Hajonnut pleksi ja ulosajo − Pelicans ja SaiPa tarjosivat sirkushuveja Tallinnassa

LIIGA / Raportti
Hynek Zohorna ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.
Kuva © Mikko Lieri
Lähtökohdat 

Edellisestä kymmenestä ottelusta kahdeksan voittanut Pelicans lähti otteluun ennakkosuosikkina siitä huolimatta, että se hävisi perjantai-iltana juurikin SaiPalle. Tallinnassa kaukalo on 30 metriä leveä, joka lähtökohtaisesti suosi Pelicansia hyvin liikkuvana joukkueena.

Maalivahtipelaaminen 

Pelicansin maalilla Jussi Olkinuora pelasi kollegansa Tuohimaan tavoin varmasti. Muutamaan otteeseen Olkinuoran mailapelaaminen maalin takana nostatti karvoja pystyyn, mutta Pelicans-vahti välttyi kuitenkin suuremmilta virheiltä.

Puolustuspelaaminen 

Vaikka Pelicans-puolustus on luvalla sanoen erittäin kokematon tällä hetkellä, suuria ongelmia lahtelaisilla ei ollut omassa päässään. Isoimmat ongelmat aiheutuivat, kun SaiPa karvasi kahdella korkealta ja peliä olisi pitänyt avata nopeasti. Näissä tilanteissa nuorille puolustajille meinasi tulla ajoittain kiire, minkä myötä SaiPa pääsi hyviin katkoihin hyökkäyspäässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans oli varsinkin erien alussa hyökkäyspäässä erittäin terävä. Muutoinkin lahtelaiset saivat läpi ottelun säännöllisin väliajoin ylitettyä keskialueen kontrolloidusti ja luotua tämän myötä hyviä maalipaikkoja. Ylivoimaisesti pirteimmät hyökkääjät Pelicansista olivat Hynek Zohorna sekä Jesse Saarinen.

Erikoistilanteet 

Pelicans pääsi pelaamaan ottelussa yhteensä seitsemän minuuttia ylivoimaa, mutta yritykset jäivät hyvin vaisuiksi ja muutamat paikat Tuohimaa torjui SaiPan maalilla varmasti.

Lähtökohdat 

SaiPa lähti Tallinnassa pelattuun otteluun kaksi perättäistä voittoa allaan, kun se oli edellisenä iltana kaatanut tämän illan vastustaja Pelicansin sekä aiemmin viikolla Jukurit. Ennen illan ottelua lappeenrantalaiset olivat saalistaneet edellisestä kymmenestä ottelusta vain yhden kolmen pisteen voiton.

Maalivahtipelaaminen 

Epävarmasti alkuvuoden aikana ilmestynyt Frans Tuohimaa oli ottelussa varma. Etenkin Vladimir Denisovin viiden minuutin jäähyn aikana Tuohimaa piti SaiPaa mukana ottelussa varmoilla torjunnoillaan. Pelicansin maaleille SaiPa-vahti ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa on saanut rauhoitettua oman pään pelaamista merkittävästi edellisen kolmen ottelun aikana. Myös Tallinnan lauantai-illassa lappeenrantalaiset välttyivät suuremmilta virheiltä omassa päässä. SaiPa sai katkaistua Pelicansin painejaksot nopeasti eikä joutunut paniikissa purkamaan kiekkoa.

Hyökkäyspelaaminen 

Myös hyökkäyspelaaminen on parantunut Tero Lehterän ryhmällä. Varsinkin kaksinkamppailuvalmius oli kovalla tasolla hyökkäyspäässä läpi ottelun. Myös hyökkäysten avaaminen sekä keskialueen ylittäminen sujui pääsääntöisesti mallikkaasti lappeenrantalaisryhmällä.

Erikoistilanteet 

SaiPan alivoima oli rautaista koko ottelun ajan ja piti Pelicansin pois paikoilta. Ylivoimalla lappeenrantalaiset pääsivät pelaamaan vain kerran ja osuivat myös maaliin.

Erikoista 

Tallinnan lauantai-illasta ei tapahtua puuttunut. Toisessa erässä SaiPan Denisov kuittasi itselleen ulosajon polvitaklauksestaan, joka osui Pelicans-hyökkääjä Miska Siikoseen.

Kolmannessa erässä 27 sekunnin sisällä sen sijaan nähtiin kaksi maalia ja hajonnut pleksi.

Ensin Pelicans siirtyi ennen erän puoliväliä 2−1-johtoon, mutta vain yhdeksän sekuntia tästä SaiPan Tyler Morley tasoitti ottelun lukemiksi 2−2.

Eikä aikaakaan tästä, kun Tondiraba areenan pleksi hajosi SaiPa-hyökkääjä Cody Kunykin voimakkaan taklauksen myötä. Tämän vuoksi ottelun kokonaiskesto venyi yli kolmeen tuntiin.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan lopulta voittomaalikilpailusta asti, jossa Pelicans oli lopulta etevämpi Zohornan maaleilla ja korjasi lisäpisteen itselleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo