Sensaatio on valmis – Pelicans löi Ilveksen ja eteni finaaleihin

Pelicans eteni toista kertaa seurahistoriansa aikana finaaleihin voittamalla ratkaisevan kuudennen ottelun lukemin 3–1.
Pelicans voitti Ilveksen Liigan välierien kuudennessa ottelussa lukemin 3–1 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 4–2. Finaaleissa lahtelaiset kohtaavat Tapparan.

Pelicans eteni seurahistoriansa aikana toista kertaa Liigan finaaleihin voittamalla Ilveksen ratkaisevassa kuudennessa välierässä lukemin 3–1. Näin ollen välieräsarja päättyi Pelicansin 4–2-voittoon.

Lahtelaiset finaaliin lähettäneen osuman iski Aatu Jämsen. Voiton takuumiehiksi nousivat Jämsenin lisäksi myös maalivahti Patrik Bartošák ja tehot 1+1 iskenyt puolustaja Topias Vilén.

Lahtelaiset tarjosivat selkä seinää vasten pelanneelle Ilvekselle sokkihoitoa heti ottelun alussa, kun Joni Ikosen laukaus kimpoili maaliin Ilves-puolustajajien Otto Latvalan ja Dominik Mašínin kautta. Maali räjäytti loppuunmyydyn kotiyleisön antaen energiaa Pelicansille, joka määräsi lopulta koko erän tahdin. Myös laukaukset erässä menivät kotijoukkueen hyväksi merkittävällä erolla 20–8.

Erässä nähtiin kuumia tunteita miltei joka vihellyksen jälkeen. Ilveksen pakka alkoi hajota erän loppupuolella, kun Aku Rädyn maila osui Pelicansin Ben Bloodia kasvoihin, joka poistui pukusuojiin kasvot veressä. Videotarkastuksen jälkeen Rädylle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus. Blood palasi otteluun toisen erän alussa.

Seuraavalla pelikatkolla Tommi Tikka teki Rädylle seuraa rangaistusaitioon painittuaan Ilkka Kangasniemen kanssa. Tikan rangaistus tarjosi Pelicansille loppueräksi kahden miehen ylivoiman.

Ylivoiman pyörittyä vakuuttavasti hetken aikaa kiekko pelattiin b-pisteen kaarelle Jämsenille, jonka terävä laukaus upposi ohi Ilves-vahti Marek Langhamerin. Täysin isäntien pillin mukaan pelattu ensimmäinen erä päättyi näin ollen lahtelaisten 2–0-johdossa.

Kuiva Ilves-ylivoima jatkui

Toinen erä sai Pelicansin kannalta täydellisen alun, kun Vilén löi maalin edustalta Pelicansin jo 3–0-johtoon vain erän toisella minuutilla.

Tämän jälkeen tupsukorvat näyttivät piristyvän otteluun, mutta viidennessä ottelussa kuivaksi jäänyt Ilves-ylivoima näyttäytyi jälleen, ja puolentoista minuutin kahden miehen ylivoima ei tuottanut tamperelaisleirissä kovasti kaivattua tulosta.

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, mutta Pelicans-maalilla seisonut Bartošák piti maalinsa puhtaana pysäyttämällä näyttävästi Eemeli Suomen ja Joona Ikosen juoniman kuvion.

Lisämaaleja ei toinen erä tarjonnut Ilveksen hurjasta laukaussumasta huolimatta. Tamperelaiset laukoivat toisessa erässä jopa 26 kertaa mutta tuloksetta, ja tupsukorvilla oli yksi erä aikaa pelastaa täydelliseksi pannukakuksi jäävä kevät.

Ilves heräsi liian myöhään – Pelicans finaaliin

Kolmas erä tarjosi vihdoin toivon rippeitä Ilves-kannattajille, kun Henrik Haapala niittasi kavennusmaalin erän alussa. Les Lancaster katkaisi Pelicans-hyökkäyksen keskialueen tuntumassa, karkasi ylivoimahyökkäykseen, ja Haapala viimeisteli kavennuksen Lancasterin hienosta rystysyötöstä.

Kavennusosuma sai lahtelaiset peruuttamaan hieman, ja Ilves näytti ajottain pääsevän jopa niskan päälle. Jyrki Jokipakan ja Haapalan rangaistukset katkaisivat kuitenkin kohtalokkaasti momentumin Ilveksen pelistä, vaikkei Pelicans iskenytkään illan neljättä maalia ylivoimatilanteista.

Edes ilman maalivahtia ei Ilves-kavennusta nähty, joten Pelicans marssi seurahistoriansa toisiin finaaleihin otteluvoitoin 4–2.

Finaaleissa lahtelaiset matkustavat takaisin Nokia-areenalle hallitsevan mestarin Tapparan vieraaksi. Finaalisarja käynnistyy Tampereella keskiviikkona, ja viimeinen mahdollinen päivämäärä seitsemännelle ottelulle on 2. toukokuuta.

Ilves puolestaan isännöi pronssiottelussa HIFK:ta.