Pelicans palasi jälleen voittojen tielle − toisessa erässä nähtiin ilotulitusta maalien muodossa

LIIGA / Raportti
Lahden Pelicans onnistui katkaisemaan kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kaatoi kotonaan SaiPan maalein 5−3. Voitto oli samalla lahtelaisille kauden toinen lappeenrantalaisista.

SaiPa vieraili ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lahdessa ja Isku Areenalla. Joukkueet kohtasivat syyskuussa Lappeenrannassa, jonka kohtaamisen vei nimiinsä Pelicans maalein 3−2. SaiPa palasi jo eilen maajoukkuetauoltaan, kun hävisi kotonaan KalPalle. Lahtelaisille ottelu oli ensimmäinen tällä viikolla.

Ottelussa SaiPalla oli kaksi debytanttia, kun puolustaja Elmeri Laakso ja hyökkääjä Okko Kangasniemi pelasivat ensimmäiset ottelunsa Liigassa. Kangasniemi sai tehdä debyytin vielä omaa veljeänsä vastaan, kun Pelicansissa pelaa hänen veljensä Iikka Kangasniemi.

Pelicansin startti otteluun oli pirteä. Joukkue sai painettua hyviä hyökkäyksiä lappeenrantalaisten päätyyn. Varsinkin ykkösketju oli erän alussa aiheuttamassa harmaita hiuksia vieraille, mutta Niclas Westerholm oli SaiPan maalilla varmaotteinen.

Vieraat kaatoivat kuitenkin kylmää vettä lahtelaisten niskaan, kun Sergei Monahov vei SaiPan 1−0 johtoon. Venäläinen malttoi mielensä mainosti, ja laittoi rannelaukauksen komeasti yläkulmaan. Maalilla oli sopivasti ruuhkaa, joten Jasper Patrikainen oli tilanteessa voimaton. Hyökkääjälle maali ensimmäinen SaiPan riveissä. Maali syntyi venäläishyökkääjälle yhdeksännessä pelissään.

Pelicans pääsi pelaamaan erän lopussa ylivoimalla, kun erän ainoan rangaistuksen otti SaiPan puolustajista Niklas Peltomäki. Pelicansin ykkösylivoima loi muutaman hyvän paikan ylivoimalla, mutta ensimmäisessä erässä lahtelaisten ruuti oli vielä märkää. Lähimpänä maalia oli erän aikana Antti Tyrväinen, jolla oli heti rangaistuksen päättymisen jälkeen erinomainen tontti tasoittaa ottelu, mutta Westerholm venyi SaiPan maalille erinomaiseen torjuntaan.

Toisessä erässä nähtiin Lahdessa nippu maaleja

Toinen erä Lahdessa oli oikeaa ilotulitusta. Ensiksi Pelicans nousi Iikka Kangasniemen ylivoimamaalilla pelissä tasoihin. Hetkeä myöhemmin hyökkääjä oli asialla uudestaan, kun Henri Nikkanen tarjoili syötön Kangasniemelle, joka taidolla ohitti toistamiseen Westerholmin. Nikkaselta vahva esityö lahtelaisten 2−1-osumaan. Keskushyökkääjä katkaisi hyvällä karvauksellaan Marc-Olivier Royn syötön SaiPan maalin takana, ja toimitti kiekon tarkasti Kangasniemelle.

SaiPa iski takaisin, kun erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Kangasniemen löysän syötön Pelicansin maalin takana katkaisi Oliver Okuliar, joka toimitti kiekon maalille, jossa siellä päivystänyt Nicholas Halloran iski kiekon ohi Patrikaisen. Näin kuin salama kirkkaalta taivaalta SaiPa oli tasoittanut ottelun 2−2:een.

SaiPa sai maalista lisää energiaa. Vieraat painostivat pitkän pätkän lahtelaisten päädyssä. Mikko Juusolalla ja Tino Metsävainiolla oli jo hyvät paikat viedä vieraat takaisin johtoon, mutta vasta Roni Karvinen onnistui maalinteossa. Osumaan syötön sai myös Sergei Monahov, jolle tehopiste oli jo illan toinen.

Kauan SaiPan johtoa ei kumminkaan ehtinyt kulua, kun oli jälleen kotijoukkueen vuoro iskeä kiekko maaliin. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Pelicansin puolustajista Teemu Eronen, jolle maali oli jo kauden seitsemäs. Osumallaan puolustaja siirtyi yksin puolustajien maalitilaston kärkeen. Syöttöpisteet  3−3-tasoitusmaaliin saivat Otto Kivenmäki ja Tyrväinen.

Lahtelaiset sinetöivät voittonsa päätöserässä

Pelicans sai kolmanteen erään oivallisen lähdön, kun Okuliar passitettiin hyökkäyspäädyssä otetun rikkeen seuraksena jäähyaitioon. Heti ylivoiman päätyttyä lahtelaiset siirtyivät 4−3-johtoon. Nikkanen sivalsi oman laukauksen irtokiekon aina maaliin asti. Maaliin hyvän esityön teki Pelicansin hyökkääjistä Elias Vilén. Hänen lisäkseen syöttöpisteen maaliin sai Aleks Haatanen.

SaiPalle tarjottiin ottelun ensimmäinen ylivoima kuutisen minuuttia oli pelattu ottelun päästöserää, kun Jiří Smejkal lähti istumaan kahden minuutin rangaistustaan huitomisesta. Pelicansin koko kauden hyvällä tasolla toiminut alivoima selvitti tämän erikoistilanteen.

Kolmannessa erässä SaiPalla hirveän montaa paikkaa ollut maalintekoon. Parhaimman tilaisuuden SaiPalle järjesteli Nuutti Viitasalo. Puolustaja esitti vahvan nousun lahtelaisten maalille asti, mutta Patrikainen otti tärkeän torjunnan patjallaan tilanteesta.

SaiPan loppukirille iso takaisku koettiin, kun kolmatta erää oli jäljellä ainoastaan 3.50. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt Monahov sai 2+10-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tällä ylivoimalla lahtelaiset eivät vielä ottelua pakettiin pystyneet laittamaan.

Vieraat eivät enää onnistuneet ottelussa maalinteossa, vaan ottelulukemat 5−3:een viimeisteli tšekkihyökkääjä Smejkal vain 14 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Maali oli hyökkääjälle kauden kymmenes Pelicansin paidassa. Samalla Pelicans katkaisi kolmen ottelun pituisen tappioputkensa, ja otti kauden toisen voittonsa lappeenrantalaisista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo