Hallintajaksonsa hyödyntänyt Pelicans jätti täyden pistepotin Lahteen − Jukurit jäi ilman palkintoa

LIIGA / Raportti
Pelicans pääsi juhlimaan illan ottelussa.
Kuva © Ari Lehtola
Pelicansin ja Jukureiden välisen ottelun lopputulos ei täysin vastaa kenttätapahtumia, sillä ottelu oli huomattavasti 5−2-lukemia tasaisempi. Pisteittä jääneellä Jukureilla oli paikkansa tulla peliin mukaan, mutta viimeistely ontui.
Lähtökohdat 

Pelicansin otteet ovat ailahdelleet niin maajoukkuetauon alla kuin sen jälkeen. Pudotuspeliviivan alapuolelle valahtaneella Pelicansilla on ollut ajoittain merkkejä paremmasta, mutta se ei ole realisoitunut tarpeeksi usein pisteiksi. Niitä joukkue nimittäin kaipaa, sillä vaikka kautta on vielä runsaasti jäljellä, suoraan pudotuspelipaikkaan on matkaa jo 11 pistettä. Miro-Pekka Saarelainen sekä kolmosketjussa pelannut Jesse Ylösen vaihtoivat paikkoja edellisestä SaiPa-ottelusta, muita kokoonpanomuutoksia ei Pelicans tehnyt.

Maalivahtipelaaminen 

Totuttuun tapaan Pelicansin maalilla aloittanut Tomi Karhunen torjui varmasti läpi pelin venyen kiekon eteen 24 kertaa. Kaksi kertaa antautunut Karhunen ei ollut onnekkaimmillaan Jukureiden toisen maalin aikana, sillä se kimposi oman pelaajan luistimesta maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Puolustusalueella ilta oli Pelicansille vaikea. Jukurit sai horjutettua kotijoukkueen viisikkoa vaarallisilla suorahyökkäyksillä, minkä lisäksi oman alueen pyörityksissä Pelicans antoi useamman maalipaikan sellaisista tilanteista, missä se hävisi omalla maalinedustalla kaksinkamppailuja. Miika Roineen maali syntyikin juuri tällaisesta tilanteesta.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans tuli peliin hyvin vahvasti ja otti ohjat käsiinsä. Pelin virtausta avauserässä hallinnut kotijoukkue pyrki kääntämään peliä nopeasti pystyyn aina Jukureiden vaihtaessa. Joukkue onnistui luomaan hallintajaksojensa aikana hyvän määrän maalipaikkoja ja Pelicans onnistui myös viimeistelemään. Avauspelaaminen Jukureiden paineen alta toimi pääpiirteittäin hyvin, vaikka mukaan mahtui huonojakin jaksoja tällä osa-alueella. Päätöserässä kotijoukkueen pelaamista leimasi tietyissä tilanteissa pelin puskeminen pelaajien ollessa eri rytmeissä. Kolmannessa erässä Pelicans passivoitui, eikä saanut hyökkäyspeliään enää kunnolla käyntiin, lukuun ottamatta Juhamatti Aaltosen maalia ottelun loppuhetkillä.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen illan ensimmäinen pakkopeli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa, mutta toinen ylivoima oli jo parempi. Kiekko liikkui lopeammin ja laukauksia satoi enemmän.

Alivoimalla Pelicans oli uhrautuva useine blokkeineen ja se selvitti vierasjoukkueen ylivoimat.

Lähtökohdat 

Viimeisestä viidestä ottelustaan Jukurit on voittanut kolme, kaikki varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkue majailee pudotuspeliviivan yläpuolella, yhden pisteen verran kotijoukkue Pelicansin edellä. Jukureiden kokoonpanossa tapahtui joitakin muutoksina viime lauantain HIFK-otteluun verrattuna. Axel Rindelli nousi kolmannesta pakkiparista Jimi Jalosen tilalle, joka ei pelaa tänään ollenkaan ja Ville Hyvärinen taas paikkaa Axel Rindellin jättämää aukkoa kolmosparissa. Nelosketjun oikea laita on myös vaihtunut Heikki Huttusesta Valtteri Hotakaiseen.

Maalivahtipelaaminen 

Vieraiden maalilla torjunut Sami Rajaniemi oli pelin alussa mies paikallaan, mutta toisessa erässä Rajaniemi löysi kolme kertaa kiekon selkänsä takaa ja joutui siirtymään vaihtopenkin puolelle kotijoukkueen 4−1-maalin jälkeen. Jukureiden maalille vaihdettiin Juhana Aho, joka pelasi hyvän ottelun. Aho antautui kertaalleen ottelun viimeisillä minuuteilla, kun Juhamatti Aaltonen iski kiekon Ahon kilpikäden puolelle.

Puolustuspelaaminen 

Vierasjoukkue lähti illan otteluun puolustuspeli edellä muun muassa puolustamalla runsaasti keskialuetta paineistamisen sijaan. Pelin alussa paljon omalla alueella aikaa viettämään joutunut Jukurit sai pidettyä Pelicansin pois ykkösalueelta, mutta pelin edetessä kotijoukkue sai myös maalipaikkoja ja viimeisteli niistä tehokkaasti. Ottelun edetessä Jukurit sai hallintaa itselleen ja sitä kautta myös puolustuskuorma väheni.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden hyökkäyspelaaminen oli varsin mallikasta läpi ottelun ja joukkue loi riittävästi maalipaikkoja niin suorista hyökkäyksistä kuin hyökkäysalueen pyörityksistä. Etenkin hyökkäysalueella Jukurit oli vahvoja maalinedustoilla ja sai sitä kautta ripareista paikkoja itselleen. Paremmalla viimeistelyllä ja paremmalla maalivahtipelillä Jukurit olisi taistellut pisteistä Lahden perjantai-illassa.

Erikoistilanteet 

Jukureiden ylivoima jäi hyvästä kiekon liikuttelusta huolimatta hieman piippuun, sillä laukaukset jäivät usein ensimmäiseen mieheen tai viuhuivat maalista ohi.

Alivoimapelaaminen ei tuottanut Jukureille vaikeuksia, sillä kotijoukkue ei yltänyt parhaimpaansa ylivoimapelissä.

Ottelun ratkaisu 

Juhamatti Aaltonen ratkaisi ottelun ja katkaisi Jukurien takaa-ajon iskemällä kiekon verkoon kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo