Vierasjoukkue Jukurit kaatoi lepsusti kotona pelanneen Pelicansin − Sakke Hämäläiselle Liigauran avausmaali

LIIGA / Raportti
Sami Rajaniemi torjui varmasti Jukurien maalilla.
Kuva © Saana Hakala
2–1-vierasvoiton Lahdesta hakenut Jukurit oli läpi ottelun parempi joukkue kaukalossa. Nuorennusleikkauksen kokeneen Pelicansin kokoonpano on saanut kiitosta uutterista otteistaan, mutta tämän illan ottelussa samaa peli-ilmettä ei ollut havaittavissa.
Lähtökohdat 

Runsaasti pelaajia myynyt Pelicans pelaa jatkossa myös ilman hyökkääjä Jesse Ylöstä, joka lähtee loppukaudeksi Montreal Canadiensin farmiseura Laval Rocketiin. Pelicans pelasi edellisen ottelun kuusi päivää sitten, jonka se hävisi TPS:lle 2–6-lukemin.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Tolvanen päästi ensimmäisen maalinsa selkänsä taakse helpohkosti, mutta keräsi itsensä sen jälkeen ja otti paljon hyviä torjuntoja läpi ottelun. Torjuntoja hänelle kertyi 33 kappaletta.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin puolustuspelaamisessa ei toiminut erityisen hyvin juuri mikään. Runsaasti trapia pelannut Pelicans ei saanut vierasjoukkueen hyökkäyksiä katki ja hävisi järjestään luistelukilpailut yhdellä yhtä vastaan haastoissa. Toiseen erään Pelicans nosti hieman karvauspelin tempoa ja onnistui vaikeuttamaan Jukurien pelin avaamista. Omalla alueella Pelicansilla sattui paljon merkkausvirheitä ja Jukurien pelaajat saivat laukoa kiekkoa vapaista paikoista.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen hyökkäyspeli lähti rullaamaan vasta toisessa erässä, kun se sai heti erän alkuun pari pidempää hyökkäyspään pyöritystä ja sitä kautta otetta pelistä. Siitä huolimatta Pelicansilla oli koko illan vaikeuksia murtautua maalipaikkoihin tasaviisikoin. Kotijoukkueen osalta illan ainoana valopilkkuna toimi Pelicans-hyökkääjä Sakke Hämäläisen Liiga-uran avausmaali.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ylivoimapelaaminen lähti rullaamaan kunnolla vasta 5–3-ylivoimalla, mutta maalit jäivät puuttumaan Rajaniemen huipputorjuntojen vuoksi.

Kotijoukkueen alivoima ei vakuuttanut, sillä alivoimaneliöstä löytyi jatkuvasti rakoja, mistä Jukurit pystyi syöttämään poikkisyöttöjä. Siitä huolimatta Pelicansin ainoa maali syntyi nimenomaan alivoimalla.

Lähtökohdat 

Lahteen saapuva Jukurit on edellisestä 11 ottelusta onnistunut voittamaan ainoastaan yhden kerran. Keskiviikkona edellisen ottelun pelannut Jukurit kärsi 3–0-tappion Sportin vieraana.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi oli kaksi ensimmäistä erää melko vähän työllistetty, mutta kolmannessa erässä maalivahti joutui ottamaan lukuisia huipputorjuntoja pitääkseen maalin puhtaana. Yhteensä 20 torjuntaa ottanut Rajaniemi oli Jukureiden voiton tärkeä palanen.

Puolustuspelaaminen 

Jukurien ei vahvan hyökkäyspelin vuoksi tarvinnut juuri puolustuspäässä pyöriä, mutta suoriutui siinäkin hyvin. Ainoastaan Pelicansin vastahyökkäykset olivat vierasjoukkueelle haastavia, mutta niistäkin Jukurit selvisi kunnialla. Pyörityksiin joutuessaan Jukurit pystyi pitämään Pelicansin pelaajat laidoilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit aloitti ottelun terävästi ja teki ottelun avausmaalin jo ensimmäisten vaihtokiertojen aikana. Vierasjoukkue hallitsi kiekkoa ja hyökkäsi viisaasti. Suurimmaksi osaksi joukkue käänsi peliä nopeasti, mutta tunnisti myös hetket, milloin peliä kannatti rauhoittaa. Hyökkäysalueella Jukurit syötteli näppärästi vapaaseen tilaan kiekkoa ja loi sitä kautta hyvän määrän maalipaikkoja.

Erikoistilanteet 

Jukurien ylivoimalla kiekko liikkui hyvin ja ylivoimaviisikko onnistui halkomaan Pelicansin alivoimaneliötä. Maaliin asti vierasjoukkueen ylivoima ei kuitenkaan kiekkoa saanut.

Jukurien alivoima onnistui tehtävässään, kun se kykeni selvittämään myös vajaan minuutin kestäneen Pelicansin 5–3-ylivoiman. Tästä on isosti kiittäminen maalivahti Rajaniemeä, joka venyi monta kertaa kiekon eteen kyseisen alivoiman aikana.

Ottelun ratkaisu 

Sami Rajaniemen erinomaiset torjunnat ja kenttäpelaajien uhrautuva pelaaminen ottelun lopulla ratkaisivat kolme pistettä Jukureille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo