Kärpät haki pisteet Lahdesta - Juhamatti Aaltonen kapellimestarinaan

LIIGA / Raportti
Maalinteko ei juuri muuta Juhamatti Aaltosen ilmettä.
Kuva © Samuli Huikuri
Oulun Kärpät jatkoi vahvaa virettään Lahden lauantai-illassa. Juhamatti Aaltosen tehot siivittivät oululaiset voittoon ottelussa loppunumeroin 1−2.

Lahden lauantai-iltaan Pelicans sai vastaansa Kärpät. Pelicans oli viimeisistä kuudesta ottelusta voittanut ainoastaan yhden. Perjantaina joukkue kärsi 1−2 tappion Vaasassa Sportille. Kärpät puolestaan pelasivat jo viikon neljännen kamppailunsa. Vieraat olivat voittanut viimeiset viisi otteluaan. Perjantaina joukkue haki kaksi pistettä Tampereelta, kun joukkue voitti Ilveksen rangaislaukauskilpailun jälkeen maalein 4−3.

Kärpät sai otteluun varmasti sellaisen lähdön, jonka joukkue toivoikin. Kärpät teki ottelun avausmaalin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Michal Krištof tarjoilee vastahyökkäyksen päätteeksi takatolpille Juhamatti Aaltoselle, joka pisti kiekon ohi Jasper Patrikaisen. Näin vielä Lahdessakin viime kiekkoillut Aaltonen iski kauden viidennen osumansa..

Kärpillä oli erinomainen tilaisuus mennä ottelussa jo 2−0 johtoon. Peliä oli ehditty pelaamaan melkein viisi minuuttia, kun Patrikaisen torjunnasta kiekko jäi elämään lahtelaisten maalin kulmalla. Jari Sailio oli ensimmäisten joukossa paikalla, mutta tolppaa lähemmäs Kärpät eivät tilanteessa päässeet. Tilanteen erinomaisesti lahtelaisista puolusti Rudolf Červený, jonka erinomainen mailapuolustaminen esti Kärppien aika varmalta näyttäneen maalin.

Ensimmäisessä erässä Kärpillä oli vaarallisimmat paikat, mutta peli oli muuten tasaista vääntöä. Pelicans pääsi kahdesti yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta kunnon pyöritystä ei kotijoukkue niillä saanut Kärppien päädyssä aikaiseksi. Toki Pelicansin ylivoimasta oli tänäänkin kaksi tärkeää palasta poissa, kun Hannes Björninen oli maajoukkueen mukana, ja Iikka Kangasniemi edelleen loukkaantumisen takia sivussa.

Ottelun toinen erä oli edelleen erittäin tasaista vääntöä. Kummallakin joukkueella oli omat hetkensä erän aikana. Erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue, kun ottelua oli pelattu reilut 34 minuuttia. Pelicansin kultakypärää kantava Červený ajoi röyhkeästi maalille, ja pääsi ohittamaan Kärppien maalilla torjuneen Patrik Rybárin. Pelicansin tasoitusosumaan syöttöpisteen sai Waltteri Merelä. Erän lopussa vielä Alex Lindroos kolautti vielä kiekon tolppaan, mutta kahden erän jälkeen tilanne oli 1−1.

Päätöserän alussa iski vieraat. Asialla jälleen tuttu kaksikko, mutta tällä kertaa vain osat vaihtuivat. Aaltonen tarjoili maalille ajaneelle Krištofille, joka ohjasi Kärpät 1−2 johtoon. Aaltonen oli ottelussa pelipäällä, kun erää oli pelattu nelisen minuuttia, niin hän oli päästä iskemään illan toisen osumansa Pelicansin verkkoon, mutta Antti Tyrväinen rikkoi tilanteessa rangaistuksen arvoisesti, ja pelasti samalla luultavammin Pelicansin takaiskulta.

Pelicansin näkyvin pelaaja tänään oli ehdottomasti Červený, joka vielä hankki Pelicansille ottelun lopussa ylivoimamahdollisuuden. Kuitenkin Rybár oli loppuhetkillä mies paikallaan oululaisten maalilla. Torjuen pari erinomaista lahtelaisten maalintekoyritystä. Pelicansin ongelmat maalinteossa jatkuivat tässäkin ottelussa. Paikkoja oli kohtalaisesti, mutta niistä vielä pitäisi vielä laittaa kiekot verkkoon asti. Näin Kärpät vei lopulta pisteet mukaan Ouluun maalein 1−2. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo