Pelicans erittäin tyly isäntä Lahdessa − Juuso Jämsenille uran ensimmäiset osumat

Pelicans mätti seitsemän osumaa JYPin verkkoon, joten aihetta juhliin oli useamman kerran
Pelicans järjesti kotikentällään murskajaiset JYPin kustannuksella. Lahtelaisryhmä nimittäin kirjasi ottelusta voiton peräti 7−1 numeroin. Illan onnistujiin kuului ehdottomasti Juuso Jämsen, joka iski liigauransa ensimmäiset osumat.

Pelicans ja JYP kohtasivat Lahden tiistai-illassa. Joukkueet kohtaavat tällä viikolla kahdesti, joten illan kamppailu oli ensimmäinen osa viikon keskinäisistä peleistä. Pelicans sai apuja karanteenista, kun kapteeni Hannes Björninen ja ykkösmaalivahti Patrik Bartošák palasivat lahtelaisten kokoonpanoon.

Jo ottelun avauserä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalinteossa kotijoukkue ei vielä onnistunut. JYPin maalilla Niko Parkkinen kesti lahtelaisten yritykset hienosti. Vierasjoukkue pääsi erän edetessä mukaan otteluun, mutta aivan ykkösluokan maalipaikkoja eivät vieraat saaneet avauserässä rakennettua lahtelaisten maalille. Erän lopussa vihellettiin molemmille joukkueille pari rangaistusta, mutta taululla pysyi erän loppuun asti 0−0 lukemat.

Toisessa erässä Pelicans nosti kytkintä, kun se iski kolmeen minuuttiin peräti kolme osumaa JYPin verkkoon. Ensiksi Pelicansilta osui Rudolf Červený, joka väänsi vahvasti maalin edestä kiekon lopulta maaliin asti. Seuraavaksi Julius Bergmanin vuoro iskeä kiekko ohi Parkkisen. Puolustajalle maali oli kauden kolmas. 3−0-maali oli vuorostaan Alex Lindroosin käsialaa. Viime kaudella vielä JYPiä edustanut puolustaja onnistui maalinteossa nyt jo toisessa peräkkäisessä joukkueiden kohtaamisessa.

Pelicans lisäsi vielä JYPin tuskaa, kun Juuso Jämsenin osumalla kotijoukkue siirtyi jo 4−0 johtoon ottelussa. Maali oli toisen polven jääkiekkoilijalle liigauran ensimmäinen. Osumaa ei enää laskettu ylivoimalla tehdyksi, kun Niko Seppälän rangaistus päättyi ainoastaan kolmea sekuntia aiemmin.

JYP sortui toisessa muutoinkin jäähyilyyn, ja Pelicans rankaisi erässä vielä kerran ylivoimalla JYPiä. Elias Vilén iski jo kauden viidennellä osumallaansa kotijoukkueen perätti 5−0 johtoon.

Ottelun päätöserässä isännät kaunistelivat numeroita peräti vielä lukemiin 6−0. Jämsen iski illan toisen osumansa, kun nuorukainen iski paluukiekon JYPin maaliin. Ensimmäisiin maaleihin vaadittiin nuorukaiselta lopulta viisitoista ottelua Liigassa.

JYP pääsi rikkomaan Bartošákin unelman nollapelistä ottelun 48. peliminuutilla, kun Patrik Puistola kavensi lukemiksi 6−1. Maali oli 20-vuotiaalle hyökkääjälle kauden neljäs, johon syöttöpisteet merkittiin Jerry Turkulaiselle ja Seppälälle.

Pelicansin kapteenia Björnistä parin viikon pelaamattomuus ei ainakaan vaikuttanut. Sillä Björninen ohjasi kotijoukkueen 7-1 johtoon. Ottelussa Björniselle kirjattiin huikeat tehot 1+3, ja samalla hän rikkoi oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä Liigassa. Nämä olivat lopulta ottelun loppunumerot, ja näin kolme pistettä jäivät vakuuttavan esityksen jälkeen Lahteen ja Pelicansille.