KalPa nappasi kolme pistettä mukaansa Lahdesta − Elias Koponen onnistui jälleen maalinteossa Pelicansia vastaan

LIIGA / Raportti
Elias Koponen pääsi jälleen tuulettamaan maalintekoa Pelicansin kustannuksella.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa kävi hakemassa kolme pistettä Lahdesta 3−1 voitollaan. Elias Koponen osui jälleen Pelicansin verkkoon. Kauden neljästä osumastaan nuorukainen on osunut kolmesti lahtelaisten maalipuiden väliin.

Lahdessa pelattiin Pelicansin ja KalPan viimeinen runkosarjavääntö tämän kauden osalta. Kotijoukkue pelasi samalla vuoden 2022 ensimmäisen pelin karanteeninsa jälkeen. KalPa puolestaan tuli vierasotteluun allaan eiliseltä voitto sarjakärjessä keikkuvasta Ilveksestä voittolaukauksien jälkeen.

Pelicans tuli pirteästi sisään ensimmäiseen kamppailuun tämän vuoden puolella. Alle minuutti oli pelattu, kun lahtelaisten ykkösketju sai pelattua Teemu Eroselle hyvän tontin, mutta Connor LaCouvee nappasi tärkeän torjunnan KalPan maalilla. Seuraavassa ykkösketjun vaihdossa Tšekin olympiajoukkueeseen valittu Jiří Smejkal haisteli hyvin tilaisuuden avata ottelun maalihanat, mutta kiekko ei löytänyt tietään kuopiolaisten maaliin asti.

KalPalta lähimpänä maalintekoa ensimmäisessä erässä oli Joona Riekkinen, jonka laukaus painui Emil Larmin kainalosta jo ohi lahtelaismaalivahdin, mutta kuopiolaisten harmiksi kiekko lipui niukasti ohi maalin. KalPa sai myös ensimmäisessä erässä kerran kokeilla maalintekoa ylivoimalla, kun Pelicansin hyökkääjä Aatu Jämsen komennettiin jäähyaition rikottuaan Severi Immosta kahden minuutin jäähyn arvoisesti.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä. Laadukkailla paikoilla ei kuitenkaan siinä juhlittu, ja siitä kertoi myös maaliodottomat erän osalta, kun se meni kotijoukkueelle lukemin 0,32−0,15. Tasalukemista 0−0 lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa.

KalPa osui kahdesti ottelun toisessa erässä

Toisen erän alkuun KalPalla oli jo pari hyvää paikkaa siirtyä ottelussa johtoon. Ensimmäisessä tilanteessa Miikka Pitkäselle avautui erinomainen tontti, mutta avoimesta paikastaan hyökkääjä onnistui sutaisemaan kiekon ainoastaan tolppaan. Hetkeä myöhemmin kuopiolaisilla oli paikka iskeä vastahyökkäyksestä, kun Pelicans menetti kiekon keskialueella. Emil Larmi kuitenkin nappasi Pelicansin maalilla varman torjunnan tilanteesta.

Vieraat siirtyivät ottelussa johtoon, kun ottelun toista erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Elias Koponen veivasi komeasti kiekon lahtelaisten maaliin. Maali oli Koposen uran ja kauden neljäs, ja niistä maaleista peräti kolme nuorukainen on onnistunut iskemään juuri Pelicansin verkkoon. Hyökkääjän maaliin syöttöpisteet merkattiin Jaakko Rissaselle ja Lasse Lappalaiselle.

Lahtelaisten erän etsikkoaika tuli, kun erä oli ylittänyt puolivälin. Pelicans pääsi kahdesti perätysten kokeilemaan ylivoimalla maalien tekemistä. Ensiksi jäähypenkkiä kampituksesta kuluttamaan lähti Kim Nousiainen. Jäähy umpeuduttua oli Benjamin Korhosen vuoro lähteä boksiin poikittaisesta mailasta.

Kuopiolaiset iskevät toistamiseen heti toisen jäähyn päätyttyä. Suoraan jäähyaitiosta läpiajoon karkasi jäähypenkkiä kuluttanut Korhonen, joka viimeisteli tylysti kiekon ohi Larmin. Hyökkääjän maali oli kauden kolmas osuma. KalPan 2−0 maaliin syöttöpisteen sai myös Juuso Könönen, joka blokkasi juuri aiemmin Teemu Erosen viivalaukauksen, josta lopulta Korhonen pääsi karkaamaan läpiajoon.

Lahtelaiset paransivat kolmanteen erään, mutta pisteet matkaavat Kuopioon

Kolmannessa erässä Pelicans sai hyvän vaihteen päälle erän edetessä, jonka aikana lahtelaiset saivat muutaman pitkän painostusjakson kuopiolaisten päädyssä. Se palkittiin lopulta jäähyllä, kun Jaakko Rissanen otti jäähyn korkeasta mailasta.

Vielä kolmannella yrittämällä lahtelaiset eivät kiekkoa maaliin asti saaneet, mutta Oliver Kapasen jäähyn aikana kotijoukkue onnistui kavennuksessaan. Aloitusvoiton jälkeen Mikko Kousa pelasi kiekon Antti Tyrväiselle, jonka laukauksen irtokiekon kaivoi verkkoon asti Smejkal. Tsekille maali oli jo kauden 16. osuma Liigassa. Tyrväiselle ja Kousalle syöttöpisteet kavennusmaaliin.

Heti maalin jälkeen Pelicansin Alexander Forslund otti jäähyn koukkaamisesta. Sen kotijoukkue onnistui vielä selvittämään, mutta heti perään Erosen ottamaa jäähyä lahtelaiset eivät enää onnistuneet kestämään. Aleksi Klemetti pääsi viimeistelemään Miikka Pitkäsen syötöstä 3−1 osuman. Pitkäsen lisäksi maaliin syöttöpisteen sai Jaakko Rissanen.

Tähän otteluun asti sarjan heikoin vierasjoukkue onnistui lopussa pitämään kotijoukkueen ilman lisäosumia, joten pisteet lähtivät kuopiolaisten mukaan. Kyseessä oli kolmas kerta tällä kaudella, kun täysi pistepotti lähti KalPan mukana Kuopioon vierasottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo