KooKoo katkaisi Pelicansin liidon − Vilmos Galló johti kouvolalaisten maalijuhlia

Trevor Mingoia vei vieraat 0-1-johtoon tästä tilanteeta.
KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken 2--5-vierasvoitollaan. Voitto oli kouvolalaisille toinen putkeen. Ottelun hahmoksi nousi KooKoon kaksi maalia iskenyt Vilmos Galló. Lisäksi KooKoon ykköskenttä oli näkyvässä roolissa illan voitossa.

Lahden perjantai-illassa kohtasivat viiden ottelun voittoputkessa viilettävä kotijoukkue Pelicans. Pelicans sai ottelussa vastaansa KooKoon, joka katkaisi tiistaina kahden tappion putkensa HIFK:ta vastaan otetulla jatkoaikavoitolla.

Ottelun avauserä oli vauhdikasta jääkiekkoa. Vieraat olivat hyvällä jalalla liikkeellä, ja ottelun ensimmäinen todellinen maalintekopaikka siunautui juuri vierasjoukkue KooKoolle. Aleksi Ainali petasi paikan hienolla poikittaissyötöllä Teemu Engbergille, mutta Patrik Bartošák venyi laukauksen tielle. Näin Engbergin KooKoo-uran ensimmäinen maali jäi vielä toistaiseksi tekemättä.

Vieraat jatkoivat pirteitä otteitaan, ja vähän ennen erän puoliväliä KooKoon ykkösketju järjesti kovan mylläkän Pelicans maalille. Tälläkin kertaa Bartošák oli estämässä KooKoon maalintekoaikeet.

Pelicansin ensimmäinen hyvä maalintekopaikka tuli erän 12. peliminuutilla, kun Jesse Ylösen syöttö löysi Sakke Hämäläisen lavan, mutta laukaus päätyi ainoastaan maalin sivuverkoon. Heti perään Pelicansilla oli vielä toinen tilaisuus mennä ottelussa johtoasemaan, mutta Victor Brattström ja KooKoon puolustus kestivät nämä yritykset.

Erän edetessä myös Pelicans pääsi paremmin maalintekopaikoille. Matias Rajaniemellä oli kaksikin paikkaa iskeä uransa ensimmäisen liigamaali, mutta maaliin saakka kiekko ei löytänyt tällä kertaa.

Erän lopussa Pelicansilla oli noin minuutin pituinen hyökkäys KooKoon päädyssä, mutta Ryan Laschin rannelaukaus ei löytänyt tietään vasempaan yläkulmaan. KooKoo löysi irtokiekon ensimmäisenä ja sai käännettyä pelin nopeasti kohti Pelicansin maalia. Trevor Mingoia karkasi läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi kiekon ohi Bartošákin vieden KooKoon johtoon ottelun avauserässä. Maali oli Mingoian kauden kuudes, ja syöttöpisteet maaliin saivat Kyle Platzer ja hienosti avauserässä pelannut maalivahti Victor Brattström.

KooKoo käytti tylysti ylivoimansa

Ottelun toinen erä aloitettiin Pelicansin ylivoimalla, kun Kyle Platzer istui avauserässä saamaansa jäähyä. Pelicansin ylivoima ei tällä kertaa tuottanut lahtelaisittain toivottua tulosta. Lisää ylivoimaa oli lahtelaisilla luvassa, kun ajassa 24:01 Aleksi Ainali joutuu koukaamisesta jäähypenkille, ja vain reilu minuutti myöhemmin Martin Berger komennettiin myös rangaistusaitioon. Berger sai selästä taklaamisestaan 2+10 minuutin rangaistuksen.

Näin kotijoukkue pääsi noin minuutiksi pelaamaan kahden miehen ylivoimalle. KooKoo kuitenkin selvitti kahden miehen alivoimansa, mutta Bergerin jäähy kostautui lopulta, kun Jesse Ylönen pääsi laukomaan Julius Hongan syötöstä pelin tasoihin pelikellon näyttäessä 26:23. Maali on Ylösen kauden kolmas, ja kolmas neljään viime otteluun.

Jos Pelicans onnistui ylivoimalla tasoittamaan pelin, niin KooKoo käytti ylivoimansa vielä kovemmalla prosentilla. Unkarilainen Vilmos Galló pääsi yllättämään Pelicansin kahdesti eri ylivoimilla. Ensimmäinen maaleista syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 28:46. Arttu Pelli sai pidettyä kiekon hyökkäysalueella, ja syötti sen Mingoialle. Mingoia löysi Gallón, joka viimeisteli varmasti kiekon maaliin.

Vain hetkeä myöhemmin Joonas Oden ajaa kohti Pelicansin maalia, ja saa samalla hankittua seuraavan ylivoiman KooKoolle. Casimir Jürgens lähti toistamiseen peräkkäin istumaan rangaistusta jäähyaitioon. Jäähyt osoittautuvat kalliiksi kotijoukkueelle Gallón viimeisteltyä illan toisen osumansa. Maalit olivat Gallon kauden neljäs ja viides. Tähän maaliin syöttöpisteet merkattiin Ahti Oksaselle ja Aleksi Ainalille.

KooKoo pitää johtonsa loppuun asti

Kolmanteen erään Pelicans lähti kahden maalin takaa-ajoasemista ja joukkue saikin pian kaipaamansa kavennuksen. Ryan Lasch hyödyntää KooKoon kiekonmenetyksen ja antaa namupassin takatolpalle, josta Miika Roineella on helppo tehtävä kaventaa peli 2−3:een. Syöttöpisteen myötä Laschin pisteputki venyi peräti kuuden ottelun mittainseksi. Näissä otteluissa Lasch on takonut hurjat 15 tehopistettä 1+14.

Pelicans sai heti perään hyvän mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun Joonas Oden sai rangaistuksen koukkaamisesta. KooKoon liikkuva ja aktiivinen nelikko aiheutti lahtelaisille päänvaivaa, ja parhaat paikat syntyivätkin lahtelaisten päätyyn. Lähimpänä maalia oli lahtelaiskasvatti Kimi Koivisto, joka pääsi nokikkain Bartošákin kanssa, mutta Pelicans selvisi säihkähdyksellä tästä tilanteesta.

Kauan ei keretty pelata tasalukuisina KooKoon iskettyä ratkaisun ottelulle. Kasper Björkqvist karkasi Pelicansin puolustukselta ja pisti kiekon ohi Bartošákin. Tämä maali oli Björkqvistille jo kauden viides. Syöttöpisteen maaliin saivat Alexander Ytterell ja rangaistusaitiosta päässyt Oden.

KooKoo puolusti mallikkaasti johtoaan, eikä Pelicans päässyt kovinkaan lähellä kavennusta ottelun lopussa. Pelicans yritti vielä reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua kaventaa ilman maalivahtia, mutta hävityn hyökkäyspään aloituksen jälkeen Ahti Oksanen pääsi viimeistelemään ottelun loppunumeroiksi 2−5. Oksasen kauden viidenteen maalin syöttö merkattiin Erik Karlssonille. Näin Pelicansin viiden ottelun voittoputki katkeaa kotikentällä, ja KooKoo onnistuu tasoittamaan kauden keskinäiset voitot 1−1:een.