Jukurit voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pelicansin – Samalla voittoputki venyi neljään

Kuva © Tiia Mahkonen
Lahdessa pelattiin tiukka jääkiekko-ottelu, jonka lopulta jatkoajan jälkeen nimiinsä vei vierasjoukkue Jukurit loppulukemin 2–3.

Kahden vierastappion kärsimä kotijoukkue Pelicans lähti korjaamaan viikon saldoaan kotipelissä Jukureita vastaan. Pelicans kärsi tappiot viikon vieraspeleissä Lukkoa ja TPS:ää vastaan. Reissu jätti lahtelaisille muutoinkin pohdittavaa, kun viime pelissä Petteri Wirtasen taklauksen alle jäänyt Iikka Kangasniemi ei ollut pelikuntoinen tämän illan koitoksessa Jukureita vastaan.

Vierailijat saivat viime viikolla puolestaan poikki hurjan tappioputkensa, ja on nyt sen jälkeen voittanut kaikki kolme viimeisintä otteluaan. Jari Kauppilan siirto Marko Kauppisen tilalle päävalmentajan paikalle onkin sytyttänyt mikkeliläiset uuteen lentoon.

Ottelun avauserässä kotijoukkue aloitti joukkueista terävämmin. Pelicans pääsi painamaan hyökkäyksiään vieraiden päätyyn, kun taas Jukureiden parhaat paikat tulivat alussa varsinkin vastahyökkäyksistä. Aivan alkuun Jonatan Tanuksen kiekonmenetys hyökkäyspäässä avasi Teemu Pulkkiselle erinomaisen tilaisuuden viedä vieraat johtoon, mutta läpiajosta ei maalia kuitenkaan mikkeliläisille syntynyt.

Pelicans siirtyi ottelussa johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Filip Chlapíkin erinomaisen laukauksen jälkeen Antti Tyrväinen oli nälkäisenä paikalla, ja pisti kiekon ohi Sami Rajaniemen vartioiman maalin. Maali oli Tyrväiselle jo toinen tällä viikolla, kun hän onnistui viimeistelemään maalin myös Lukon verkkoon. TPS:ää vastaan kokenut pelimies ei ollut lahtelaisten kokoonpanossa.

Erän edetessä Jukurit pääsi itsekin jo maalipaikkoja luomaan lahtelaisten päätyyn, mutta maaliin asti kiekkoa vieraat eivät vielä saaneet. Joukkueelle tarjottiin kolme minuuttia ennen erän loppua ylivoimalla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Jasper Patrikainen ja Pelicansin puolustus selvittivät tämän erikoistilanteen.

Pelicansille lisää ongelmia tuotti erän loppuun tullut ulosajo, kun joukkueen kapteeni Hannes Björnisen peli päättyi 5+20 minuutin rangaistukseen selästä taklaamisesta, kun hän osui taklauksellaan Axel Rindellin.

Toisen erän alkuun Jukurit pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla, mutta tulosta ei mikkeliläisten osalta tullut, vaan lahtelaiset onnistuivat jälleen selvittämään koko alivoimansa ilman takaiskua. Alivoima oli ollut lahtelaisille tilastollisesti vaikeaa koko kauden, ja joukkue löytyikin ennen illan ottelua alivoimatilastoissa sijalta kolmetoista eli joukkue oli kolmanneksi viimeisenä koko Liigassa.

Jukurit oli toisessa erässä vahvempi osapuoli kentällä. Erän loppupuolella alkoi myös tulosta tulla maalien puolesta, kun joukkue iski kahteen minuuttiin yhtä monta maalia. Santeri Salmela tasoitti ottelun rannelaukauksellaan 1–1:een. Maaliin syöttöpisteet Aleksandr Jakovenkolle ja Šimon Stránskýlle.

Hetkeä myöhemmin oli Teemu Henritiuksen vuoro osua ylivoimalla. Tähän maaliin syötöt samoilla herroille, kuin avausosumaankin. Näin nopeasti Jukurit oli noussut ottelussa 1–2 johtoasemaan.

Jukurit yritti sinnikkäästi puolustaa johtoaan päätöserässä kotijoukkueen pyrkiessä tasoittamaan ottelun. Siitä huolimatta Pelicans nousi tasoihin erän puolivälissä, kun Rudolf Červený iski kauden 20. osumansa Jukureiden maaliin. Syöttöpisteet maaliin saivat Tyrväinen ja Chlapík, jotka tekivät hyvän esityön tasoitusosumaan.

Pelicansille tarjottiin ottelun loppuun mahdollisuus iskeä voitto-osuma ylivoimalla, kun Anssi Löfman otti rangaistuksen koukkaamisesta, kun Niclas Almari nousi vahvasti Jukureiden maalille. Tästä ei kuitenkaan maalia ei kuitenkaan lopulta lahtelaisille tullut.

Joachim Rohdinilla oli aivan viime hetkillä paikka, jopa iskeä mikkeliläisille voiton, mutta Casimir Jürgens oli Pelicansin onneksi ratkaisevasti häiritsemässä ruotsalaista maalinteossa. 2–2 numeroista lähdettiinkin hakemaan ratkaisua jatkoajalta.

Jatkoajalla Jukurit vie kamppailun nimiinsä, kun Jukureiden avauserässä kovia kokenut puolustaja Rindell laittoi rannelaukauksen yläkulmaan ja kaksi pistettä matkasi Mikkeliin. Jukureille voitto oli neljäs peräkkäinen ja lahtelaisille puolestaan tappio oli kolmas putkeen.