SaiPa tärkeään jatkoaikavoittoon heikkojen joukkueiden mittelössä Lahdessa

LIIGA / Raportti
Pelicansin ja SaiPan välillä nähtiin kovaa kamppailua.
Pelicansin ja SaiPan perjantai-illan kohtaamisessa jaettiin tärkeitä pisteitä pudotuspelipaikkaa hamuavien joukkueiden kesken. Erikoisen ottelun vei lopulta nimiinsä SaiPa jatkoajalla numeroin 2-1.
Lähtökohdat 

Pelicans on vuodenvaihteessa saanut parannettua peli-ilmettään, mutta pisteitä on silti kertynyt kehnonlaisesti. Pudotuspelipaikalle nousua havitteleva joukkue tarvitsisi jokaisen pisteen, jonka on mahdollisuus saada. Viikonloppuna joukkue hävisi kahdesti KooKoolle.

Kokoonpano lahtelaisilla pysyy muuten samana kuin lauantaina KooKoota vastaan, mutta loukkaantuneen Miro-Pekka Saarelaisen tilalle kokoonpanoon nousee A-nuorista Juuso Jämsen.

Maalivahtipelaaminen 

Pelicans-maalia vartioi ottelussa jälleen Atte Tolvanen. Suuriin urotekoihin hän ei joutunut venymään, mutta SaiPan tasoitusmaali upposi selän taakse hieman epäonnekkaasti.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspää hoitui lahtelaisilta kelvollisesti, sillä vastustajan vaaralliset paikat onnistuttiin pitämään melko vähissä.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäyspeli oli tahmeaa ottelun alkupuolella, mutta toisessa erässä peli alkoi kääntyä lahtelaisten eduksi. Puolustaja Alex Lintuniemi pääsi iskemään ottelun avausmaalin Juhamatti Aaltosen taitavasta syötöstä toisen erän puolivälin jälkeen, minkä jälkeen peli pyöri pitkälti SaiPan päädyssä. Tehottomuus oli joukkueen murhe, sillä paikkoja ottelun ratkaisemiseen olisi ollut.

Erikoistilanteet 

Ylivoimapelin osalta lahtelaisnippu oli vaisu. Vaaralliset paikat olivat vähissä. Alivoima onnistui pitämään SaiPan pääosin poissa vaarallisilta maalipaikoilta, vaikka tasoitusmaali erikoistilanteessa syntyikin.

Lähtökohdat 

Jos on kotijoukkueella ollut vaikeaa, niin samaa voi sanoa myös vierasjoukkue SaiPasta. Lappeenrantalaiset saivat viiden ottelun tappioputkensa katkaistua lauantaina kotonaan JYPiä vastaan. Joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman kärkihyökkääjä Tomas Záborskýa, joka kärsii pelikieltoa.

SaiPa on sekoittanut hieman puolustajaparejaan, kun Simo-Pekka Riikola on poissa kokoonpanosta. Myös kokenut hyökkääjä Ville Koho on sivussa.

Maalivahtipelaaminen 

Lappeenrantalaisten maalilla aloitti Niclas Westerholm.
Mies pudotteli kiekkoja varsin usein, mikä loi kuvan epävarmasta maalivahdista.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustuksen ilta ei ollut varmimmasta päästä. Turhia kiekonmenetyksiä omalla alueella tuli lukuisia, ja alueelta hallitusti pois pääseminen tuotti vaikeuksia moneen kertaan.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPalla oli vaikeuksia päästä hyökkäämään, kun jo alueelle pääseminen oli tuskaisaa. Toisesta erästä eteenpäin joukkue ei montaa hallittua pitkää hyökkäystä saanut aikaan. Kolmannessa erässä oli havaittavissa piristymistä. Jatkoajalla paikkansa onnistui lopulta hyödyntämään SaiPa-puolustaja David Bernhardt.

Erikoistilanteet 

Pelin alkupuolen ylivoimapeli oli todella heikkoa, kun joukkue ei saanut mitään vaarallista luotua. Kolmannessa erässä ylivoima sai onnistumisen, kun Robin Salo onnistui upottamaan tasoituksen ohi maalivahti Tolvasen.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans ei hyödyntänyt lukuisia tekopaikkojaan. SaiPa onnistui iskemään ylivoimalla tasoituksen kolmannessa erässä ja hyödynsi paikkansa myös jatkoajalla ratkaisten pelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo