Puljujärven kolmen pisteen ilta kaatoi Pelicansin − lahtelaisten ylivoima tehotonta

LIIGA / Raportti
Jesse Puljujärvi oli jälleen elementissään Pelicansia vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Pelicans ja Kärpät taistelivat Lahden lauantai-illassa kovan kamppailun, jonka vierasjoukkue vei nimiinsä lopulta numeroin 5−2.

Isku Areenan illan lähtökohdat eivät olleet tasaisimmat mahdolliset, kun vaikeuksissa vellonut Pelicans sai vastaansa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Kärpät.

Oululaiset ovat olleet vaikea vastus Pelicansille, sillä Pelicans on viimeksi pystynyt päihittämään Kärpät joulukuussa 2017. Tähän putkeen ei tullut tälläkään kertaa muutosta.

Molemmilla oli alla peli HIFK:ta vastaan, Pelicansilla tappiollinen tiistailta, Kärpillä voitokas perjantailta.

Avauserässä kumpikin joukkue osui tolppien väliin kertaalleen. Maalinteon aloitti Jussi Jokinen, joka alivoiman päätteeksi pääsi rokottamaan kolmen minuutin pelin jälkeen Pelicansin jätettyä tämän itsekseen maalinedustalle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Sakke Hämäläinen pääsi viimeistelemään maalinedusruuhkasta ylivoimalla ja minuutti tästä Rudolf Červený vei kotijoukkueen johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Mika Pyörälä toi Kärpät vielä tasoihin sekunteja ennen erän loppua ylivoimalla.

Avauserä oli jäähyjen sävyttämä, kun vieraat jäähyilivät kolmeen kertaan, kotijoukkue kertaalleen. Kaksi ensimmäistä Kärppien jäähyä olivat Ryan Laschin vahvan kiekonpitämisen ansiota ja erän lopulla miehelle itselleenkin merkittiin yksi rangaistus. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ylivoimalla ja vielä samankaltaisista tilanteista, kun kiekkoa hakattiin maaliin lähietäisyydeltä.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Kärppien maali Jesse Puljujärven lavasta hyväksyttiin, toisin kuin Červenýn toinen maali, joka tehtiin korkealla mailalla. Molemmat pääsivät myllyttämään pidempiä hyökkäyksiä, joissa vastapuolen puolustus oli aivan hapoilla.

Päätöserässä kotijoukkueella oli myös paikkansa, mutta tulos jäi tekemättä. Välillä kolisivat tolpat, välillä ratkaisut olivat muuten vain vaisuja. Kärppien Libor Šulák iski varmistavan maalin pian ylivoimatilaisuuden jälkeen ja Puljujärvi kaunisteli lukemia vielä kertaalleen tyhjään maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa, mutta Pelicansin viimeistely jäi jälleen ontumaan. Joukkueiden tasoero silti näkyi ja voitto oli Kärpille ansaittu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo