Pelicansin ykkösketju loisti hyökkäyspäässä – Patrik Bartošák nollasi Ilveksen

LIIGA / Raportti
Jiří Smejkal viimeisteli ottelussa kolme pistettä.
Ilves loi ottelussa selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta Pelicans iski maalit. Vahva maalivahtipeli, ykkösketjun tehoilu ja ripaus onnea olivat lahtelaisten voiton avaimet keskiviikko-illan kamppailussa.

Pelicansin ja Ilveksen välisen kamppailun ensimmäiset vaihdot olivat melko verkkaiset, mutta tästä huolimatta avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Tšekkikaksikon rinnalle nostettu Pelicans-kapteeni Miika Roine teki ottelun avausmaalin Vadim Žerenkon nenän edestä.

Pelicansin tekemästä avausmaalista huolimatta ensimmäinen kymmenminuuttinen meni selvässä Ilveksen hallinnassa. Tupsukorvat pääsivät toisteisesti hyökkäysalueelle ja pystyivät pitämään painetta hyökkäysalueella. Suurimmaksi osaksi Ilves kierrätti kiekkoa päädystä viivaan ja toimitti sieltä kiekkoa maalille.

Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimapelaamista reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen, mutta pakkopeli ei ottanut tuulta alleen. Jäähyn päätyttyä Pelicans sai vuorostaan käännettyä ottelun hallinnan itselleen ja kotijoukkue pääsi vuorostaan siirtämään paineen Ilveksen päätyyn.

Toinen erä oli huomattavasti avauserää sekavampi ja kiekollisen pelaamisen laatu etenkin pelin rakenteluvaiheessa ei vakuuttanut kummankaan joukkueen osalta.

Ilves pystyi luomaan hyvän määrän maalipaikkoja suorista hyökkäyksistä sekä kiekonriistojen jälkeisistä vastaiskuista Pelicans-viisikon ollessa usein melko levällään kiekonmenetyksen sattuessa. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan päätynyt. Pelicans onnistui sen sijaan jälleen maalinteossa ylivoimahyökkäyksestä syntyneellä maalilla, jonka Jiří Smejkal viimeisteli. Syöttöpisteet merkittiin Lukáš Jašekille ja Roineelle.

Ilveksen takaa-ajo ei tuota tulosta

Kahden maalin takaa-ajoasemasta päätöserään lähtenyt Ilves ei kyennyt enää pääsemään peliin mukaan, vaikka se pääsi kokeilemaan vielä kolmannen kerran ylivoimapelaamista ja käytti kertaalleen kiekon maaliraudoissakin.

Kolmas erä toisti siis kahden ensimmäisen erän kaavaa. Ilves loi enemmän maalipaikkoja, mutta Pelicans onnistui maalinteossa. Lopulta Pelicans paketoi pelin ajassa 54.04, kun Smejkal viimeisteli illan toisen maalinsa ja kolmannen tehopisteensä, johon esityön tekivät jälleen Jašek ja Roine. Roineen nostaminen ykkösketjuun osoittautui Pelicans-valmennukselta erinomaiseksi siirroksi.

Lahtelaisten voiton takuumiehenä toimi ykkösketjun lisäksi Patrik Bartošák, joka kykeni pelaamaan nollapelin, vaikka Ilves loi ottelussa liki 20 maalipaikkaa. Täysi pistepotti oli pudotuspelipaikasta taistelevalle lahtelaisryhmälle elintärkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo