Runsaasti jäähyillyt Pelicans taipui KooKoolle jatkoajalla – Emil Larmi torjui 37 kertaa Pelicansin maalilla

Emil Larmi esiintyi erinomaisesti Pelicansin maalilla.
Pelicansin ja Kookoon välinen kamppailu tarjosi vähämaalisen näytöksen katsojille, joita Isku Areenan lehtereillä oli rajoitusten vuoksi vain kourallinen.

Ottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia tarjosivat hyvin aaltoilevaa jääkiekkoa. Joukkueet tukkivat vuorotellen keskustaa toisen joukkueen rakennellessa viisikkoa sellaiseen muottiin, että keskialue on mahdollista ylittää laadukkaasti. Kumpikaan joukkue ei viettänyt pitkiä aikoja hyökkäysalueella, vaan peli virtasi päästä päähän.

Pelicans-jäähy katkaisi tasaviisikoin soljuneen ottelun seitsemän peliminuutin jälkeen. KooKoo-ylivoima onnistui luomaan kaksi maalintekopaikkaa voitetuista irtokiekoista, mutta Pelicansin tolppien välissä torjunut Emil Larmi selvitti nämä yritykset.

Avauskympin ylityttyä KooKoon Kasperi Ojantakanen avasi maalihanat. KooKoo päätti omalta alueelta lähteneen suoran hyökkäyksen maalille, josta Ojantakanen sai poimia oman laukauksensa irtokiekon Pelicans-viisikon keskeltä ja hyökkääjä veivasi kiekon tyylikkäästi ohi Larmin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KooKoo pääsi kokeilemaan ylivoimaa uudelleen. Kouvolalaisten pakkopeli pyöri mallikkaasti, eikä KooKoo arkaillut laukoa kiekkoa, mutta Larmi esti jälleen vieraiden yritykset ylivoimalla.

Tasaiset alkutahdit saanut erä oli lopulta täysin KooKoo-merkkinen. Vierasjoukkue voitti maalipaikat peräti 11–0. Pelicansin hyökkäyspelaamisen määrätietoisuus uupui hyökkäyssiniviivan jälkeen, eikä turkoosipaidat onnistuneet haastamaan KooKoon puolustusviisikkoa riittävästi.

Rikkonainen toinen erä

Pelicans aloitti toisen erän terävästi. Joukkue pelasi heti ensimmäisen vaihdon selvästi määrätietoisemmin hyökkäysalueella, mikä poiki lahtelaisille myös ylivoiman. Ylivoimaa ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, kun Pelicansin Iikka Kangasniemen lyöntilaukaus painui vasemman b-pisteen kaarelta vastustamattomasti ohi Nick Malikin.

Toinen erä jatkui tapahtumien osalta rauhallisempana avauserään verrattuna, mutta KooKoo pysyi jälleen enemmän kiekossa ja loi vaarallisempia paikkoja niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla, joita molemmilla joukkueilla riitti kahden ylivoiman verran.

Emil Larmin ansioksi voidaan laskea pitkälti se, että ottelu oli kahden erän jälkeen lukemissa 1–1. Larmille torjuntoja oli kertynyt kahden erän jälkeen jo 28, kun virkaveli Malik oli torjunut vain yhdeksän kertaa.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisua

Pelicansin huolimattomuus jäähyjen osalta jatkui kolmannessa erässä. Pelicans selvitti Mikko Kousan toisen erän lopulla ottaman kaksiminuuttisen, mutta tätä seurasi vielä Elias Vilénin sekä Miika Roineen kaksiminuuttiset kolmannen erän ensimmäisten kuuden minuutin aikana. Runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta KooKoon ylivoimaviisikko ei vieläkään saanut kiekkoa toimitettua ohi Larmin.

Ottelun intensiteetti laski selvästi kolmanteen erään, mutta kolmannen erän jälkimmäiselle kympille siirryttäessä peli aukesi hieman, sillä KooKoo lahjoitti harhasyötöillään kotijoukkueelle erinomaisia maalipaikkoja.

Molemmille joukkueille kertyi vielä omat mahdollisuutensa voittomaalin tekemiseen, mutta varsinainen peliaika päättyi tasalukemissa.

Molemmilla joukkueilla oli paikat maalintekoon jatkoajan ensiminuuteilla. Reilun kahden minuutin jälkeen Pelicansin penkin tunteet kuitenkin kuumenivat, kun Kousa vapautti pitkällä syötöllä Lukáš Jašekin hyökkäykseen, mutta tilanteesta vihellettiin Pelicansille kahden minuutin rangaistus väärästä vaihdosta. Pelicans-käskijä Tommi Niemelä ei tuomiota helpolla sulattanut.

Ottelun ratkaisu nähtiin välittömästi Pelicans-jäähyn päätyttyä, kun KooKoo-puolustaja Sam Lofquist tälläsi kiekon Larmin selän taakse ja varmisti kouvolalaisille kaksi pistettä kotiinviemisiksi.