Pelicans murskasi KalPan ja sinetöi pudotuspelikohtalonsa – joukkueet kohtaavat myös puolivälierissä

Hurjassa vireessä kevättä kohti oleva Aatu Jämsen oli Pelicansin 6–2-voiton avainpelaaja tehoin 1+1.
Pelicans kukisti kotonaan KalPan perjantai-iltana lukemin 6–2. Voitto sinetöi myös sen, että joukkueet kohtaavat puolivälierissä. Ottelun hahmoksi isännille muodostui ilmiömäistä virettään jatkanut Aatu Jämsen.

Pelicans varmisti perjantai-iltana suoran pudotuspelipaikan sen kukistettua KalPan vakuuttavassa 6–2-voitossa. Kymmenen rangaistusta ja kuuman pudotuspelitunnelman tarjonnut ottelu takasi sen, että joukkueet kohtaavat myös puolivälierissä. Pelicans-voiton takuumiehenä toimi tehot 1+1 merkkauttanut Aatu Jämsen.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi aggressiivisesti, kun miltei jokaisessa pelitilanteessa nähtiin pystypaineja. Erässä nähtiin myös jopa neljä kahden minuutin rangaistusta, joista isännät syyllistyivät kolmeen.

Etenkin KalPa hieroi hyvin paikkoja ylivoimatilanteissa, mutta isäntien uhrautuva alivoimapelaaminen tuotti tulosta, ja kuopiolaiset eivät onnistuneet ohittamaan Pelicans-vahti Patrik Bartošákia.

Maaleja kuumatunteinen avauserä ei tarjonnut huolimatta siitäkään, että KalPa rummutti erässä peräti 22 laukausta.

Pelicans iski kuin salama kirkkaalta taivaalta

Toinen erän ensimmäinen puolikas oli tasaista vääntämistä ilman suurempia maalintekopaikkoja. Isäntien Elias Vilén karkasi läpiajoon, jonka Rahm kuitenkin pysäytti.

Seuraavassa pelitilanteessa Rahmin nolla ei enää kestänyt, kun ilmiömäisessä vireessä viime aikoina ollut Jämsen iski maalin edestä illan avausosuman. Ensimmäisessä erässä jatkosopimuksensa julkaissut Pelicans-kasvatti merkkautti jo kuudennentoista tehopisteensä 13 otteluun.

Topias Vilén pahensi KalPan ahdinkoa vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Puolustaja loi erinomaisesti tilan itselleen, kiersi sulavasti maalin takaa ja laukoi tiukasta kulmasta isännät jo 2–0-johtoon.

Pelicans ei kuitenkaan tyytynyt kahden maalin johtoasemaan, kun Anton Mylläri iski seuraavasta hyökkäyksestä isäntien kolmannen maalin neljään peliminuuttiin. KalPa-valmentaja Tommi Miettinen näki tilanteessa maalivahdin häirintää, ja haastoi tuomion.

Videotarkastus ei kuitenkaan jakanut Miettisen näkökulmaa, ja maali hyväksyttiin. Epäonnistuneesta haastosta seuranneella Pelicans-ylivoimalla Joni Ikonen oli iskeä isännät jo neljän maalin karkumatkalle, mutta terävä laukaus osui tolppaan.

Pelicansin täydellinen erä sai ansaitsemansa lopun, kun puolustaja Teemu Eronen niittasi KalPa-puolustajan luistimesta kimmonneesta irtokiekosta ottelun lukemiksi jo 4–0 erän viimeisellä sekunnilla.

Maalia päästiin jälleen tarkastelemaan videolta, mutta osuma hyväksyttiin kelloon jäätyä sekunti aikaa. Jämsen jatkoi erinomaista iltaansa merkkauttamalla osumaan syöttöpisteen.

KalPa-hyökkääjä Kai Kantola loukkasi kätensä erän loppupuolella, mutta hän pystyi palaamaan kaukaloon kolmanteen erään.

Enempää maaleja erä ei tarjonnut, ja joukkueet siirtyivät pukukoppiin isäntien dominoitua pitkälti edeltävät kymmenen minuuttia.

Jäähyrikas erä ei muuttanut voimasuhteita

KalPa iski kolmannen erän alkuun kavennuksen Jämsenin kunnostauduttua tilastoissa jälleen, joskin tällä kertaa rangaistusaitiossa.

Juuso Mäenpää iski terävällä laukaksella kauden kolmannentoista maalinsa ohi Bartošakin. Ohuet toiveet vieraiden loppukiristä kuitenkin valuivat viemäriin Pelicans-kapteeni Miika Roineen huudatettua loppuunmyytyä Isku Areenaa Pelicansin viidennen osuman merkeissä.

Neljän maalin johto ei lahtelaisille riittänyt, kun Tyler Kelleher iski vanhanaikaisen ohi Rahmin. Maalia edelsi neljän pelaajan yhteentörmäys, joka avasi Kelleherille vapaan väylän ajaa kiekon kanssa maalin taakse. Rahm ei ollut täysin mukana tilanteessa, ja jenkkihyökkääjä iski kiekon reppuun.

KalPa sai vielä väännettyä illan toisen osumansa, kun Mäenpää rokotti Bartošakia uudelleen vain puolen minuutin kuluttua. Syötöltä näyttänyt kiekko lipui kohti maalia, ja lopulta Bartošakin jalkojen välistä maaliin. Maali oli kolmas kahden minuutin sisään.

KalPalle siunaantui vielä mahdollisuus yrittää kavennusta vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Jesper Mattila ei onnistunut iskemään maalia. Enempää maaleja ottelu ei tarjonnut, ja Pelicans varmisti suoran pudotuspelipaikan murskaavalla esityksellä.

Kotiedun selviämistä ottelupariin saadaan odottaa vielä runkosarjan viimeinen kierros, kun Pelicans matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. KalPa puolestaan isännöi päätöskierroksella Rauman Lukkoa.