Pelicans jälleen liian vahva JYPille – kolme pistettä jäivät taas Lahteen

LIIGA / Raportti
Pelicans ja JYP kohtasivat tällä viikolla jo toisen kerran. Kauden kolme ensimmäistä kamppailua kotijoukkue Pelicans oli vienyt selkeästi. Tänään nähtiin huomattavasti aiempaa vähämaalisempi ottelu, mutta silti voittaja pysyi samana. Pelicans otti kauden neljännen voittonsa jyväskyläläisistä maalein 3−1.

Pelicans ja JYP iskivät toista kertaa tällä viikolla yhteen. Pelicans on ollut JYPille äärimmäisen vaikea vastus tällä kaudella: joukkueet olivat kohdanneet kolmesti ja Pelicans on voittanut otteluista jokaisen kolmen pisteen arvoisesti. Maaliero näissä otteluissa oli lahtelaisille 19−5 numeroin. Viime pelissä Pelicans kuritti JYPiä peräti lukemin 7−1. JYP pesi kasvojaan keskiviikon voitolla kotonaan SaiPasta. JYPin juhlakaluna illan ottelussa oli Mikko Salmio, jolle tuli illalla täyteen 400 liigaottelua.

Ottelun avauserä oli tiistaihin nähden aivan erilaista pelaamista vieraiden osalta. JYP oli paremmalla jalalla ja ilmeellä liikkeellä kuin viimeksi Lahdessa. Lisäksi jyväskyläläiset olivat, joka osa-alueella nostaneet tasoaan edelliseen kohtaamisesta. 

JYP sai palkinnon heti ottelun alkuun, kun se hyödynsi saamansa ylivoiman. Antti Kalapudaksen aloitusvoiton jälkeen Jani Tuppurainen iski tarkalla rannelaukauksella vieraat 1−0-johtoon. JYPIn ylivoima on yskinyt koko kauden, joten maali oli lentävä lähtö illan kamppailuun.

Jos vieraat esiintyivät tehokkaasti alun ylivoimallaan, niin kotijoukkue ei jäänyt erikoistilanteissa tänään huonommaksi, sillä Aleks Haatanen pääsi ohjaamaan Miika Roineen syötöstä lahtelaiset tasoihin 1−1:een. Maalin sai myös syöttöpisteen Elias Vilén, joka on nyt iskenyt kymmeneen otteluun hurjat yhdeksän tehopistettä.

Pelicansin pieni huolimattomuus puolustuspäässä avasi vieraille hyviä paikkoja siirtyä johtoon ottelun toisen erän alkupuolella. Veeti Vainion jäähyn kotijoukkue selvitti mallikkaasti, ja hetkeä myöhemmin Jerry Turkulainen pääsi karkumatkalle, mutta viimeistely ei löytänyt tietään maaliin asti.

Vaikka JYP oli pelannut hyvää vieraspeliä, niin kotijoukkue oli se, joka iski seuraavan maalin. Aleksi Laakso pääsi Waltteri Merelän erinomaisen esityön jälkeen viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa, joka oli myös hänen ensimmäinen maalinsa Pelicansin paidassa. Syöttöpisteen maalin sai myös Hannes Björninen, jolle se oli liigauran 100. syöttöpiste Liigassa.

Maali näkyi kotijoukkueen pelissä positiivisesti, kun joukkue pääsi sen jälkeen järjestäen pyörittämään hyökkäystään vieraiden päädyssä. JYPin maalilla pelanneella Markus Ruusulla oli virkaveljeään selkeästi enemmän töitä. Vieraat kuitenkin selvisivät näistä yrityksistä ilman takaiskuja, ja päätöserään lähdettiin vain maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueen hallintaa, mutta jos tiistaina viimeistely oli lahtelaisittain kylmän viileää, niin tänään joukkueen viimeistely ei yltänyt samalle tasolle. Varsinkin Pelicansin ykkösketjun hyökkääjät Björninen, Merelä ja Iikka Kangasniemi saivat jatkuvasti paineen jyväskyläläisten päätyyn. Pisimmillään lahtelaiset pitivät kiekkoa melkein kaksikin minuuttia putkeen JYPin puolustusalueella, mutta vieraat onnistuivat taistelemaan sen ilman takaiskua.

Kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia aina loppuun asti, ja kotijoukkueen riittävän laadukas puolustuspeli piti huolen, että JYP ei lisämaaleja päässyt enää tekemään. Pelicansista muodostui tällä kaudella todellinen mörkö jyväskyläläisille vieden kaikki neljä kauden kohtaamisesta. Vielä ottelun lopussa Rudolf Červený pääsi iskemään kiekon verkkoon ja loppulukemiksi 3−1 kauden kahdeksannellatoista osumallaan. Siihen syöttöpisteet saivat vahvan pelin pelanneet Merelä ja Laakso. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo