Pelicans käänsi ottelun voitoksi viimeisellä hetkellä – Hannes Björninen lahtelaisten suuri sankari

Hannes Björninen oli Pelicansin suurin sankari illan ottelussa Kärppiä vastaan.
Pelicans nousi tasoihin ainoastaan kaksi sekuntia ennen kuin päätössummeri soi. Lahtelaisten suureksi sankariksi nousi Hannes Björninen, joka iski kaksi maalia Kärppien verkkoon.

Lahtelaiset lähtivät illan otteluun allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Tärkeissä peleissä Pelicans oli kaatanut kotonaan SaiPan ja Lukon. Oululaiset puolestaan tulivat Lahteen allaan tiukka kotitappio HIFK:lle.

Vierailijoiden ottelun alku lähti takkuillen liikkeelle, sillä Kärpille vihellettiin väärästä vaihdosta rangaistus vain 38 sekunnin jälkeen. Tällä yrityksellä Pelicans ei saanut kiekkoa ohi Libor Kašíkin, joka pelasi ensimmäistä otteluaan Kärppien maalilla.

Varsinkin erän alussa kotijoukkue oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, jolloin vieraat eivät päässeet lahtelaisten alueelle kuin vastahyökkäyksistä. Erän edetessä vierasjoukkue alkoi kuitenkin löytää jyväänsä myös hyökkäyspeliin entistä paremmin.

Kotijoukkue pääsi vielä toistamiseen ylivoimalle erän loppupuolella, kun Aku Räty kamppasi hyökkäyspäädyssä Hannes Björnisen kahden minuutin arvoisesti. Jäähystä selvittyään oululaiset saivat puolestaan erän parhaan painostusjaksonsa Pelicansin alueella.

Lähimpänä vieraista maalintekoa oli aivan erän lopussa Petter Emanuelsson. Ruotsalaisella oli loistava paikka siirtää Kärpät ottelussa johtoon, mutta kiekko painui ohi Patrik Bartošákin vartioiman lahtelaismaalin.

Pari maalia ja tiivistä viisikkopeliä

Toinen erä oli hyvin samanlainen kuin avauserä. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä erän aikana. Molemmat onnistuivat erän aikana kertaalleen maalinteossa.

Jos kotijoukkue ei pystynyt ensimmäisillä ylivoimillaan maalintekoon, niin vieraat onnistuivat heti ensimmäisellä yrittämällä. Mika Pyörälä siirsi Kärpät ottelussa 1–0 johtoon lakaisemalla Juhamatti Aaltosen irtokiekon sisään.

Lahtelaiset kuittasivat ottelun tasoihin erän viimeisellä minuutilla, kun pirteästi jo pidempään pelannut Pelicansin nelosketju onnistui maalinteossa. Aleks Haatanen petasi takatolpalle erinomaisen maalipaikan kapteeni Miika Roineelle, joka ei erehtynyt tarjoilusta.

Tasaisesta ottelusta kertoi myös maaliodottama, joka oli kahden erän jälkeen niukasti Pelicansin eduksi luvuin 1.64–1.40. Myös laukaukset kotijoukkue vei 40 minuutin jälkeen nimiinsä lukemin 26–21.

Pelicans draamaattisesti viime hetkillä tasoihin ja aina voittoon asti

Kolmannen erän ensimmäinen puolikas oli kotijoukkueen hallintaa, kun Kärpät joutui jatkuvasti puolustamaan lahtelaisten hyökkäyksiä. Pelicans pääsi useasti pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä oululaisten päädyssä, mutta maalien muodossa tämä ei näkynyt.

Lahtelaisten vahva vaihe erässä pysähtyi kuin seinään, kun jäähyaitio kutsui kotijoukkueen Lukáš Jašekia. Vieraiden ylivoima oli ottelussa todella tehokasta ja Aaltonen kiskaisikin terävän laukauksen päätteeksi Kärpät ottelussa 2–1-johtoon. Troy Bourke merkkautti illan toisen syöttöpisteensä.

Pelicansin takaa-ajo tuotti tulosta vain kaksi sekuntia ennen erän loppua, kun Björninen huudatti viime hetkellä kotiyleisöä tasoitusosumalla. Teemu Eronen nappasi illan toisen syöttöpisteensä uransa 400. Liiga-ottelussa.

Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun lahtelaiset saivat rangaistuslaukauksen. Kotiseuraansa palannut Björninen upotti laukauksen varmasti ohi Kašíkin, ja varmisti toisella osumallaan kaksi tärkeää sarjapistettä Pelicansille.

Lahtelaiset olivat hävinneet kuusi edellistä jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun edennyttä otteluaan, mutta tällä kertaa Pelicans poistui voittajana kaukalosta. Voittoputki venyi nyt kolmeen otteluun.