Lahdessa yksi osuma riitti ratkaisuun - maalivahdit loistivat molemmissa päissä

LIIGA / Raportti
Asplund nousi jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi.
Kuva © Antti Tyni
Pelicansin ja Jukureiden kamppailu eteni maalittomana aina jatkoajan viime minuuteille saakka. Lahtelaisten rangaistus jatkoerässä lopulta kostautui ja Turo Asplund napautti kaksi pistettä Jukureille.
Lähtökohdat 

Pelicansilla oli allaan 5-1-tappio Tapparalle. Se oli kuitenkin ottelussa hyvin mukana ja heikko hetki päätöserässä käänsi pelin tamperelaisille. 

Maalivahtipelaaminen 

Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta Jakub Skarek otti tarvittavat kiekot kiinni varmasti. Kohokohtana oli toisessa erässä komea kilpitorjunta Miika Roineen ohjaukseen. Jatkoajalla nuori tšekkivahti otti myös useamman loistotorjunnan.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin puolustuspelaaminen oli jämäkkää läpi ottelun ja piti keskustan tiiviinä pakottaen Jukurit laukomaan kauempaa. Usein vedot pysähtyivät myös lahtelaispuolustajiin.

Hyökkäyspelaaminen 

Lahtelaisryhmä pelasi suoraviivaista hyökkäyspeliä ja laukoi hanakasti kohti jukurimaalia, vaikka todelliset tekopaikat olivatkin melko vähissä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä aktiivinen pelaaminen tuotti useampia tilanteita hyökkäysalueella, mutta tehottomuus vaivasi.

Erikoistilanteet 

Lahtelaisten ylivoimakolmikko Jesse Saarinen-Miska Siikonen- Jesse Mankinen loi ylivoimilla hyvää painetta, mutta ei onnistunut maalinteossa. Omat alivoimansa joukkue selvitti ilman ongelmia.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Jukurit kärsi tiistaina kotikaukalossaan tappion TPS:lle 3-1-numeroin. Päävalmentaja Pekka Kangasalusta ei ollut ottelussa tyytyväinen joukkueen henkiseen ja fyysiseen valmiuteen, mikä näkyi hieman vaisuna esityksenä.

Maalivahtipelaaminen 

Juhana Aho pelasi virkaveli Skarekin tapaan vahvan ottelun napsien kiekot varmasti kiinni. Kahdessa ensimmäisessä erässä työt olivat harvemmassa, mutta päätöserässä jukurivahti sai venyä useamman kerran pitääkseen maalinsa puhtaana.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit jäi ottelussa enemmän puolustuskannalle ja hoitikin oman pään vahvasti. Pelicansin aivan tekopaikat se pystyi kahdessa ensimmäisessä erässä pitämään kohtuullisissa lukemissa. Päätöserässä pienen huolimattomuuden seurauksena lahtelaisryhmä sai enemmän painetta aikaan ja enemmän tilanteita.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden maalipaikat olivat ottelussa vähissä. Se loi parhaat tilanteesta suorista vastahyökkäyksistä, mutta ratkaisuihin jäi parantamisen varaa. 

Erikoistilanteet 

TPS:ää vastaan sakannut alivoimapelaaminen toimi Pelicansia vastaan loistavasti, sillä se tappoi kaikki viisi alivoimaansa. Ylivoimapelaaminen puolestaan ei vakuuttanut, vaikka se ratkaisuosuman jatkoajalla ylivoimasta tekikin.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans sai jatkoerässä väärästä vaihdosta rangaistuksen ja sen aikana Turo Asplund onnistui lopulta iskemään ottelulle ratkaisun. Ennen voittomaalia molemmissa päissä oli ollut tilanteita voittomaalin tekemiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo