Pelicansin ja Ilveksen välisessä kohtaamisessa tunne vei järkeä − Maalivahtien huipputorjunnat pitivät ottelun vähämaalisena

LIIGA / Raportti
Iikka Kangasniemi oli kiekottomana Pelicansin parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Koro
Pelicansin ja Ilveksen välisessä kamppailussa herkuteltiin maalipaikoilla, mutta viimeistelyssä jäi kummallekin joukkueelle parannettavaa.

Ottelun alku meni selkeässä vierasjoukkueen komennossa, kun Lahteen saapunut Ilves hallitsi pelin virtausta. Ilves kykeni siirtämään pelin painopisteen Pelicansin päätyyn ja pelaamaan pitkiä kulmapelejä, joiden puolustamisessa Pelicansilla oli haasteita ja puolustaminen meni yksittäisillä pelaajilla säntäilyksi.

Etenkin avauspelaamisessa Pelicansilla oli ongelmia, kun se lahjoitti kiekkoa Ilvekselle kerta toisensa jälkeen. Kotijoukkueen onneksi Lukáš Jašek sai lauottua kiekon vastahyökkäyksestä ohi Ilves-maalivahti Marek Langhamerin, kun avauserää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Tuo maali muutti ottelun kulkua ja lahtelaiset pääsivät paremmin peliin mukaan.

Jälkimmäisellä kympillä Pelicans saikin paremmin pelin rytmistä kiinni ja onnistui päättämään suoria hyökkäyksiä Ilveksen maalille. Avauserä oli lopulta kuitenkin melko Ilves-painotteinen Pelicansin maalista huolimasta, sillä vierasjoukkue voitti laukaukset 11−4 ja maalipaikat 6−3.

Larmi Pelicansin voiton takuumiehenä

Toinen erä oli tasaisempi niin pelillisesti kuin tuloksellisesti, kun molemmat joukkueet onnistuivat viimeistelemään yhden maalin.

Ilves aloitti toisen erän kahden miehen ylivoimalla ja onnistui tasoittamaan kamppailun vain pari sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen, kun Joni Ikonen laukoi vasemmalta b-pisteeltä kiekon etuyläkulmaan ohi Emil Larmin.

Ilveksen ylivoimapelaaminen toimi läpi ottelun erinomaisesti. Kiekko liikkui nopeasti lavasta lapaan, keskilinja ylittyi ja tupsukorvat onnistuivat pelaamaan kiekkoa myös neliön keskelle. Pelicansin maalivahti Larmi ja hänen huippuotteet johtivat kuitenkin siihen, että Ilveksen laadukas ylivoimapelaaminen ei koskaan välittynyt tulostaululle.

Hetkeä myöhemmin Ilveksen tasoituksesta Pelicansin Leevi Tukiainen otti kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Ilves ei kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa, ja jäähyltä päästyään Tukiainen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon ohi Langhamerin.

Läpi illan ottelua leimasi heikko puolustusvalmius molempien joukkueiden osalta. Viisikko levisi molemmilla herkästi ylipelaamisen seurauksena ja selustoihin jäi paljon tilaa, mihin kiekkoa pelata.

Ilveksen osalta tähän vaikutti kolmannessa erässä takaa-ajoaseman tuoma riskialttiimpi pelaaminen jonka myötä Ilveksen maalivahti Langhamer joutui selvittämään kaksi läpiajoa kolmannessa erässä.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa pelannut Ilves ei onnistunut löytämään keinoja pelin tasoittamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle