KooKoo piti Pelicansin kiireisenä läpi illan − ykkösketju vahvassa iskussa

LIIGA / Raportti
KooKoo sai tuulettaa Lahdessa.
Pelicans ja KooKoo kohtasivat Lahdessa tuplapeliviikonlopun toisessa kohtaamisessaan. Kouvolalaiset ottivat viikonlopun toisen ja kauden neljännen voittonsa lahtelaisista numeroin 3-1.
Lähtökohdat 

Pelicans on parantanut otteitaan syksyn tarpomisen jälkeen, mutta pisteitä ei silti ole kertynyt säännölliseen tahtiin. Kotiotteluissaan kolme peräkkäistä voittoa napsinut joukkue toivoo hyvän vireen jatkuvan edelleen. Joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta tällä kaudella Pelicans on hävinnyt kolme, viimeisen perjantai-iltana Kouvolassa.

Kokoonpanon osalta lahtelaiset luottavat samaan nippuun kuin edellispäivänä, ainoastaan aloittava maalivahti vaihtuu.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalivahtivalinta oli tuttu ja turvallinen, kun Atte Tolvanen
luisteli Pelicansin maalille. Vahvaa ottelua torjuneen Tolvasen ilta sai kuitenkin tahran, kun KooKoo-puolustaja Peetro Seppälän maskiton laukaus livahti etukulmasta sisään helpon näköisesti. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Puolustuspelaaminen 

Puolustualueella tuntui olevan jatkuva kiire, mikä ajoi hätiköityihin ratkaisuihin kiekon kanssa. Toisessa erässä painetila vain kasvoi ja joukkue joutui turvautumaan usein purkukiekkoihin. Miro-Pekka Saarelainen osoitti uhrautuvaisuutta, kun tämä otti kaksi kipeää blokkia saman vaihdon aikana.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäys aloitti ottelun vahvasti ja painoi pelin heti KooKoon kenttäpäätyyn. Erän loppua kohden vire hieman hyytyi, ja KooKoo pääsi peliin paremmin kiinni. Toisessa erässä hyökkäysalueella ei juuri aikaa vietetty. Aleksi Mustosen johtama kakkosketju oli pelipäällä läpi ottelun ja loi useita maalipaikkoja.

Erikoistilanteet 

Lahtelaisten ylivoimapeli oli nousujohteista. Alkuun joukkue ei päässyt edes hallitusti alueelle sisään, mutta alkoi hiljalleen saada paikkoja ja lopulta Juhamatti Aaltonen onnistui terävällä laukauksella ohittamaan Halosen. Ylivoima haki monesti kääntöä kulmalta maalin eteen.

Alivoimalla vastustajan annettiin häärätä maalin edustalla liian vapaasti, minkä seurauksena syntyi KooKoon avausmaali Hakulisen lavasta. Joukkue sai myös alivoimalla aikaan vaarallisen kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen toisessa erässä, mutta maalinteossa ei tilanteessa onnistuttu.

Lähtökohdat 

KooKoo saapuu Lahteen yhdeksän ottelun pisteputkessa. Suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla viisi. Pelicansia vastaan pelatuista otteluista KooKoo on voittanut tällä kaudella kolme neljästä, viimeisimmän perjantaina numeroin 5-2.

KooKoo on sekoittanut hieman puolustajaparejaan ja vaihtaa myös maalille Niilo Halosen. Nuorten Leijonien matkassa ollut hyökkääjä Joonas Oden liittyy jälleen joukkueen kokoonpanoon ja asettuu nelosketjun laitaan.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalilla vastuun sai 21-vuotias Niilo Halonen, joka on aloittanut kaksi aiempaakin Lahdessa pelattua joukkueiden keskinäistä ottelua. Avauserässä mies joutui venymään useampaan kertaan tärkeisiin torjuntoihin, kun Pelicans loi paikkoja ylivoimalla. Kolmannessa erässä, Pelicansin hakiessa kavennusta, hän otti myös isoja koppeja.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus ei antanut lahtelaishyökkääjille ylimääräistä aikaa hyökkäysalueelle, vaan oli hyvin miehessä kiinni. Maalilla ei vapaasti päässyt häärimään. Ottelun loppuhetkillä joukkue pelasi uhrautuvasti ja peitti tehokkaasti Pelicansin laukaukset.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon hyökkäyspeli oli aktiivista läpi ottelun. Se löi lahtelaisten puolustuksen kovaan paineeseen karvauksellaan, ja pakotti vastustajan hätiköimään kiekon kanssa. Joukkueen ykkösketju oli mukana jokaisessa maalissa. Viimeistelytehokkuudessa oli silti parantamisen varaa, sillä turhan usein laukaukset paukkuivat seinille.

Erikoistilanteet 

Oranssipaidat saivat onnistumisen heti ensimmäisellä ylivoimallaan, kun puolen minuutin kiekottelun jälkeen Anrei Hakulinen pääsi laittamaan kiekon verkkoon maalin edustalta. Myös kolmannen maalinsa kouvolalaiset iskivät ylivoimalla, kun Trevor Mingoia laukoi kauniin syöttökuvion päätteeksi kiekon maaliin.

Kouvolalaiset pelasivat viisasta alivoimaa, kun kiekon saadessaan pystyivät tappamaan tehokkaasti aikaa. Pelicans haki usein tilanteita maalin edustalta, mutta KooKoon nelikko onnistui pitämään miehet kurissa maalin edustalla.

Erikoista 

Miro-Pekka Saarelainen osoitti taisteluilmetta Pelicansin puolelta, kun mies otti kaksi kipeää tehnyttä blokkia toisessa erässä.

Ottelun ratkaisu 

Puolustaja Peetro Seppälän maskiton laukaus upposi helpon oloisesti Atte Tolvasen taakse kolmannen erän puolivälissä. KooKoo sinetöi voittonsa neljä minuuttia myöhemmin Trevor Mingoian ylivoimamaalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo