Tehokas Pelicans vei kärkikamppailun Lukkoa vastaan

LIIGA / Raportti
Pelicans jatkaa vahvoja kotiotteluitaan
Lahdessa pelattiiin sarjan kärkikamppailu, jonka voittajaksi selvisi kotijoukkue Pelicans maalein 4−2. Illan kärkikamppailu oli samalla Lukon päävalmentajalle Pekka Virralle 800. ottelu päävalmentajana Liigassa.

Lahdessa pelattiin sarjan kärkikamppailu. Sarjakärki Lukko lähti illan kamppailuun allaan 6−0 voitto HPK:sta. Pelicans puolestaan taas voitti viime pelissä SaiPan numeroin 2−1. Lukon päävalmentajalle Pekka Virralle tuli täyteen 800. ottelua päävalmentajana Liigassa. Vain kaksi muuta päävalmentajaa oli saavuttanut saman rajan aiemmin, eli Jukka Rautakorpi ja Hannu Aravirta.

Kamppailun avauserässä kuskin paikalla oli vierasjoukkue. Lukko hallitsi tapahtumia viidellä viittä vastaan selkeästi. Vierasjoukkue sai otteluun vahvan startin, kun ensimmäinen pidempi pyöritys kolmen minuutin kohdalla vei vierailijat 1−0-johtoon. Robin Pressin laukaus painuu verkon perukoille ohi Pelicansin maalilla pelanneen Patrik Bartošákin.

Lahtelaisten pirtein ketju ottelun avauserässä oli selvästi joukkueen nelosketju, jolle suurin osa Pelicansin vähäisistä tilanteista syntyi. Palkinto siitä tuli erän 15. peliminuutilla, kun 17-vuotias puolustaja Topias Vilén tasoitti illan kamppailun 1−1:een. Syöttöpisteille pääsivät juuri nelosketjun Frank Gymer ja Artturi Toivola. Tämä maali päätti samalla Lukon peräti yli 150 minuuttia kestäneen nollaputken.

Pelicans tehokkaana toisessa erässä

Toisessa erässä nähtiin jo paljon pirteämpi kotijoukkue, kuin ottelun avauserässä. Pelicansin ykkössentteri Hannes Björninen tunnetaan sarjan parhaana aloittajana. Tällä kertaa se tuotti tulosta myös tulostaululla, kun Iikka Kangasniemi sivalsi aloitusvoiton jälkeen kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kangasniemen pisteputki venähti tällä maalilla neljään otteluun.

Lukko sai takaisin juonen päästä kiinni erän edetessä, ja muutama pidempi pyöritys sai Pelicansin ottamaan jäähyjä. Ensiksi kapteeni Björninen istui kaksiminuuttista vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Heti, kun siitä oli kotijoukkue oli selvinnyt, niin maalintekijä Topias Vilén lähti kärsimään rangaistusta. Pelicans kuitenkin selvisi molemmista erikoistilanteista ilman takaiskua.

Lukolla on sarjan paras alivoima, mutta toisaalta Pelicansilla on puolestaan sarjan paras ylivoima. Tällä kertaa Pelicansin ylivoima vei voiton. Maalintekijänä Sakke Hämäläinen, joka lataa suoraan syötöstä kiekon yläkulmaan ohi Lukon maalia vartioineen Oskari Setäsen. Näin pirteän toisen erän jälkeen kotijoukkue johti ottelua 3−1.

Lukko iskee heti erän alkuun

Kolmanteen erään Lukko sai varmasti sellaisen alun, jonka halusivatkin. Kolmas kerta toden sanoo, kun Sebastian Repo rankaisi kasvattajaseuraansa ylivoimalla. Näin Lukko nousi vain maalin päähän illan kamppailussa.

Kauan ei Lukon maalista ehtinyt kulua, kun Pelicans rokotti jälleen. Ensin Gymerillä oli paikka viedä Pelicans kahden maalin johtoon, mutta Lukon maalilla Setänen kesti vielä tämän yrityksen. Heti perään kuitenkin Björninen ohjasi kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä, kuten koko ottelussa. Lukko hallitsi tapahtumia, mutta maalinteko oli tänään takkuista. Loppukiri koki lopussa vielä ison takaiskun, kun joukkue sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen. Ilman maalivahtia Lukko pääsi vielä painamaan hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn, mutta kotijoukkue selvitti ne yhdessä maalivahti Bartošákin johdolla. 

Pelicans otti siis maukkaan kolmen pisteen voiton sarjakärjestä. Samalla Pelicans jatkaa viiden ottelun voittoputkessa, ja se on voittanut seitsemän viime kotipeliään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo