KooKoo oli tyly vieras Lahdessa − Ottelu ratkesi jo toiseen erään

LIIGA / Raportti
Pelicansilla riittää mietittävää tuleviin peleihin.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
KooKoo pelasi ryhdikästä kiekkoa Lahden lauantai-illassa ja voitti ottelun selvästi 1−5-lukemin. Pelicans ei löytänyt keinoja vastata KooKoon pelaamiseen.
Lähtökohdat 

Pelicansilla on ollut pelin kanssa yllättäviä ongelmia alkukaudella. Runkosarjan kuudennesta sijasta huolimatta lahtelaisnippua on vaivannut ajoittainen heikko peli-ilme ja pelin yleinen sekavuus. Joukkue hävisi eilen JYPille 2−1 ja illan ottelu on Pelicansille viikon kolmas.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Tolvanen aloitti Pelicansin maalilla, mutta hänet vaihdettiin toisen erän alussa maalilta pois KooKoon mentyä jo 0−3-johtoon. Tomi Karhunen päästi vielä ottelun aikana kaksi maalia ja torjuntoja hänelle kertyi 20 kappaletta.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin puolustuspelaamista ei voi kehua. Joukkueella rakoilee puolustuspeli turhan helposti ja KooKoo ei joutunut tekemään hiki hatussa töitä saadakseen maalipaikkoja. Tämän lisäksi pelaajille sattui liikaa kiekollisia virheitä.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans tuli peliin hyvin ja saikin hyökkäspeliä aikaiseksi. Ottelun edetessä valtikka siirtyi kuitenkin vierasjoukkueelle ja Pelicansin paikat oli tiukassa, puhumattakaan maaleista. Pelicansin ainokaisesta vastasi kapteeni Hannes Björninen ottelun kolmannessa erässä.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ylivoimassakaan ei ollut kehumista. Pakkopeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja joukkue antoikin ylivoimalla pari laadukasta paikkaa KooKoolle.

Alivoima oli melko passiivista ja joukkue joutui antautumaan kolme kertaa alivoimalla.

Lähtökohdat 

Alkukaudesta isonumeroisiakin tappioita kärsinyt joukkue on terävöittänyt puolustuspelaamistaan ja joukkue löytyy runkosarjasta sijalla 8. KooKoo lähtee illan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalilla torjui Niilo Halonen, joka pelasi erinomaisen ottelun torjuen 34 kertaa ja päästäen vain yhden maalin selkänsä taakse.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo onnistui puolustamaan hyvin läpi ottelun. Välillä vierasjoukkue oli pitkiäkin aikoja omissa, mutta sai Pelicansin pidettyä pois vaarallisilta paikoilta. 0−5-maalin jälkeen KooKoo alkoi oikeastaan vain puolustamaan johtoaan ja se näytti toimivan.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo hyökkäsi laadukkaasti ja monipuolisesti läpi ottelun ja siitä kielii myös viisi tehtyä maalia. Loppua kohden hyökkäyspeli jäi vähäisemmäksi, mutta silti lähes jokainen KooKoon hyökkäys oli vaarallinen.

Erikoistilanteet 

Ylivoima oli vakuuttavaa. Vaikka KooKoo sai pelata sitä runsaasti, on kolme ylivoimamaalia yhteen otteluun erinomainen suoritus.

Alivoimalla joukkue ei joutunut pelaamaan kuin kahden jäähyn ajan, ja toisella niistä joukkue sai vaarallisemmat paikat luotua kuin Pelicans.

Erikoista 

Peliä oli ehditty pelaamaan vajaat kolme minuuttia, kun peli keskeytyi irronneen pleksin seurauksena.

Ottelun ratkaisu 

Toisessa erässä KooKoo meni jo 0−5-johtoon ja peli ratkesi siihen. Kotijoukkueen kiri ei missään vaiheessa lähtenyt kunnolla käyntiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo