Pelicans taisteli voiton KooKoosta ylivoimamaalien illassa − Juhamatti Aaltonen hääri jälleen ratkaisijana

LIIGA / Raportti
Juhamatti Aaltonen oli illan ykkösnimi Lahden keskiviikossa.
Kuva © Topi Lainio
Pelicans voitti jäähyjen sävyttämän ottelun KooKoota vastaan lopulta jatkoajalla maalein 2−1. Kamppailu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu.
Lähtökohdat 

Lahtelaisjoukkue katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Sportin vieraana juuri ennen maaottelutaukoa. Peliesitykset näyttivät pirteiltä jo tätä edeltäneessä Tappara-ottelussa, mutta voitto jäi uupumaan.

Mielenkiintoisin nosto kokoonpanosta on Pelicansin vahvistus, seitsemän kauden ajan Pohjois-Amerikan reissultaan Suomeen palannut puolustaja Alex Lintuniemi, joka tekee Liiga-debyyttinsä. Myös hyökkääjä Taavi Vartiainen tekee paluun sairastuvalta.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalilla aloitti Atte Tolvanen, joka on saanut huomattavasti vähemmän vastuuta virkaveljeensä nähden. Avauserässä mies esitti isoja torjuntoja, kun KooKoo pyöritti peliä lahtelaispäädyssä. Sama vahva torjuntatyöskentely jatkui läpi ottelun. Ajoittain pelastivat myös tolpat.

Puolustuspelaaminen 

Puolustajat nousivat melko aktiivisesti mukaan hyökkäyksiin, mikä meinasi kostautua läpiajona vastustajalle heti ottelun alkuun. Avauspeli oli totutun vaikeaa. Maalin edustan lahtelaispuolustus siivosi varmasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäyspeli oli pirteää läpi ottelun ja pitkiä painostusjaksoja riitti useita. Viimeistely oli heikkoa, paikkoja kun olisi ollut useampaankin maaliin.  Jonatan Tanus tippui kokoonpanosta ennen ottelua ja Antti Tyrväinen ensimmäisessä erässä, joten hyökkääjillä riitti peliaikaa. Kapteeni Hannes Björninen kellotti yli 27 minuuttia peliaikaa.

Erikoistilanteet 

Ensimmäisellä ylivoimallaan Pelicans oli lahjoittaa KooKoolle alivoimamaalin oman pään töhöilyllä. Seuraavat ylivoimatilaisuudet olivatkin jo paremman näköisiä, kun joukkue loi vaarallisia paikkoja. Lainapuolustaja Ossi Ikonen oli ylivoimalla tärkeä palanen kiekon jalalla alueelle tuonnissa. Ylivoima tuotti myös tulosta, kun avausmaalin viimeisteli Juhamatti Aaltonen juurikin Ikosen syötöstä.

Alivoimalla kotijoukkue oli ajoittain pulassa kouvolalaisten näppärän kiekonliikuttelun kanssa ja kerran se joutuikin antautumaan.

Lähtökohdat 

Sarjataulukon viidettä sijaa miehittävä kouvolalaisjoukkue on yllättänyt monet alkukaudesta peliesityksillään, kun tulokasluotsi Jussi Ahokas on saanut joukkueensa vahvaan lentoon. KooKoolla on ennen Pelicans-ottelua alla jatkoaikatappio HPK:ta vastaan tiistailta.

Kokoonpano on kouvolalaisilla sama kun edellisenä päivänä, pois lukien maalivahdin vaihto.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalivahtivalinta otteluun oli nuori Niilo Halonen, joka pelasi edellisellä Lahden vierailulla vahvan ottelun. Ottelun edetessä Haloselle kertyi isoja ja tärkeitä torjuntoja, vaikka ajoittainen vaarallinen kiekkojen pudottelu aiheuttikin sydämentykytyksissä kouvolalaisten keskuudessa.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus hoiti tehtävänsä varmasti. Peli oli uhrautuvaa, eikä vaarallisimmilta tonteilta päästetty vastustajaa vapaasti laukomaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kouvolalaisten hyökkääjät saivat useampia paikkoja vastahyökkäyksiin Pelicansin puolustuksen kiekonmenetyksistä. Myös hallintaa hyökkäyspäässä riitti, mutta viimeistely oli tehotonta. KooKoo oli lähellä ratkaistakin ottelun aivan varsinaisen peliajan lopulla, mutta löi kiekkoa tolppaan.

Erikoistilanteet 

KooKoon ylivoima näytti vaaralliselta, kiekko liikkui mieheltä toiselle hyvällä varmuudella ja vaarallisiakin paikkoja syntyi. Viimeistely oli heikolla tasolla, lopulta se kuitenkin sai tasoitusmaalin aikaan kolmannessa erässä, kun Erik Karlsson sivalsi kiekon etuylänurkkaan.

Vieraiden alivoimaa testattiin moneen kertaan, ja hyvällä prosentilla siitä selvisikin. Maalinedustaa pidettiin hyvin puhtaana.

Erikoista 

Pelicansin Antti Tyrväinen joutui jättämään kaukalon ennen ensimmäisen erän puoltaväliä, kun joukkuekaveri Ossi Ikosen laukaus kolahti Tyrväistä päähän maalinedustalla. Tyrväinen lähti hieman heikon oloisena pukukoppiin.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans sai tilaisuuden yrittää ylivoimalla ratkaisua jatkoajalla ja käyttikin sen hyväkseen. Maalintekijänä toimi Aleksi Mustonen Aaltosen syötöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo