Pelicansille kauden kuudes voitto SaiPasta – Kolme puolustajaa kunnostautui maalinteossa

LIIGA / Raportti
Pelicans värkkäsi neljä maalia illan ottelussa.
Pudotuspelipaikasta taistelevan Pelicansin ja pudotuspelimahdollisuuden jo menettäneen SaiPan välinen ottelu tarjosi kaiken kaikkiaan värikkään kamppailun. Kamppailussa nähtiin seitsemän maalia, runsaasti isoja taklauksia ja tunteita herättäneitä tilanteita intensiteetin ollessa korkea.

Avauserä lähti hieman aaltoillen liikkeelle, joskin Pelicans pääsi ensimmäisten vaihtokiertojen aikana paremmin hyökkäysalueelle. Tästä huolimatta SaiPa avasi maalihanat, kun puolustaja Hugo Rikkilä nousi keltamustien hyökkäykseen erinomaisesti mukaan ja pääsi tuikkaamaan tilanteen päätteeksi kiekon maalin edestä ohi Patrik Bartošákin.

Kiekollisesti Pelicans oli etevämpi avauserässä, sillä kotijoukkue pelasi huomattavasti enemmän pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä SaiPan iskiessä lähinnä vastaan ilman pidempiä painostusjaksoja.

SaiPalla oli mahdollisuus venyttää johtoasemaansa erän puolivälin tienoilla, kun se pääsi pelaamaan liki kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan ylivoimaa, mutta lahtelaisalivoima selvitti tämän.

Erän loppupuolella Pelicansin painostus palkittiin, kun Matias Rajaniemi laukoi viivelähdön päätteeksi kiekon vasemmalta laidalta ohi Niclas Westerholmin.

Toisessa erässä oli hieman samanlainen käsikirjoitus kuin avauserässä. Pelicans loi pitkiä hyökkäyksiä ja hallitsi peliä, mutta SaiPa kävi tekemässä maalin. Tällä kertaa asialla oli hyökkääjä Mikko Juusola, joka päätti vahvan SaiPan vaihdon laukomalla kiekon Bartošákin selän taakse.

Ottelun kamppailuintensiteetti oli hyvin korkealla alusta loppuun ja tämän sai tuta myös SaiPan Sergei Monakhov. SaiPa-hyökkääjä jäi laidan lähettyvillä Pelicansin Antti Tyrväisen taklauksen alle ja näytti loukanneen tilanteessa oikeaa olkapäätään. Monakhvov poistui pelikatkolla pukukoppiin roikottaen oikeaa kättään, eikä palannut enää otteluun.

Ottelun puolivälin ylitettyä Pelicans teki kaksi pikamaalia ja siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Pelicans vie lopulta täyden pistepotin

Kolmas erä lähti liikkeelle melko tunnustellen, mutta ajassa 47.35 SaiPa tuli tasoihin hienolla ylivoimamaalilla. Veikko Loimaranta löysi hienolla syötöllään painottomalla puolella olleen Roni Karvisen, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä Pelicansin verkkoon.

Täyttä pistepottia jahdannut Pelicans onnistui viimeisellä kymmenminuuttisella ohittamaan Westerholmin vielä kertaalleen. Hannes Björninen löysi painottomalta puolelta vapaana olleen Toni Utusen, joka laukoi kiekon etukulmasta Westerholmin selän taakse. Kyseinen osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Pelicans suojeli johtoasemaansa tyylikkäästi ottelun loppuun ja varmisti kolme pistettä. Ottelu oli ailahtelevaisuudesta kärsineelle Pelicansille vakuuttava. Pelicans dominoi aloitusympyrässä ja C Moren lähetyksessä nähdyn tilaston mukaan Pelicansin hyökkäysalueella vietetty aika oli 21.21. SaiPan vastaava luku oli 12.17.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo