SaiPa taisteli urhoollisesti, mutta pisteet jäivät Pelicansille − Ryan Lasch jäi tylysti nollille syntymäpäivänään

LIIGA / Raportti
Pelicans pääsi tuulettamaan maalia vain kahdesti.
SaiPa tylsytti Pelicansin kärkimiehet ja huippukuntoisen ylivoiman, mutta turkoosipaidat löysivät silti keinot voittaa vähämaalisen kamppailun 2−1.

Jos keskiviikon Ilves-ottelussa Pelicans sai kehuja ehjästä 60-minuuttisesta, niin tällä kertaa ei aivan siihen päästy. SaiPa oli ollut lahtelaisille vaikea vastustaja tällä kaudella ja niin oli myös tammikuisena perjantai-iltana. Keltamustat piinasivat Pelicansia läpi ottelun ja hallitsivatkin peliä ajoittain, etenkin toisessa erässä.

Kentällä nähtiin laadukas ja tasainen kamppailu, jonka Pelicans vei nimiinsä avauserän maaleillaan. Erityismaininta on annettava SaiPan alivoimalle, joka pystyi nollaamaan syntymäpäiväsankari Ryan Laschin, Hannes Björnisen, Rudolf Červenýn ja kumppanit, joiden tekeminen ylivoimalla on ollut myrkkyä useimmille joukkueille.

Avauserä mentiin Pelicansin komennossa. HIFK-laina Eero Teräväinen aloitti maalinteon kauden ensimmäisellään reilut kolme minuuttia ennen erän loppua, kun miehen viivakuti upposi ruuhkan takaa Niclas Westerholmin taakse. Toisen maalin iski Aleks Haatanen viimeisellä sekunnilla läpiajosta ja vankisti erätaukolukemat 2−0.

Toinen erä olikin sitten enemmän SaiPa-merkkinen, kun vieraat pääsivät paremmin ja paremmin peliin kiinni. Erän alun ylivoimatilaisuuden jälkeen SaiPa vyörytti peliä ja Pelicans oli ottavana osapuolena. Patrik Bartošák Pelicansin maalilla sai venyä useisiin isoihin koppeihin, mutta joutui erän viimeisellä minuutilla antautumaan Micke Saaren laukauksen edessä. Osumasta kiitos kuuluu myös Ville Vainikaiselle, joka tarjoili päädystä tarkan syötön maalille nousseelle Saarelle.

Päätöserässä Pelicansille tarjoiltiin tilaisuuksia varmistella johtoaan kahdella ylivoimatilaisuudella, mutta SaiPa taisteli esimerkillisesti ja pyristeli mukana pelissä. Maalivahti Westerholm sai ottaa tärkeitä torjuntoja etenkin erikoistilanteiden aikana ja hoiti tonttinsa mallikkaasti.

Erän lopussa SaiPa yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tulosta ei tullut vaikka paikkoja tulikin. Bartošák ja Pelicans-puolustus pitivät siitä huolen loppusummeriin saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo