Pelicans nujersi SaiPan - Skarekille liigauran ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Jesse Mankinen saalisti liigauransa sadannen syöttöpisteen kasvattajaseuraansa vastaan.
Pelicans nappasi vakuuttavan esityksen jälkeen puhtaan voiton SaiPasta, jolle tappio oli kauden ensimmäinen. Suuressa roolissa olivat kaksi maalia tehneet Pelicans-puolustajat.
Lähtökohdat 

Pelicans oli huilannut koko alkuviikon, joten pelivire oli jonkun verran arvoitus. Kauden tulokkaisiin kuuluva Severi Lahtinen oli sivussa kokoonpanosta.

Maalivahtipelaaminen 

Jakub Skarek selvisi kaksi ensimmäistä erää varsin helpolla, mutta oli hereillä kaikissa tilanteissa. Tšekkivahdin nollapeli irtosi 22 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

Puolustajien parhaat avut tulivat esiin hyökkäyspäässä Oliwer Kasken ja Mikko Kousan viimeisteltyä ylivoimaosumat. Omassa päässä Casimir Jürgens antoi yhden pahan harhasyötön, jota Cody Kunyk ei Pelicansin onneksi onnistunut hyödyntämään. Se jäi kuitenkin pelin aikana yksittäiseksi pahemman luokan virheeksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans antoi vahvaa painetta SaiPalle, ja oli pelissä selvästi hallitsevampi osapuoli. Selkeimmin tätä toteuttivat kolme ensimmäistä ketjua. Heikkoutena hyökkäyspelissä olivat kuitenkin liiat paitsiot.

Erikoistilanteet 

Pelicans teki kaksi osumaa ylivoimalla. Aivan maalin eteen joukkueen ei ollut kuitenkaan helppo päästä. Mikko Kousan maali syntyi hieman onnekkaasti, kun Topi Nättisen syötönkatko oli hieman huolimaton.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

SaiPa oli aloittanut kautensa kolmella voitolla. Pelicans oli kuitenkin oletusarvoisesti joukkueen pahin vastustaja tähän mennessä.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa joutui kovasti töihin jo avauserässä, ja erityisesti Artturi Toivolan nousun pysäyttäminen herätti huomiota. Tuohimaan kohdalla vanha sanonta tolpista maalivahtien parhaina kavereina piti hyvin paikkaansa, sillä Pelicans osui minuutin sisään kahdesti tolppaan avauserässä. Pelicansin ylivoimamaaleille Tuohimaa ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa puolusti varsin hyvin tilanteet silloin, kun se oli kovan paineen alla. Pelicansin suorien hyökkäysten aikana puolustajien väliset etäisyydet nousivat ajoittain liian suuriksi, ja näin lahtelaiset saivat tilanteita pakkien välistä. Kolmannessa erässä riskinotto kasvoi ja sen seurauksena oli myös harhasyöttöjä. Erik Autiolla oli vaikea ilta, mikä kulminoitui hänen seuratessaan läheltä Pelicansin kolmatta maalia, joka merkittiin Taavi Vartiaiselle.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa ei kahden ensimmäisen erän aikana saanut kummoisia aikaiseksi. Kolmannen erän alussa joukkue oli hieman parempi tappioasemassa, mutta ote kirposi viimeistään Pelicansin kolmannen maalin jälkeen.

Erikoistilanteet 

SaiPa oli sen verran ahtaalla, että joutui rikkomaan vastustajaa enemmän. Alivoima ei tällä kertaa kerää kehuja Pelicansin onnistuessa kahdesti. Ylivoimamahdollisuuksia joukkue sai vain kaksi, ja molemmilla kerroilla suoritus oli heikko.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans pelasi erinomaista ylivoimaa, ja teki sen aikana kaksi maalia. SaiPa ei toden teolla noussut taistelemaan pisteistä sen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo