Lahdessa nähtiin tasainen kamppailu − Hari ratkaisi rankkareilla

LIIGA / Raportti
Pelicans paransi otteitaan aiemmista kotipeleistä.
Kuva © Ari Lehtola
Lahdessa nähtiin runsasmaalinen ottelu, jota molemmat joukkueet hallitsivat vuoron perään. Ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta, kun ottelu ratkesi Pelicansin 4–3-voittoon vasta voittomaalikilpailun jälkeen.
Lähtökohdat 

Pelicans lähtee kolmen ottelun viikon viimeiseen kamppailuun allaan eilinen vierasvoitto, kun joukkue jätti HIFK:n nollille. Pelicansin otteet ovat olleet kotona mollivoittoisia viimeisessä kahdessa ottelussa Sportia ja Ilvestä vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Pelicansin maalilla torjunut Tomi Karhunen pelasi tasaisen vahvan ottelun eikä taakse menneet maalit eivät olleet sieltä helpoimmasta päästä. Jatkoajalla Karhunen otti lukuisia isoja torjuntoja ja oli yksi kotijoukkueen voiton avaintekijöistä.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans puolustuspelaaminen oli suurimmaksi osaksi hyvää, mutta ajoittaisten virheiden seurauksena KalPalle avautui paikkoja. Myös puolustajien hyökkäysalueen nousujen seurauksena kotijoukkue joutui ottamaan joitakin ylivoimahyökkäyksiä vastaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelaaminen parani rutkasti viikon aiemmista otteluista. Pelicans hyökkäsi monipuolisesti niin hitaasti kuin nopeasti ja sai pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä aikaiseksi.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ylivoima oli hyvää, vaarallisia paikkoja ja yksi maali. Ainoa alivoimamaali syntyi suorasta hyökkäyksestä, kun KalPan Aleksi Klemetti oli jäänyt yksin maalin eteen ja sai leipoa kiekon rauhassa maaliin.

Lähtökohdat 

Vierasjoukkue KalPalla on myös kolmen ottelun viikko, joka päättyy vierailuun Pelicansia vastaan. KalPa on runkosarjassa sijalla 14 ja on toistaiseksi onnistunut voittamaan kahdeksasta pelaamastaan ottelusta vain kerran varsinaisella peliajalla.

Maalivahtipelaaminen 

24 kertaa torjuneen Eero Kilpeläisen murheenkryyniksi muodostui toinen erä, minkä aikana maalivahti päästi kiekon kolme kertaa selkänsä taakse.

Puolustuspelaaminen 

KalPan puolustamisessa ei ollut suuresti moitittavaa, mutta se joutui monta kertaa Pelicansin pitkiin pyörityksiin kiekonmenetysten seurauksena.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka joukkue sai myös laadukkaita paikkoja luotua, sen kolmannen erän maalit tulivat hieman onnekkaasti. Kai Kantolan laukaus maalin takaa kimposi Karhusen varusteista sisään ja Lasse Lappalaisen viivalaukaus päätyi miesmuurin takaa verkon perukoille.

Erikoistilanteet 

Kiekko liikkui ylivoimalla ja KalPa loi maalinedustalle hyvillä syötöillä vaarallisia paikkoja. Kuitenkin ainoa ylivoimamaali syntyi suorasta hyökkäyksestä, josta Klemetti teki maalin.

Erikoista 

Aloituskokoonpanoon merkattu Samu Perhonen loukkaantui alkulämmittelyssä, joten maalin suulle asteli luukkuvahdin paikalta Eero Kilpeläinen.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan aina voittomaalikilpailusta asti. Ainoat onnistujat tulivat Pelicansin leiristä, kun Severi Lahtinen ja Janos Hari onnistuivat ohittamaan Kilpeläisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo