SaiPa käänsi pitkään tasaisena pysyneen ottelun itselleen ja vei Lahdesta kolme pistettä mukanaan

LIIGA / Raportti
SaiPa oli tehokas maalipaikoissa.
Lahdessa nähtiin erikoinen kamppailu, kun Pelicans ja SaiPa tarjoilivat vuorotellen hyökkäyksiä päästä päähän ja maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Puolustuspelin avoimista ovista huolimatta ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta SaiPa kykeni kääntämään ottelun itselleen kolmannessa erässä.
Lähtökohdat 

Kauden viimeisen kotiotteluun lähtevä Pelicans on hävinnyt kuusi ottelua peräkkäin. 22 vuotta Pelicansin organisaatiossa mukana ollut huoltaja Reijo Loukiainen on viimeistä kertaa Isku Areenalla joukkueen mukana.

Maalivahtipelaaminen 

Illan ottelu ei ollut maalivahdeille helpoin mahdollinen, sillä maalipaikkoja aukeili runsaasti molempiin päihin. Maaleista ei voi syyttää Pelicansin maalilla torjunutta Atte Tolvasta, mutta hän ei kyennyt samanlaisiin pelastuksiin kuin virkaveli toisessa päässä.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans onnistui avauserässä erinomaisesti prässipelissään, ja sai sitä kautta runsaasti kiekonriistoja. Omassa päässä homma ei kuitenkaan toiminut aivan yhtä hyvin, sillä Pelicansin viisikko aukeili turhan helposti, mistä SaiPa rokotti kaiken kaikkiaan neljä kertaa ottelun aikana.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä Pelicans kykeni luomaan maalipaikkoja monipuolisesti niin suorista hyökkäyksistä kuin hyökkäyspään pyörityksistä. Vahva hallinta avauserässä ei kuitenkaan tuonut jatkoa avausmaalille. Ottelun jälkimmäinen puolisko oli hyökkäyspelin osalta tahmeaa Pelicansilta, kun se törmäsi hyökkäys toisensa jälkeen Karolus Kaarlehdon huipputorjuntoihin.

Erikoistilanteet 

Pelicans onnistui sahaamaan SaiPan alivoimanelikkoa halki, mutta kiekko ei löytänyt tietänsä verkkoon.

Kotijoukkueen alivoimaneliö sai huokaista muutamaan otteeseen helpotuksesta, kun maalivahti Atte Tolvanen nollasi SaiPan ylivoimapelaajien yritykset.

Lähtökohdat 

Vierasjoukkue SaiPa lähtee illan otteluun allaan kaksi tappiota. SaiPan puolelta löytyy myös viimeistä kertaa joukkueen mukana Isku Areenalla vieraileva Ville Koho, jonka mittava ura tulee päätökseen lauantaina Kisapuistossa.

Maalivahtipelaaminen 

Karolus Kaarlehto torjui SaiPan maalilla erinomaisesti ja nollasi kerta toisensa jälkeen Pelicans-hyökkääjien yritykset. 26 kertaa torjunut maalivahti joutui antautumaan vain kertaalleen ottelun aikana.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustuspelaaminen oli avauserässä lepsuhkoa ja Pelicans pääsi turhan halvalla maalipaikkoihin niin vastahyökkäyksistä sekä kulmapeleistä. Ottelun edetessä vierasjoukkue sai ryhtiliikettä puolustuspelaamiseen ja kykeni pitämään Pelicansin laidoilla kotijoukkueen hyökkäysalueella vietetystä ajasta huolimatta.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa tuli otteluun terävästi kääntämällä peliä nopeilla pystysyötöillä hyökkäyspäähän, mutta ei saanut hyvästä alustaan palkintoa. Pelicansin avausmaalin jälkeen vierasjoukkue lamaantui hetkellisesti, mutta maalihanojen auettua SaiPa sai jälleen otetta pelistä ja kykeni kääntämään ottelun itselleen olemalla tyly maalipaikoissa.

Erikoistilanteet 

SaiPan ylivoima pyöri mallikkaasti ja laukauksia tuli vaarallisilta paikoilta, mutta maalit jäivät syntymättä.

Passiivisesti alivoimaa pelannut SaiPa selvisi ilman takaiskuja.

Ottelun ratkaisu 

SaiPan kolmannen erän maalit ja Karolus Kaarlehdon huipputorjunnat läpi ottelun varmistivat voiton vierasjoukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo