Erikoistilanteissa loistanut Sport haki kolme pistettä Lahdesta

Sport osui kaksi kertaa.
Sport pelasi vahvan ottelun Lahdessa. Joukkue puolusti tiiviisti toisen erän jälkimmäistä puoliskoa lukuun ottamassa ja piti sarjakakkosena majailevan Pelicansin yhdessä maalissa.

Sarjataulukon toiseksi viimeisenä majaileva Sport tuli vahvasti otteluun, sillä avauserä meni käytännössä täysin vierasjoukkueen suunnitelman mukaan. Erinomaisesti puolustanut Sport piti puolustusvalmiudellaan huolen siitä, että Pelicans ei päässyt kääntämän nopeasti.

Vastaavasti jos Pelicans pyrki ylittämään keskialueen viivelähdön kautta, niin Sport tukki keskialueen ja puolustusalueella päätti Pelicansin hyökkäykset nopeasti ajamalla kiekollisen pelaajan ahtaalle laitojen lähelle.

Sport hallitsi myös pelivälinettä suurimmaksi osaksi ja pystyi pitämään painopistettä hyvin Pelicansin päädyssä.

Ylivoimalle päästyään Sport ei tuhlaillut aikaa, kun pakkopeli lähti rullaamaan nopeasti. Jens Lööke päätti Pelicansin alivoimaneliötä tyylikkäästi halkoneen syöttöketjun maalin perukoille laukomalla kiekon suoraan syötöstä ohi Pelicansin maalille palanneen Patrik Bartošákin.

Pelicansin ylivoimapeli ei vuorostaan toiminut ollenkaan. Ensimmäisellä yrittämällä Pelicans vietti enemmän aikaa omalla alueellaan ja toisella kerralla syötöt olivat jatkuvasti sen verran heikkoja, että laukaukset jäivät hyviltä tonteilta uupumaan.

Pelicans nousee pelin päälle

Pelicans tuli toiseen erään hyvin erilaisella ilmeellä, kun se tasoitti ottelun Joni Ikosen maalilla muutaman minuutin pelin jälkeen. Otto Kivenmäki vapautti Sport-puolustajien selustaan hiipineen Ikosen, joka laukoi kiekon yläriman kautta erinomaisesti maalilla torjuneen Rasmus Reijolan ohi.

Sport sai otetta itselleen takaisin kahdella ylivoimallaan, joiden aikana joukkue pystyi luomaan tukun hyviä maalipaikkoja. Toinen maali antoi kuitenkin odottaa itseään.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Pelicans nappasi ottelun rytmin suvereenisti itselleen. Kiekolliseen pelaamiseen kiinni päässyt Pelicans loi kymmenkunta maalipaikkaa tasakentällisin toisessa erässä ja pelasi useita pidempiä päätypelejä Sportin kenttäpäädyssä.

Kolmas erä eteni rauhallisesti eteenpäin, kunnes Sport iski kuin varkain toisen maalinsa. Vierasjoukkue meni jo toisen kerran johtoon illan aikana, kun Henrik Eriksson pääsi laukomaan vasemmalta b-pisteeltä ja ruotsalaishyökkääjän laukaus yllätti Bartošákin.

Tasoitusmaalia metsästänyt Pelicans pääsi viidennen kerran ylivoimalle, kun kellossa oli jäljellä 6:25. Heikosti läpi ottelun toiminut ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tälläkään kertaa onnistumista, Sportin puolustaessa erinomaisesti tiiviillä neliöllä ja peitti Pelicansin poikittaissyötöt.

Sport puolusti viimeiset minuutit laadukkaasti kellosta pois ja varmisti täyden pistepotin kotiinviemisiksi.