Tehokkaasti viimeistellyt Pelicans jätti kolme pistettä Lahteen

LIIGA / Raportti
Jasper Patrikainen pelasi varman ottelun.
Lahden perjantai-illassa kohtasivat runkosarjan kolmas ja kuudes joukkue, kun Lauri Marjamäen suojatit saapuivat Isku Areenaan vieraaksi. Ehjän kamppailun pelannut Pelicans paketoi ottelun kolmannessa erässä.

Pelicansin ja Kärppien välisen kamppailun avauserä oli varsin tasainen ja seesteinen. Pelicans pyrki hallitsemaan pelivälinettä voimakkaammin pelaamalla runsaasti kiekkoa alaspäin ja Kärpät vuorostaan tukki keskialuetta.

Erän edetessä Lauri Marjamäen suojatit tosin pyrkivät hieman herkemmin ajamaan Pelicans-pelaajan pois maalin takaa, etenkin jos lahtelaisten viisikko ei vielä ollut ehtinyt organisoitua.

Kärpät taas hyökkäsi nopeammin pois omalta alueelta kohti Pelicans-päätyä ja sai tätä kautta myös pari suorahyökkäyspaikkaa luotua.

Molemmat joukkueet onnistuivat avauserässä kertaalleen, Pelicans hyökkäysalueen viivatoimituksen päätteeksi ja Kärpät ylivoimalla toteutetun alueelle viennin päätteeksi.

Kärppien puolustusvalmius pettää

Toinen erä kääntyi pelillisesti siten, että Kärpät kontrolloi enemmän kiekkoa ja Pelicans iski vuorostaan vastaan. Kärppien puolustuspelivalmius hyökätessä petti kuitenkin useamman kerran ja Pelicans pääsi näistä tilanteista joko orastavaan ylivoimahyökkäykseen tai puhtaasti nokikkain Joel Blomqvistin kanssa.

Kaksi suorahyökkäysmaalia toisessa erässä viimeistellyt Pelicans puolusti toisessa erässä omalla alueella Kärppien päätypelejä hyvin, eikä oululaisten viivatoimitukset tuottaneet erityisiä vaikeuksia Pelicans-puolustukselle tai maalilla torjuneelle Jasper Patrikaiselle.

Kolmas erä eteni tasaisesti eteenpäin Kärppien hakiessa tasoitusta. Vierasjoukkue onnistui pelaamaan pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä, mutta mitenkään yhtä päätä peli ei silti ollut. 

Erän ensimmäinen pöytämerkintä nähtiin ajassa 52.17, kun Petteri Riihinen sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Siirretyn rangaistuksen aikana Kärpät pääsi huipputontille, mutta Patrikainen venyi vierasjoukkueen yrityksen tielle.

Ylivoimalle päässyt Kärpät oli kuitenkin se ottava osapuoli, kun lahtelaiset iskivät illan neljännen maalin alivoimalla. Miika Roine vapautti kotijoukkueen kultakypärää kantavan Lukáš Jašekin läpiajoon ja tšekkihyökkääjä laukoi kiekon ohi Blomqvistin.

Kellossa oli jäljellä 4.26, kun Teemu Turunen pääsi laukomaan rangaistuslaukausta Marko Anttilan hankkiman rikkeen seurauksena. Turunen veivasi kiekon tyylikkäästi maaliin ja toi Kärpät kahden maalin päähän.

Tätä iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun vain 30 sekuntia myöhemmin Pelicans onnistui jälleen, tällä kertaa maalintekijänä oli Lenni Killinen. Pelicans paketoi ottelun viimeistelemällä vielä kuudennen maalin ylivoimalla Joni Ikosen illan toisella maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo