50-vuotista kotiareenaansa juhlinut Pelicans piti pisteet Lahdessa

LIIGA / Raportti
Turkoosinutut pukeutuivat avauserässä oranssiin.
Pelicans ja KooKoo kohtasivat Lahden jäähallin 50-vuotisjuhlaottelussa, josta Pelicans nappasi kolme pistettä.

Lahdessa vietettiin juhlailtaa, kun Lahden jäähalli täytti 50 vuotta. Juhlaottelun kunniaksi Pelicans pukeutui avauserässä Lahden Reippaan kauden 1972–73 peliasua jäljitteleviin oransseihin paitoihin.

Pelicans aloitti juhlaottelun KooKoota vastaan vahvasti. Lahtelaiset pääsivät heti alussa pelin virtauksen päälle hallitsemalla pelivälinettä ja avausmaali syntyikin vain muutaman peliminuutin jälkeen Joni Ikosen lavasta.

Etenkin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pelin kuva oli pitkälti se, että Pelicans hallitsi kiekkoa ja pääsi myös usein vaihtamaan kiekolla. KooKoo sen sijaan joutui aloittamaan turhan monta kertaa vaihdon ensin puolustamalla, mikä vaikeutti vierasjoukkueen hyökkäyspelin syntymistä.

KooKoo kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun erän puolivälin ylityttyä, kun kiekko toimitettiin päädystä viivaan ja Kalle Loposen viivatoimitus yllätti lahtelaisten maalilla torjuneen Jasper Patrikaisen. KooKoo sai selvästi otetta tasoitusosuman jälkeen ja ottelu tasoittui merkittävästi.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta suurin yhtäläisyys näissä oli se, että kumpikaan joukkue ei luonut kunnollista maalipaikkaa. Sen sijaan molemmat onnistuivat nousemaan alivoimaisina maalipaikoille, joskin tuloksetta.

KooKoo nappaa pelin hallinnan

Toinen erä oli pelin kuvan osalta täysin päinvastainen verrattuna avauserään. Nyt KooKoo oli hallitsevampi osapuoli, joka loi pitkiä päätypelejä ja hallitsi pelin virtausta. Vuorostaan Pelicans oli se, joka iski enemmän alivoimaisena vastaan pitkien puolustusjaksojen jälkeen.

Tästä huolimatta Pelicans teki erän ainoan maalin. Saku Salminen selvitti omassa päädyssä hienosti KooKoo-karvauksen, antoi pitkän avaussyötön siniviivan taskuun sijoittuneelle Tyler Kelleherille, joka jatkoi kiekon keskelle vauhdit kelanneelle Elias Vilénille ja viimeksi mainittu laukoi kiekon ohi Oskari Setäsen.

Vierasjoukkue ei maalista hätkähtänyt, vaan jatkoi pitkien hyökkäysten jauhamista. Vahvasta hallinnasta huolimatta KooKoo ei kuitenkaan onnistunut luomaan toisessa erässä kuin pari maalipaikkaa, mistä kunnia menee myös sitkeästi puolustaneelle Pelicans-viisikolle.

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan melko tasainen. Tasoitusmaalia hakenut KooKoo painosti toki hieman enemmän ja pääsi hakemaan tasoitusmaalia myös ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Päätöserää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kuin Pelicans iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Otto Kivenmäki puikkelehti keskialueen yli, jakoi kiekon vasemmalle laidalle Miika Roineelle, joka palautti kiekon Kivenmäelle ja nokikkain Setäsen kanssa päässyt hyökkääjä nosti kiekon tyylikkäästi rystypuolelta verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo