Erikoistilannepelaamisen merkitys korostui Lahdessa − Pelicansin ja KooKoon välillä jälleen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Iikka Kangasniemi ja kumppanit eivät pystyneet ohittamaan Victor Brattströmiä kuin kertaalleen.
KooKoo oli selkeästi Pelicansia parempi joukkueiden kohdatessa lauantaina Lahdessa. KooKoo ratkoi ottelun erikoistilanteillaan, kun se viimeisteli kerran ali- ja kahdesti ylivoimalla.

Pelicansin ja KooKoon tämän kauden kohtaamisissa oli nähty pelkkiä vierasvoittoja tällä kaudella ja sama kaava jatkui myös Lahden perjantai-illassa, kun KooKoo haki pisteet Isku Areenalta 1−5 -lukemin.

Avauserä painittiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan siinä maaleja saanut aikaan. Paremmat paikat erässä sai aikaan vierasjoukkue, kun KooKoon hyökkääjät pääsivät useampaankin otteeseen nokikkain Pelicans-vahti Jasper Patrikaisen kanssa. Vaarallisimmat paikat syntyivätkin Pelicansin puolustuspään virheistä, mutta eivät vielä kostautuneet.

Toisessa erässä hallinta pysyi yhä pitkälti KooKoon näpeissä ja Patrikainen joutui venymään useisiin tärkeisiin torjuntoihin. Yksi torjunta kuitenkin jäi ottamatta, kun erän alussa Toni Suuronen pääsi sivaltamaan kouvolalaiset johtoon alivoimamaalillaan. Pelicans pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla erän aikana jopa kolmesti, mutta tehot olivat tipotiessään.

Kolmannen erän alkuun KooKoo iski illan toisen erikoistilannemaalinsa, tällä kertaa perinteisemmin ylivoimalla, kun Erik Karlssonin terävä laukaus painui etuyläkulmaan. Parin minuutin päästä Vilmos Galló lisäsi johdon jo kolmeen maaliin Pelicans-puolustuksen erheestä.

Pelicans ei kuitenkaan tästä luovuttanut, vaan viime peleissä terävällä pelipäällä ollut "nuorisoketju" toi lahtelaiset takaisin kahden maalin päähän. Elias Vilén onnistui jälleen maalinteossa ja myös ensimmäistä peliään turkoosissa pelannut Aleksi Laakso sai tähän syöttöpisteen.

Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Karlsson kuittasi takaiskumaalin pian Vilénin osuman jälkeen ja KooKoon johto ei sen jälkeen juuri uhattuna ollut. Pelicans haki kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta ne aikeet tyhjiksi teki Ahti Oksanen nakatessaan KooKoon viidennen maalin tyhjään nuottaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo