Jukurit haki täyden pistepotin Lahdesta − Petrus Palmu viimeisteli kolme maalia runsasmaalisessa ottelussa

LIIGA / Raportti
Jukurien tuore hankinta Oskars Batna onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan mikkeliläisjoukkuessa.
Jukurit oli tyly vieras Lahdessa viimeisteltyään ottelussa peräti seitsemän maalia. Vierasjoukkue oli läpi illan energisempi ja yritteliäämpi joukkue kaukalossa, mikä siivitti Olli Jokisen suojatit hienoon vierasvoittoon.

Keskiviikkoillan ottelu lähti runsasmaalisesti liikkeelle, kun ensimmäisen erän aikana ehti syntyä viisi maalia Jukureiden siirryttyä maalin johdossa toiseen erään 2−3-lukemin.

Pelicans tuli avauserään hyvin sisään ja loi niin tasakentällisin kuin ylivoimalla maalipaikkoja. Lahtelaiset rytmitti peliä kiekon kanssa ja saivat hyökkäyspään pyörityksiä luotua. Lisäksi Pelicansin ahkera karvauspelaaminen aiheutti Jukurien avauspelaamiselle haasteita.

Erän edetessä Jukurit löysi kuitenkin paremmin välejä Pelicansin tietyllä tapaa levällään olleesta puolustusviisikosta ja tätä kautta suunnanmuutospelistä tunnettu vierasjoukkue pääsi omaan peliinsä kiinni. Muun muassa Petrus Palmun ensimmäinen maali oli hyvä esimerkki siitä, miten Jukurit toimii kun se saa kiekon puolustuspelin päätteeksi.

Hyökkääjät käänsivät rintamasuunnat kohti pohjoista, puolustaja liittyi hyökkäykseen mukaan ja kiekko pelattiin jopa hieman opportunistisesti painottomalle puolelle Palmulle, joka onnistui päättämään suorahyökkäyksen maaliin laukomalla kiekon ohi Emil Larmin.

Jukurit hallitsee

Toinen erä oli Jukureiden näytöstä, vaikka maalit menivätkin tasan 2−2. Jukureiden nopea suunnanmuutospelaaminen sopii toimiessaan etenkin toiseen erään, vaihtovälin ollessa pidempi. Tätä Jukurit myös hyödynsi kääntämällä peliä epätasapainossa ollutta Pelicansin viisikkoa vastaan.

Hyökkäysalueelle päästyään Jukurit loi selvästi avauserää enemmän hyökkäyspeliä ja maalipaikkoja syntyi monipuolisesti. Pelicansin oman pään pelaaminen oli heikkoa, sillä lahtelaisten viisikko seisahtui herkästi paikoilleen oman alueen täytön jälkeen, vierasjoukkueen vyöryttäessä peliä laidoilta kohti keskustaa.

Staattisen puolustuspelaamisen eräs heikkous oli sellaiset tilanteet, joissa Pelicans-pelaaja lähti laidalle tai kulmaan tuplaamaan laiskasti, jolloin kentälle syntyi tyhjää tilaa ja kiekkoa suojannut Jukurit-pelaaja pystyi vapauttamaan joukkuekaverin maalintekopaikkaan.

Jukureiden korkea trap sekoitti osaltaan Pelicansin avauspelaamista, kun lahtelaiset yrittivät kääntää peliä ennenaikaisesti pystyyn, oli kyseessä sitten nopea lähtö tai kontrollilähtö.

Pelicansin kiekottomien pelaajien toiminta oli laiskaa ja Jukureiden karvaajilla oli helppo työ iskeä syötön vastaanottaneeseen pelaajaan kiinni, tämän seistessä käytännössä paikoillaan. Pelillisistä vaikeuksista huolimatta Pelicans onnistui tekemään toisessa erässä kaksi maalia ja kaventamaan pelin kolmen maalin takaa-ajoasemasta 4−5-tilanteeseen.

Päätöserässä Pelicans ei juuri saanut kirivaihdetta silmään vierasjoukkueen puolustettua erinomaisesti ympäri kenttää. Etenkin omalla alueella Jukurit puolusti erinomaisesti keskustaa, eikä Pelicans onnistunut pelaamaan kiekkoa tyhjiin väleihin.

Lopulta Jukurit päätti kotijoukkueen pyristelyn viimeistelemällä illan seitsemännen osuman tyhjiin, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo