Pelicans oli voimaton peliä suvereenisti hallinneen Lukon edessä – Brad Lambertin Pelicans-debyytti ei tuottanut tehopisteitä

Lukko toimitti kiekon maaliin kuusi kertaa.
Lukko oli tyly tiistai-illan vieras Lahdessa. Selvin lukemin ottelun voittanut joukkue hallitsi peliä kaksi erää ja puolusti johtoasemaansa suurimman osan päätöserästä.

Pelicansin ja Lukon välinen kamppailu sai ikävän alun, kun Pavol Skalickýn taklauksen alle keskialueella jäänyt Henri Nikkanen sai osuman pään seudulle ja poistui pukukoppiin paikattavaksi. Tilanteesta ei jaettu rangaistuksia.

Hetkeä myöhemmin Iivari Säkkinen loukkasi vuorostaan itseään, kun Toni Utusen viivalaukaus osui Lukko-hyökkääjää käteen.

Pelicans sai ottelun ensimmäisen ylivoiman kolmen minuutin kohdalla. Numerolla 50 pelaava Brad Lambert pääsi heti ensimmäisessä ottelussa Pelicans-paidassa näyttämään taitojaan ylivoimalle, mutta ensimmäinen tehopiste Pelicansin Liigajoukkueen mukana jäi syntymättä.

Lukko onnistui ensimmäisenä maalinteossa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Taitavasti kiekkoa liikutteleva Lukko hyödynsi välittömästi tilanteen, jossa Juuso Jämsen joutui pelaamaan ilman mailaa tämän mentyä rikki. Lukon syöttöketjun päätteeksi Thomas Grégoire pääsi laukomaan kiekon takatolpalta ohi voimattoman Emil Larmin.

Vierasjoukkue aiheutti Pelicansin avauspelaamiseen suuria ongelmia kaksi ensimmäistä erää paineistamalla koko korkealta ja pakottamalla lahtelaiset avaamaan peliä, mikä johti usein Pelicansin harhasyöttöön tai kiekonmenetykseen.

Brad Lambertin ensimmäinen maalipaikka nähtiin, kun hyökkääjä katkaisi Michael Hagan syöttöyrityksen ja Lambert pääsi nokikkain Artjom Zagidulinin kanssa, mutta tšekkimaalivahti veti pidemmän korren.

Lukko pääsi tapahtumarikkaan erän puolivälissä ylivoimalle, kun Pelicans-puolustaja Utunen sai kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Jäähyn loppupuolella Lukko onnistui venyttämään johtoasemansa kahden maalin mittaiseksi, kun Sebastian Repo laukoi irtokiekon Pelicans-puolustajien välistä ohi Larmin.

Lukko hyödyntää Pelicansin hölmöilyt

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Alivoimalla erän aloittaneen Pelicansin ahdinko syveni, kun kultakypärää kantanut Jiří Smejkal hölmöili itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Kahden miehen ylivoimalle päässyt Lukko ei tarvinnut paljoa aikaa, kun Repo viimeisteli illan toisen osumansa maalin lähietäisyydeltä heti erän alkuun.

Tehokas Lukko-ylivoima sai jatkoa, kun kultakypärää kantavan Vili Saarijärven viivatoimitus upposi verkkoon reilu minuutti edellisestä maalista.

Pelicans-vahti Larmi tulistui neljännestä takaiskusta ja rikkoi mailansa maalirautoihin. Larmille vihellettiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kotijoukkue sai hieman helpotusta, kun Pelicansin Matias Rajaniemi alusti kotijoukkueen kavennusmaalin taidokkaalla alueelle viennillä ja löysi hyökkäyksessä mukana olleen Miika Roineen joka päätti ylivoimahyökkäyksen laukomalla kiekon maaliin ajassa 27:47.

Pelicans pääsi osuman jälkeen hieman paremmin peliin mukaan ja pääsi kokeilemaan lisää ylivoimapeliä toisen erän lopulla, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta ylivoimamaali jäi syntymättä.

Pelicansin pyristely loppuu lyhyeen

Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua, kun Lukko onnistui heti päätöserän alkuun kaksi kertaa maalinteossa. Tämän jälkeen intensiteetti ei ottelussa enää ollut järin korkealla ja joukkueet kuluttivat lähinnä vain pelikelloa loppuun.

Voitto oli Lukolle kymmenes peräkkäinen, mikä tarkoittaa että raumalaisilla on mahdollisuus tehdä lauantaina seurahistoriaa, mikäli joukkue onnistuu voittamaan Porin Ässät. Seuran edelliset kymmenen ottelun voittoputket ajoittuvat 1994 vuoden syksylle sekä 2020 vuodenvaihteeseen.

Pelicans kyntää vuorostaan syvällä. Joukkue on onnistunut viimeksi kolmen pisteen voitossa Jyväskylässä 8. joulukuuta. Edellisestä kahdeksasta ottelusta on tarttunut mukaan vain kolme pistettä. Valmennusryhmällä ja pelaajistolla riittää mietittävää siinä millä keinoin kurssi kääntyy.