loppuun asti.

Erikoistilanteet

Ensimmäinen ylivoima kuvasti Pelicansin tämän illan ilmettä. Huolimattomia ratkaisuja, vaikeita syöttöjä ja turhautumista. Pelicans otti myös yhden takaiskumaalin alivoimalla.

Lähtökohdat

Vierasjoukkueen kausi ei ole alkanut yhtä ruusuisesti. Neljän pelin saldona on kolme pistettä, jotka tulivat vierasottelussa Sportin murskatessa KooKoon lukemin 2–7. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt Sport kaipaa kipeästi pisteitä kotiinviemisiksi.

Sportin maalivahdin Stefen Steenin ottelu oli erikoinen, ensimmäisen erän jälkeen torjuntoja oli kertynyt vain yksi kappale, mutta ottelun jälkeen niitä oli 28. Steeniltä hyvää tekemistä läpi ottelun, vaikka viimeisessä erässä kaksi maalia päästikin selkänsä taakse.

Sport ei joutunut viimeistä erää lukuun ottamatta olemaan paljoa omissa hyvän hyökkäyspelinsä ansiosta. Vierasjoukkue puolusti aktiivisesti eteenpäin ja vei Pelicansilta tilan ja ajan pois hyökkäysalueelta. Viimeisessä erässä Sport hiemanvetäytyi kuoreen, mutta selvitti Pelicansin takaa-ajon.

Sport oli pelillisesti selvästi parempi joukkue. Se näkyi heti ottelun alussa aktiivisena karvauspelinä ja suoraviivaisena viimeistelynä. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Sportin toimesta jo, kun peliä oli pelattu 1:48. Sport sai pidettyä kiekkoa pitkiä aikoja Pelicansin päädyssä. Viimeisessä erässä hyökkäyspeli hiipui, mutta joukkueen kultakypärä Antti Erkinjuntti iski alivoimalla Sportin viidennen maalin.

Sportin ylivoima toimi ihan hyvin, vaikka se ei realisoitunut tulostaululla.

Alivoimalla joukkue päästi vain yhden maalin, mutta korvasi tämän tekemällä myös yhden alivoimamaalin.

Erikoista

Ottelussa nähtiin kaksi tappelua, joista toinen suoraan aloituksesta, kun Taavi Vartiainen ja Erik Riska pudottivat hanskat.