Jukurit paineisti, mutta Pelicans viimeisteli − Rudolf Červený nousi lahtelaisten sankariksi

LIIGA / Raportti
Pelicans pääsi juhlimaan viikon toista kotivoittoaan.
Pelicans otti lauantaina viikon toisen kotivoittonsa, tällä kertaa Jukurien kustannuksella. Vääntö oli tasainen ja ratkesi vasta päätöserässä 6−3-lukemiin, kun Rudolf Červený ratkaisi ottelun Jukurien noustua sitä ennen kahden maalin takaa tasoihin.

Lahden Isku Areenalla käytiin lauantai-iltana varsin tasainen kamppailu, jonka Pelicans vei nimiinsä 6−3. Ottelun pelitapahtumat olivat hienokseltaan vieraiden näpeissä, mutta Pelicans käytti paikkansa tehokkaammin ja usein juuri Jukurien pyöritysten jälkeen. Jukurien sankariksi nousi kahden maalin mies Jesper Piitulainen, mutta Pelicansin Rudolf Červený nokitti samalla määrällä ja otti voiton lahtelaisille.

Jukurit marssittivat Lahteen vain toisen tuoreista vahvistuksistaan, kun Brandon Yip oli ottelusta sivussa TPS:aa vastaan esittämänsä päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Joukkueen maalilla kauden toisen pelinsä pelasi kokenut Mika Järvinen ja hän ottikin hyviä koppeja läpi illan.

Ottelu alkoi Pelicansin kannalta suotuisasti, kun jo kolmannella minuutilla Waltteri Merelä pääsi ohjaamaan Matias Rajaniemen laukauksen Jukurien maalin perukoille. Ennen erän puoltaväliä Jukurit kampesi itsensä tasoihin, kun Pelicans-vahti Patrik Bartošák ei onnistunut kiekkoa torjunnan jälkeen sulkemaan, vaan Teemu Henritius pääsi heittämään irtokiekon häkkiin.

Toisessa erässä Pelicans pystyi kuittaamaan Jukurien yksilövirheet, kun Iikka Kangasniemi sai kiekon napattua Jukuri-puolustajalta ja pääsi viimeistelemään läpiajomaalin. Erän puolivälissä Jukureilla oli meneillään pitkä pyöritys, joka lopulta kääntyi omaan päähän. Siellä kiekko saatiin toimitettua maalille, ja Liigan pistekuningas Ryan Lasch oli ensimmäisenä paikalla viimeistelemässä 3−1 -maalin.

Lahtelaiset saivat huonoja uutisia toisessa erässä, kun alkusyksyn loukkaantuneena viettänyt puolustaja Niclas Almari tippui pelistä pois uudemman kerran. Pelicans joutui näin ollen pelaamaan pelin loppuun viidellä puolustajalla.

Päätöserässä nähtiin ottelun ensimmäinen jäähy, jonka otti Pelicans. Seuranneen ylivoiman Jukurit käytti, kun kapteeni Jesper Piitulainen käytti hyödyksi kovalla rannelaukauksellaan. Sama mies otti roolia myös uudestaankin, kun Piitulainen nousi itse maalintekosektorille ja sivalsi ottelun tasoihin.

Kahden maalin miehiä päätöserässä löytyi myös Pelicansilta, kun Červený ratkaisi lopulta ottelun pussinokille. Merelä kaunisteli vielä loppulukemia viimeistelemällä illan toisen osumansa tyhjiin. Maali oli Merelän kauden neljäs ja kolmas tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo