Lars Bryggmanin kolmen pisteen ilta takasi Pelicansille kolmannen kiinnityksen

LIIGA / Raportti
Pelicans jatkoi vahvaa kotivirettään.
Runsaasti jäähyillyt KalPa teki illasta itselleen vaikean, ja lopulta kamppailu päättyi Pelicansin voittoon Lars Bryggmanin viettäessä kolmen pisteen iltaa.

Sarjan viides kamppailu jatkui jäähyjen osalta siitä, mihin rikkonainen neljäs kamppailu jäi.

Kotijoukkue jäähyili avauserässä kolmen pikkukakkosen verran, kun vierasjoukkue KalPa kulutti penkkiä yhden kaksiminuuttisen ja Aleksi Klemetin poikittaisesta mailasta saaman ulosajon seurauksena yhden viisiminuuttisen verran.

Pelicans oli avauserässä ainoa ylivoimalla onnistunut joukkue, kun kahden maalin avauserää viettänyt Lars Bryggman pääsi Aatu Jämsenin alustamana nostamaan rystyltä kiekon maalin kattoon.

Molemmat joukkueet tekivät myös maalit tasavajaalla, Pelicansilta Bryggmanin ja KalPalta puolestaan Matyáš Kantnerin onnistuessa.

Tasaviisikoin peliä ei hirveästi päästy todistamaan jäähyjen rikkoessa rytmiä. Tasakentällisin avauserä menikin kokonaisuudessaan keltapaitaiselle vierasjoukkueelle.

Paras paikka vierasjoukkueelta nähtiin, kun erän alkupuolella Oliver Kapanen pääsi nokikkain Patrik Bartošákin kanssa, mutta tšekkivahti selvitti tilanteen.

Rikkonaisuus jatkuu

Lämminhenkisen sarjan teema jatkui toisessa, kun KalPa kärsi jo toisen viiden minuutin rangaistuksen kamppailun aikana.

Andreas Okany taklasi Pelicans-kapteeni Miika Roinetta ulosajon arvoisesti kulmaan mentäessä ja jälleen videoilta kelailun jälkeen tuomaristo passitti KalPa-pelaajan suihkun puolelle.

Pelicans onnistui toistamiseen illan aikana ylivoimalla, kun oikealta laidalta kohti maalia edennyt Lukáš Jašek laukoi kiekon ranteella ohi Robin Rahmin.

Avauserän tavoin peli ei toisessakaan erässä oikein päässyt tasaviisikoin etenemään, kun jäähyt rikkoivat pelin rytmiä.

Päätöserään lähdettiin lahtelaisten kahden maalin johdossa. Erän alkupuolella nähtiin Tyler Kelleheriltä kaksiminuuttinen, mutta muuten kolmas erä eteni jäähyittä.

KalPalla oli useampi ylivoimayritys myös ottelun aikana, mutta keltamustien pakkopeli ei luvalla sanoen toiminut erityisen hyvin. Vierasjoukkue onnistui luomaan käytännössä yhden laadukkaan maalipaikan ylivoimalla, mistä toki kunnia kuuluu myös tiiviisti puolustaneelle Pelicans-neliölle.

Pelillinen kuva päätöserässä oli pitkälti se, että Pelicans suojeli kaukalon keskustaa ja KalPa pyrki murtautumaan tämän läpi hyökkäysalueelle. Se jäi pitkälti yritykseksi, sillä vaikka kiekko Pelicansin alueelle päätyikin, ei hyökkäykset oikein johtaneet mihinkään.

Bryggmanilla oli vielä lopussa mahdollisuus viimeistellä hattutemppu tyhjiin, mutta ruotsalaishyökkääjä laukoi kiekon ohi maalista. Lopulta KalPan takaa-ajo jäi melko valjuksi ja Pelicans nappasi 3–1-voitolla mahdollisuuden päättää sarjan lauantaina Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo