Pelicans voitti KooKoon nuoriso-osaston onnistumisilla – Maalivahdit loistivat huipputorjunnoillaan molemmissa päissä

LIIGA / Raportti
Iikka Kangasniemi päätyi illan ottelussa ketjuruletin kohteeksi.
Pelicans ja KooKoo kohtasivat Isku Areenalla ottelussa, jossa ei maaleilla juhlittu, vaikka kumpikin joukkue onnistui luomaan runsaasti maalipaikkoja.

KooKoon harjoituskausi on toistaiseksi ollut lupaava. Pitsiturnauksen lisäksi Olli Salon valmentama joukkue on voittanut vieraissa niin HPK:n kuin Tapparan. Kouvolalaisten ykköshevoset Teemu Rautiainen ja Ville Meskanen ovat vähemmän yllättäen olleet joukkueen parhaimmistoa, mutta heidän takanaan on löytynyt tulitukea muun muassa Teemu Enbergin sekä Joose Antosen tehojen muodossa.

Toiseen kauteen Tommi Niemelä päävalmentajanaan lähtevä Pelicans taasen on pelannut kaksi harjoitusottelua Helsingin IFK:ta vastaan, joista se voitti toisen ja hävisin toisen jatkoajalla. Ketjurulettia tullaan näkemään Pelicansin osalta varmasti ennen kautta vielä runsaasti, mutta lahtelaisten ykkösketjuksi voi nähdyn perusteella povata kolmikkoa Iikka Kangasniemi-Lukáš Jašek-Jiri Smejkal.

Avauserä meni kotijoukkueen pillin mukaan

Ottelu alkoi varsin Pelicans-merkkisesti, kun kotijoukkue tuli lujaa luukuista sisään ja iski KooKoon huolimattomaan kiekolliseen pelaamiseen riistämällä kiekkoa niin hyökkäys- kuin keskialueella. Hyökkäysalueella kotijoukkueen aktiivinen paikanvaihtopelaaminen synnytti välejä KooKoon puolustusviisikkoon, johon lahtelaiset pystyivät antamaan murtavia syöttöjä.

Pelicans pääsi kokeilemaan avauserässä neljä kertaa maalintekoa ykkössektorista, mutta ei kyennyt ohittamaan erinomaisesti ottelussa esiintynyttä KooKoo-maalivahti Nick Malikia.

Avauserän ylitettyä puolivälin KooKoo pääsi kokeilemaan ylivoimalle, mutta aktiivinen Pelicans-nelikko sekä KooKoon huolimaton keskialueen ylittäminen johtivat siihen, että vierasjoukkue ei saanut pakkopeliään rullaamaan kertaakaan. Loppuerä meni tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa.

Toinen erä oli kaiken kaikkiaan hyvin sekava. Molemmat joukkueet pyrkivät pitkän vaihtomatkan vuoksi kääntämään peliä selvästi nopeammin vastustajan päätyyn. Se aiheutti molemmilla joukkueilla selvästi vaikeuksia pitää viisikkopeli kasassa.

Etenkin Pelicans joutui useasti puolustamaan huonossa rytmissä, kun nopea pelin avaaminen ei toiminut ja KooKoo sai tätä kautta vaarallisia maalipaikkoja, jotka Pelicans-kassari Emil Larmi kykeni kuitenkin selvittämään.

Maalihanat auki kolmannessa erässä

Pelicans-luotsi Niemelä teki muutoksia kokoonpanoon kesken ottelun, kun Iikka Kangasniemi siirtyi ykkösketjusta Henri Nikkasen kipparoiman ketjun kolmanneksi lenkiksi, Leevi Tukiaisen ollessa toisella laidalla.

Ottelu jatkui maalittomana kolmannen erän puoliväliin asti, kunnes puolustaja Mikko Kokkonen onnistui laukomaan irtokiekon tyhjään maaliin ohi Malickin. Maaliin syöttöpisteet kirjauttivat Antti Tyrväinen sekä Jiri Smejkal, joka alusti maalin haastamalla röyhkeästi laidalta keskelle ja toimittamalla kiekon maalille.

Vierasjoukkueen tasoitusmaali venyi ottelun loppuhetkille asti, mutta lopulta KooKoo onnistui takaa-ajossaan, kun vain reilut kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Kasperi Ojantakanen onnistui yllättämään Larmin kaukaa. Maaliin syötöt kirjauttivat Petteri Nikkilä sekä Joose Antonen.

Ottelun ratkaisu venyi aina voittolaukauskilpailuun asti, missä ainoina onnistujina toimi Pelicansin Leevi Tukiainen sekä Aatu Jämsen, jotka takasivat ottelun voiton lahtelaisille loppunumeroiden ollessa 2–1.

» Lähetä palautetta toimitukselle